Busko w maju 2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Busko w maju 2017

Post autor: Atina »

lenox58 pisze:Ciąg dalszy :D dostałem skierowanie na 15 listopada do Światowida w Świnoujściu ale zrezygnowałem.Odesłałem im z pytaniem czy w Polsce nie ma cieplejszych miesięcy(szósty wyjazd w listopadzie) a może ja jestem gorszego sortu i nie przysługuje mi taki termin . Nadmieniłem że gdyby nastąpił CUD i dostałbym w cieplejszym miesiącu to z góry dziękuję,podałem jeszcze że na skierowaniu lekarz nadmienił Busko Zdrój gdyż siarka w moim przypadku działa rewelacyjnie(byłem już pięć razy w Busku). Jak widać CUD nastąpił :D :lol: pozdrawiam widzimy się w maju.
A jednak warto mądrze "zawalczyć" :) !
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Lenox jestem pod wrażeniem :shock: . Zamienić listopad na maj, Światowid na Nidę to niemożliwe stało się faktem . Gratuluję ! Ja Nidę znam tylko z opisu a w Busku będę po raz pierwszy Ty jedziesz jak do siebie :D Liczę na rady i wskazówki na miejscu :lol:
lenox58
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2017 10:13
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: lenox58 »

Hej spoko coś zawsze mogę podpowiedzieć na pomoc możesz liczyć ;) pozdrawiam :D
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No i zmieniło się , ktoś zrezygnował i zaczynam turnus 7 maja. Cieszę bo ten termin bardziej mi odpowiada :)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

się mi uciekło :lol:
Awatar użytkownika
czarnajagoda
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2017 14:06
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: czarnajagoda »

To gratuluję Zosi bo termin suuper i miejsce podobno znakomite. Zosiu czy napiszesz jaki miałaś numer :?: kiedy przydzielono Ci ten pierwszy termin wyjazdu? Jakim sposobem udało Ci się zmienić czy dzwoniłaś do nfz? Wyjeżdżam pierwszy raz jestem całkowicie zielona w tych tematach dlatego interesują mnie szczegóły. Też marzę o maju i ciekawi mnie czy mam szansę i jak planować urlop na czas rehabilitacji pozdrawiam :D
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam . Ja jadę na turnus rehabilitacyjny prywatnie . Rezerwowałam turnus w listopadzie i na ten wcześniejszy termin nie było już wtedy miejsc stąd moja radość , że ktoś zrezygnował. Z NFZ też czekam ale to dopiero początek drogi złożyłam 21 grudnia 2016, więc jeszcze 18 miesięcy przede mną . Jedziesz pierwszy raz to normalne , że dopiero te wszystkie kruczki poznajesz a czy masz szansę to trudno powiedzieć . W moim NFZ jeśli w piśmie napiszą np. 19 miesięcy to wiadomo , że od 18 do 20 m-cy się dostaje można więc się jakoś wpasować . Ty jesteś z mazowieckiego nie wiem jakie u Was są poślizgi. Życzę super miejsca w dobrym czasie :) . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam wyjeżdzających do Buska 8-) :o
Czarnajagoda podaje linki okres oczekiwania Mazowiecki NFZ :)
Może informacja będzie przydatna 8-) pozdrawiam :kwiat:
viewtopic.php?f=32&t=11706&start=430
Awatar użytkownika
czarnajagoda
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2017 14:06
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: czarnajagoda »

Dziękuję Zosiu za rzeczowy opis i wyjaśnienia. Myślę, że będziesz zadowolona z kuracji w Niwie. Moi znajomi byli tam 3 lata temu z nfz i do tej pory z radością wspominają tamten czas, chwalili i zakwaterowanie w nowym budynku, wyżywienie oraz obsługę, wiele zwiedzili na wycieczkach, a pierwszy raz byli w świętokrzyskim, wesoło spędzali też czas na potańcówkach na dole w kawiarni - także czeka Cię miły relaks :P przy okazji "reperowania" zdrowia czego Ci serdecznie życzę.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bardzo dzięduję :) :kwiat:
ODPOWIEDZ