Dolnośląski Oddział NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 sty 2015 00:03
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Re: Dolnośląski Oddział NFZ

Post autor: +alicja+ »

Basia71 pisze:+Alicja+ Przy jakim nr Twoje skierowanie poszło do weryfikacji i kiedy składałaś wniosek ? :kwiat:

witaj Basiu :kwiat:
wniosek złożony 3.06.2015
weryfikacja po około 13tys.
unana
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2015 21:06
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: unana »

Alicja taką też informację otrzymałam ale śledzę znikanie numerków i idzie dość szybko ... z moich wyliczeń wychodzi jeżeli tempo się nie zmieni, że będzie to w tym okresie jaki podałam.
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

Witam ;)
Powiedziała mi jedna osoba że ona dostała wyjazd ze zwrotu i nie czekała na weryfikację.
Czy miał ktoś już taki przypadek że wzięto pod uwagę miniony czas od ostatniego pobytu.
Bo mnie powiedziano że trza czekać na weryfikacje .
Czy to możliwe w naszym NFZ. :?: :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

Witam ,
Myślę ,że jest to możliwe , ale oczywiście nie dla każdego ;) Jedynym ogólnopolskim przepisem jest to ,że musi minąć 18 miesięcy od ostatniego pobytu w ramach skierowania z NFZ . Natomiast pozostałe warunki , tzn. ,że po weryfikacji to już decyzja naszego NFZ i pewnie kilku innych, więc.... ;) Są przecież oddziały , w których nie ma weryfikacji , bo ... czeka się mniej niż 18 miesięcy . Pozdrawiam
wandaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2016 20:40
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: wandaa »

Witam.Czekałam na przesyłkę z NFZ od 17.01.2017 ,aż tu dziś otworzono moją stronkę z nr 9616 -Czy mogli sami wysłać bezpośrednio do lekarza? Co sądzicie?Może od tego roku tak będą robić? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

Chyba tak teraz jest , bo na stronie naszego NFZ jest taka informacja :
"skierowanie do weryfikacji zostało przesłane do lekarza wystawiającego wniosek na leczenie uzdrowiskowe. Skierowania do weryfikacji wysyłane są listami poleconymi, do wiadomości świadczeniobiorcy listem zwykłym"
a lekarz może potwierdzić bez kontaktu z pacjentem :o i u Ciebie Wandaa widocznie tak było :) Pozdrawiam :serce:
Basia71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2012 08:44
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Basia71 »

+Alicja+ z całego serca dziękuję za odwiedź odnośnie złożonego wniosku . Jestem ... prawie za Tobą bo wniosek składałam 25,06.2015 Proszę daj znać jak dostaniesz skierowanie - kiedy przy jakim nr i jaka data wyjazdu. Jest nas w pracy pięć osób i muszę się określić z urlopem . Ostatnio dostała na tyle późno skierowanie że musiałam zrezygnować i prosić o przesunięcie bo się pokrywał z terminem urlopu kolegi. Pierwotnie składałam wniosek w kwietniu ale.. lekarz pomylił nr schorzenia i moje skierowanie został odrzucone jako brak wskazań do leczenia .. cóż lekarz może się nie znać na tym co nam dolega to my musimy pilnować naszych schorzeń . Tak czy inaczej emocje rosną , miłego wieczoru :)
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 sty 2015 00:03
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: +alicja+ »

Basia71 pisze:+Alicja+ z całego serca dziękuję za odwiedź odnośnie złożonego wniosku . Jestem ... prawie za Tobą bo wniosek składałam 25,06.2015 Proszę daj znać jak dostaniesz skierowanie - kiedy przy jakim nr i jaka data wyjazdu. Jest nas w pracy pięć osób i muszę się określić z urlopem . Ostatnio dostała na tyle późno skierowanie że musiałam zrezygnować i prosić o przesunięcie bo się pokrywał z terminem urlopu kolegi. Pierwotnie składałam wniosek w kwietniu ale.. lekarz pomylił nr schorzenia i moje skierowanie został odrzucone jako brak wskazań do leczenia .. cóż lekarz może się nie znać na tym co nam dolega to my musimy pilnować naszych schorzeń . Tak czy inaczej emocje rosną , miłego wieczoru :)

będę informowała, Basiu , pozdrawiam. :kwiat:
julinka601
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 sie 2011 22:28

Post autor: julinka601 »

Oj,jak Wam zazdroszczę ! Mój numer na dzisiaj to 65 905. Przeglądam tanie loty i planuję wakacje poza zasięgiem sanatorium ale za to przyszły rok będzie mój!
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

julinka601 ;) Ja również szykuje się na drugi rok ;) będę po weryfikacji to i się będę starała o zwroty ;) miłych zaplanowanych wakacji ;) pozdrawiam
ODPOWIEDZ