BESKID w Krynicy Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
halina1981
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2017 15:05
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

BESKID w Krynicy Zdrój

Post autor: halina1981 »

Drodzy forumowicze, może ktoś podzieli się ze mną opinią o tym ośrodku, coś na zasadzie wszystko co kuracjusz wiedzieć powinien, jak z zabiegami, jedzeniem, warunkami lokalowymi, co warto i trzeba zobaczyć w okolicy. Mam termin od 28 maja. Dziękuję i czekam na info. Halka
forumowicz

Re: BESKID w Krynicy Zdrój

Post autor: forumowicz »

Halinko,
na forum jest dużo opinii na temat Beskidu, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę forumową "Beskid - Krynica Zdrój" będziesz miała dużo lektury. Jeśli czegoś nie doczytasz to zapytasz o konkrety.
Piękny termin i kurort :)
halina1981
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2017 15:05
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: halina1981 »

Dziekuję Basiu, tak zrobiłam... jednak po zamieszczeniu postu. Jestem w trakcie lektury. Jeżeli jednak ktoś miałby ochotę podzielić się refleksjami... zapraszam do pisania. Termin świetny a Krynica podobno piękna:) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tyger
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 paź 2015 23:14
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Tyger »

Bylem w Beskidzie na przełomie września i października 2015 r.
Pokoje przyzwoite z łazienkami, niestety było w nich zimno. Jedzenie bardzo smaczne mimo niedużych porcji po 2 tygodniach wystarczało. Zabiegi podstawowe na miejscu a na basen wyjazdy do Continentala. Miła obsługa. Rygor w normie bez przesady. Po pobycie w Iwoniczu wziąłem Beskid od 28 maja w ciemno. Mam nadzieję że się spotkamy.
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2017 08:32
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Post autor: mart 36 »

Jestem świezo po powrocie z BESKID-u.Było to moje drugie sanatorium które wzięłam w ciemno po Iwoniczu.Ktory urzekł mnie.Krynica niestety nie,spaliny z aut odzwodziły mnie od spacerów.a sam ośrodek to moloch z ogromną ilością kuracjuszy.na 3 pietrze jadalnia sie znajduje.posiłki dla mnie na początku wystarczające póżniej niestety nie,wiec w miescie mozna było dojadac.przez cały 24 dniowy turnus raz była zmiana ręczników pościel niestety nie.NFZ i ZUS posiłki takie same wczasy lepsze.warunki mieszkalne i sanitarne pozostawiają wiele do zyczenia.baza zabiegowa jak wszędzie.a rehabilitanci fantastyczni szczególnie Pan Henryk ,masażysta Tomek,Pani Ewa i z mokrych zabiegów Ewelina.Sprzęt stary ale rehbilitanci robili co mogli :) Wirówki na kończyny tragedia.Ogólnie ośrodek zimny i wielki.Jak dla mnie za zimny,wiec na słonko sie uciekało.Podejście fatalne choć z czasem da sie przyzwyczaic. ;)tv 30zł od osoby w pokoju czyli jak jedna sie wyłamie to tv juz nie ma zabierają kable i piloty :lol: :lol: 2zł za dobę wi-fi.dzięki współkuracjuszom wszystko da sie przeżyć ;) zadnych udogodnien dla mniej sprawnych osób nie zauważyłam :( wiec przetrwałam dzieki innym ludziom ;)
ODPOWIEDZ