Bransoletki-opaski

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Re: Bransoletki-opaski z informacją o chorobie

Post autor: administrator »

Moi drodzy, Darek pisze o poważnych sprawach. Warto się śmiać ale z niektórych rzeczy nie należy drwić. Także kolejny raz poproszę o pisanie na temat lub przychylę się do wniosku Darka o zamknięcie tematu.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 36 razy

Re: Bransoletki-opaski

Post autor: Sloneczko »

Nie zamykaj Darku :kwiat: tego tematu. Jest bardzo ciekawy. nigdy nie domyślałam się dlaczego moja znajoma nosi na ręce takie zielone coś...teraz już wiem. jak ja spotkam to dam jej wielki szacun i powiem , ze wiem co to jest
forumowicz

Post autor: forumowicz »

DARKU,
pokaż mi opaskę dla chorego na Alzheimera, pliss....
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Basia Olsztyn pisze:DARKU,
pokaż mi opaskę dla chorego na Alzheimera, pliss....

Mówisz i ..Masz
ALZHEIMER_silikonki_1[1].jpg
Jednoczesnie PRAGNĘ WSZYSTKICH poinformowac ,że w żaden sposób nie jestem powiązany z Firmą ,ktora dystryubuje w/w opaski.
Ja swych
-Cukrzyca
-Dyfyblilator
Uzywam od kilku lat natomiast zamieszcane przezemni wzory sa dostępne w internecie po wpisaniu.

ps
ja się nie obrażam jednakże poczulem się troszkę dziwnie i........

Generalnie jest Wielki PROBLEM z umieszcaniem pewnych INFORMACJI , ma to sie to tez np
do Dowodow Osobistych gdzie winna być informacjia dot Grupy krwi
Drodzy Państwo w Sytuacjach ekstremalnych każda sekunda może komus uratować ŻYCIE
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Darku, jak już pisały poprzedniczki sprawa którą poruszyłeś jest bardzo ważna i istotna, nie wiem czy już ktoś o to pytał gdzie można je kupić, pozdrawiam, ludzie z pewnym bagażem traktują takie sprawy poważnie i nie lekceważą takich- wydawałoby się drobiazgów, które jednak mogą ratować życie, :!: :!: :!:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

czy ktoś tu napisał że traktuje niepoważnie?
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

O ile wiem to zakładając temat na jakimkolwiek forum poddajemy go pod dyskusję i pytamy innych o zdanie .Ja wyraziłam swoje ,a że w dowcipnej formie to przepraszam ale ja tak już mam .Tego typu "biżuterii" nie założyłabym i tyle ,dla mnie to jak napiętnowanie .Przepraszam ,ale nie z każdą chorobą człowiek chce się "obnosić" ,owszem dyskretna zawieszka na bransoletce tak ,ale w tak krzyczącej formie dla mnie jest nie do przyjęcia .
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Daleki jestem od oceny czyjejś postawy, zachowania i wyrażania swojej opinii tu na forum-dałem temu wyraz wielokrotnie przez swoje wpisy, przeczytałem swój ostatni wpis w tym temacie i nie widzę w nim nic co mogłoby kogokolwiek urazić -ja sprawę bransolet potraktowałem poważnie i to wyraźnie napisałem, jeżeli ktoś poczuł się urażony i obrażony to już jego sprawa i interpretacji mojego zdania, nie mam zamiaru nikogo ani namawiać do jej noszenia lub nie, żyjemy w wolnym kraju i jesteśmy dorosłymi ludźmi ze swoim własnym- czasami różnym zdaniem-co gwarantuje nam młoda bo młoda ale demokracja,pozdrawiam Andrzej :!:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Zakladając temat -Myslałem ,że zainteresuję KOGOKOLWIEK -Problemem.

W tych dniach ktos -komus oddał cos i cała Polska to widzi , Matka człowieka ,oddała "CZĄSTKE SWEGO Nieżyjącego Dziecka -Komus ,ale jednoczesnie Uszczęsliwila Kilka Osób ,które dzięki JEJ decyzji ZYJĄ !!!!

Dzieki bransolecie -SZANSA na Szybszą diagnostykę ZWIĘKSZA SIĘ O 100% -
Tak Bo Ratownik ,Lekarz , czy Przypadkowa Osoba -Wie Co temu komuś DOLEGA i wiadomym jest jak szybko POMÓC.

A sławna bransoleta może byc ochydna -byle by tylko URATOWAŁA 1 ZYCIE !!!!!
-odniesie to Sukces

Temat ,ktory poruszylem może byc lub nie być akceptowany Wszak KAZDY z NAS ma swe odmienne Zdanie.
NIKT tym bardziej Ja ani Tobie Meduzo ,ani Max-owi nie zamieżałem w jakikolwiek Narzucic noszenia w/w Bransoletek !!
( nie ma chyba potrzeby aby kazdy nosil bransoletkę gdy ma np problem z kręgosłupem czy ma amputowany nogę !!)

Zdaję sobie sprawę ,że Wiele Osob woli cierpieć w samotności niż Mowić o Swej chorobie mam tylaj na mysli informowanie ,a nie opowiesci na temat bolow czy przezyć .
Ale tez i dzieki takiej Bransolecie mozna wymienić się poglądami na temat Swej choroby.

W części Europy osoby chore sa postrzegane jako osoby ,ktorym należy POMÓC , u Nas wg co niektorych natomiast takie osoby Winno się skoszarowac w GETTACH -sam wielokrotnie tego Doświadczylem.

W niedługim okresie w mediach pojawi się kampania Spoleczna dotycząca Kolejnych Schorzeń -Schorzeń tak oczywistych ,że poprostu jej IGNORUJEMY i niestety osoby chore niejednokrotnie postrzegane są jak Ci ŹLI

Wspomnę tutaj np o

Osobach chorych na Cukrzycę -ile było przypadków ,że ktos podczas Zakupów zaczoł jeśc Batonika -bo miał niedocukrzenie a Ochrona prawie tą osobę ZLINCZOWALA

Osobach z Rozrusznikami ,dyfyblilatorami -ilez to razy stawialy te osoby cały sklep na nogi bo bramki SZALAŁY czyli Zlodziej a to tylko byl impuls z urządzenia wszczepionego

O Osobach z Padaczką czy umiemy IM POMOC
-nie bo są to wg wielu pijacy a WYSTARCZY TYLKO BRANSOLETKA i wiadomo jak POMÓC
-darek w
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Re: Bransoletki-opaski z informacją o chorobie

Post autor: medi »

Wiem Andrzeju ,że Tynie "stawiasz nikogo do kąta" .Chodziło mi raczej o wypowiedź admina i jego groźby zamknięcia tematu dla mnie jest to równoznaczne ze stwierdzeniem "albo jesteście tego samego zdania co ja ,albo won bo to jest moja piaskownica" .
administrator pisze:Moi drodzy, Darek pisze o poważnych sprawach. Warto się śmiać ale z niektórych rzeczy nie należy drwić. Także kolejny raz poproszę o pisanie na temat lub przychylę się do wniosku Darka o zamknięcie tematu.
ODPOWIEDZ