Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Post autor: aniag »

Lisa czemu z depresja ?
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Lisa »

Witam, z depresją dlatego, że forumowicz Chetny pisze o pokojach 3,4 i 5-osobowych, a to już dla mnie prawdziwa trauma.
Bujowy12
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 23:19

Post autor: Bujowy12 »

Witam ja jad€ 10.03 2017 do Ciechocinka jestem przeszczęśliwa.Czekałam 22miesiące jestem z pomorskiego z NFZ.Mam nadzieję że trwfię na wesołe towarzystwo pozdrawiam :serce: :kwiat: :D
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Lisa pisze:Witam, z depresją dlatego, że forumowicz Chetny pisze
o pokojach 3,4 i 5-osobowych, a to już dla mnie prawdziwa trauma.
Liso to nie do końca jest tak jak Ci tutaj przedstawiono w czarnych barwach. Twój pierwszy wyjazd to skierowanie
z ZUS-u do SU "Wital" a tam nie ma pokoi dla kuracjuszy typu czwórka lub piątka. W ośrodkach, które prowadzą
rehabilitację w ramach prewencji w ogóle nie dopuszczalne są pokoje większe jak trójka, a przy niektórych
schorzeniach (np. psychosomatycznych)tylko dwójki.
Przy wyjazdach z NFZ-u nie spotkałem się z pokojem większym jak czwórka, a i te nie przeważają ilością w obiektach.
Pokoi pięcioosobowych nie spotkałem w ogóle. Chyba, że w wersji studio (3+2). Mnie zdarzyło się mieszkać dwa razy
w takich "łączonych" pokojach. Raz studio 2+2 (mężczyźni) z dwoma punktami sanitarnymi. Prysznic plus umywalka
i toaleta plus umywalka i 21 dni bez najmniejszych problemów. Pierwszy mój pobyt w sanatorium to wcześniej
wspomniane studio 3(mężczyźni) plus 2 (kobiety) ze wspólnym węzłem sanitarnym (prysznic, toaleta, umywalka)
i co? I 28 dniowy pobyt bez jednego nawet problemu. Mimo różnicy płci, wieku (ok. 15 lat) i kilku osób potrafiliśmy
bez najmniejszych problemów dogadać się ze sobą. Bardzo miło wspominam ten pobyt. Dodam jeszcze, że o małą
złośliwość przy tym zakwaterowaniu podejrzewaliśmy personel, a to dlatego, że w następnym pokoju typu studio
(3+2) była sytuacja odwrotna jak u nas. Czyli trzy panie i dwóch panów. I też tam nie było problemów. Nawet do
głowy nikomu z nas nie przyszło żeby chodzić gdzieś ze skargą i prosić o przekwaterowanie ze względu na płeć.
Liso wiele zależy od nas samych, a jeśli jeszcze nie będziemy swojej osoby uważać za przysłowiowy "pępek świata"
to sądzę, że prawie każdy pobyt możemy zaliczać do udanych. Uważam i jest to, co pragnę bardzo wyraźnie podkreślić,
moje zdanie, że pokój jednoosobowy, poza względami medycznymi, to nie jest dobry pomysł na spędzenie turnusu.
Liso głowa do góry. Będzie dobrze. "Wszystko jest trudne nim stanie się proste". :)
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Lisa »

Dzień dobry, jestem pod wrażeniem, dziękuję za "dobre słowa", nie obawiam się innych, obawiam się siebie :)
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: danusia57 »

Jeszcze tylko 3 tygodnie do wyjazdu :D :D i witaj Ciechocinku :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

danusia57 pisze:Jeszcze tylko 3 tygodnie do wyjazdu :D :D i witaj Ciechocinku :lol: :lol:
Udanego wypoczynku i trafionych zabiegów. :D
Miłego towarzystwa :kwiat:
ELAMINKI
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2017 20:37
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: ELAMINKI »

Witam ja już jadę w sobotę 11 marca do Krynicy Zdrój .Zacząć czas by było co ze sobą zabrać.A ja mam pustke w głowie.Pomocy
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Martinka pisze:
danusia57 pisze:Jeszcze tylko 3 tygodnie do wyjazdu :D :D i witaj Ciechocinku :lol: :lol:
Udanego wypoczynku i trafionych zabiegów. :D
Miłego towarzystwa :kwiat:
Martinka :kwiat: bardzo liczę na fajne towarzystwo :D :D
Dzisiaj w pracy dostałam od kolegów centymetr :lol: :lol: odcinam dni do wyjazdu :lol: :lol:
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ELAMINKI pisze:Witam ja już jadę w sobotę 11 marca do Krynicy Zdrój .Zacząć czas by było co ze sobą zabrać.A ja mam pustke w głowie.Pomocy
Elaminki wrzucaj do walizki to w czym lubisz chodzić na codzień i pare fajnych ciuszków na balety :lol: :lol: nie zapomnij o wygodnych butach sportowych,klapkach na basen i na tańce.Kosmetyki i bielizna osobista.Biorę ulubiony kubek na kawę :D ,tableta,ładowarkę i dużo humoru żeby starczyło na 3 tygodnie :lol: :lol:
-
ODPOWIEDZ