Pokoje z umywalką a bez łazienki - zachować - broń Boże nie likwidować!

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Tadeusz Kolinski
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 maja 2013 10:25
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Pokoje z umywalką a bez łazienki - zachować - broń Boże nie likwidować!

Post autor: Tadeusz Kolinski »

Felice pisze:Szanowny panie Tadeuszu a do czego panu służy ta umywalka w pokoju,ze taka niezbędna jest?
Mnie umywalka nie jest potrzebna do niczego,za to sedes i prysznic zdecydowanie jest mi niezbędny do życia i funkcjonowania.I w pokoju zdecydowanie,a nie za zakrętem ;)
Jeśli Pani umywalka nie jest potrzebna do niczego to gdzie Pani myje zęby? W sedesie? Pod prysznicem?
Mimo wszystko pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Tak w sedesie...
Kwestię mycia zębów da się rozwiązać i bez umywalki,ale innych potrzeb fizjologicznych tylko z umywalka już nie...też pozdrawiam.
Tadeusz Kolinski
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Re: Pokoje z umywalką a bez łazienki - dyskusja ...

jacky6 pisze:Na etapie kontraktowania - podobno w odstępach rocznych - sponsorzy kuracji ( NFZ, KRUS, ZUS ) powinni wyłączyć z umowy pokoje bez samodzielnego węzła sanitarnego.
Proste - proste.
Pozostawienie niezakontraktowanych pokoi np. tylko z umywalką wymusiłoby na właścicielu obiektu przyspieszoną modernizację.
Śmiem wątpić, czy dane sanatorium znalazłoby kandydatów komercyjnych na tak ubogo wyposażone pokoje.

:mrgreen: :ugeek:
To ja właśnie jesienią wracam do NŁM w Krynicy już jako komercyjny. :D
Zarezerwowałem.
Ten sam pokój tylko z umywalką co miałem rok temu z NFZ.
Łazienka czyli WC 15 m na korytarzu, prysznic normalny i dla niepełnosprawnych tamże.
Tadeusz Kolinski
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Felice pisze:Tak w sedesie...
Kwestię mycia zębów da się rozwiązać i bez umywalki,ale innych potrzeb fizjologicznych tylko z umywalka już nie...też pozdrawiam.
Mycie zębów bez umywalki da się rozwiązać?
Ciekawe. :o
Pewnie to zależy od tego, czy ma się zęby swoje naturalne czy szufladki.
Z szufladkami to i owszem. Ale potrzebny słoiczek - woda w butelce z pijalni wód mineralnych przysługuje. :lol:
Ja mam naturalne, prawie wszystkie (bez górnej lewej piątki i prawej dolnej siódemki).
I to by było na tyle :mrgreen:
Pozdrówka nieustające :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Maria777
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2014 17:38

Post autor: Maria777 »

Pozwólcie, że ja dołożę swoje zdanie.
Jeżeli jest łazienka przy pokoju - wtedy jest również umywalka, prysznic i wc. Więc zęby da się umyć, zarówno swoje jak i sztuczne.
Tadeuszu, a Ty przyznaj szczerze, że jesteś taki trochę lisek - chytrusek i oszczędzasz pieniążki, rezygnując z lepszych warunków. Tylko trzeba było napisać to od razu, a nie wprowadzać tutaj na forum zamieszania, bo ja teraz mam wątpliwości czy chcę jeszcze jechać do sanatorium, obawiam się, że trafię na taki pokój tylko z umywalką, do wc będę stała w kolejce, a żeby wziąć 2 razy dziennie prysznic to chyba będę musiała zrezygnować z zabiegów.... bo wtedy zostanie mi więcej czasu aby upolować "upragnioną kąpiel". Poza tym, wspólna łazienka i wc z której korzysta całe piętro to szczerze pisząc syf, bo wtedy nikt nie dba o czystość, wystarczy wejść do łazienki np. na niektórych oddziałach szpitalnych. Pozdrawiam Cię Tadeuszu i życzę miłego wypoczynku komercyjnego w upragnionym pokoju z umywalką ;) ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

No faktycznie....niezmiernie ...
Ja w umywalce zębów nie myję :mrgreen:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Panie Tadeuszu !
Sprawa Pańskich zębów -ile ich Pan mam :lol: nikogo tu nie interesuje.Natomiast kpi Pan z tych, którzy aż TYLE ZĄBECZKÓW nie mają.To niepoważne co Pan tu wypisuje :o I to pisze dorosły człowiek ? :o :o

Druga sprawa to pokoje w Złocieniu. Nie byłam tam ,choć w innych sanatoriach Ustronia byłam ( Tulipan,Kos, Równica, Orlik itd. ). W żadnym z wymienionych nie było pokojów z umywalkami a WC i natryski wspólne gdzieś tam.
Owszem są takie ale.......to jedynki w studio.Mieszkałam w jedynce w tzw. studio i miałam w pokoju umywalkę ,a wspólne było WC z natryskiem dla 4 osób.Ale ? owe WC było tylko i wyłacznie dla 4 osób. Otóż z korytarza -wchodziło się głównymi drzwiami ( zamykanymi na klucz)do jakby przedpokoju a stamtąd były drzwi do naszych pokojów ( też zamykanymi na klucz).
Piszę to dlatego bo jest Pan zniesmaczony pokojami w ZŁOCIENIU.A może tam też były pokoje w tzw. studio.Nie wszystkie pokoje w studio mają umywalki.To zalezy od sanatoriów.
Przeglądałam stronę www Złocienia- i proszę sobie wyobrazić że --cytat "- Miejsca noclegowe w pokojach 1, 2, 3 osobowych z pełnym węzłem sanitarnym oraz pokoje o podwyższonym standardzie
- pokoje wyposażone w TV, radio, telefon. "

Itd .Więc jasno wynika że to co Pan pisze jest nieprawdą.Chyba że.... w opisie kłamią .Nie dzwoniłam tam ,bo aż tak nie będę sprawdzała .
Pisze Pan że gdy nie chcieli dać pokoju takiego jak Pan chciał to...itd zagroził Pan że zrezygnuje z pobytu.Śmiech na sali !!! Taki koncert życzeń to komercyjnie :lol: Ale dla "upierdliwych" personel w miarę możliwości idzie na "rękę"

Jest Pan wyjątkową osobą -nie będę więcej tego komentowała -ale ? KAZDY Z NAS MA PRAWO DO SWOJEGO ZDANIA -nie tylko Pan.
Więc dyskusja zbędna.
Awatar użytkownika
To_ja_Jowita
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 22:02
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: To_ja_Jowita »

pokojom bez łazienki mówimy stanowcze NIE !!! NIE !!!! NIE !!!
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Felice pisze:
No faktycznie....niezmiernie ...
Ja w umywalce zębów nie myję :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i wszystko wiemy :serce:
Tadeusz Kolinski
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Do "stokrotki":
Podaję nr tel ślubnej - [tel].
Dowie się "stokrotka" że nic "stokrotka"nie wie.
Tyle wie co przeczyta. Trzeba było tam być w tym Złocieniu a nie czytać co piszą...
Ze ślubną" sobie "stokrotka" pogada "jak czekista z czekistą". :D
Ja mogę przesłać "stokrotce" na maila skan dokumentów itp dowody że ślubna tam była w przeciwieństwie do "stokrotki" I jeszcze jedna pani Lucynka z Katowic w wieku po siedemdziesiątce też tam była - w tym - pożal się Boże "studio" składające sie z 4 pokoi razem 8 osób do jednej umywalki z oczkiem i prysznicem. Do pani Lucynki też ślubna ma telefon bo rozmawiają raz w tygodniu... Żaden z pokoi nie miał umywalki.
PS. Stokrotka to kryptonim nijakiej Olejnik z TVNu. Tamta też "całą prawdę, całą dobę"... :D :lol:
Ostatnio zmieniony 17 mar 2017 07:18 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto nr telefonu
Zablokowany