Sanatorium poszpitalne ???

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
ania1701
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2013 08:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Sanatorium poszpitalne ???

Post autor: ania1701 »

Witam :)
Po pobycie w szpitalu na oddziale reumatologicznym lekarz skierował mnie na rehabilitację poszpitalną. Wypisał wniosek i tylko zapytał morze czy góry. Jakież było moje zdziwienie po otrzymaniu informacji z NFZ, kiedy przeczytałam że mój okres oczekiwania to ok 18 m-cy. Dzwoniąc do mojego NFZ o powód takiej decyzji usłyszałam, że być może lekarz po prostu się pomylił. Napisałam krótką informacje -prośbę o ponowne rozpatrzenie wniosku i czekam. Czy ktoś z was miał taką sytuację. Napiszcie , pozdrawiam.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Sanatorium poszpitalne ???

Post autor: sztani »

Muszę powiedzieć ,że Lekarz na pierwszej stronie napisał mi dodatkowo leczenie po szpitalne w środku druku jest rubryka jaki rodzaj leczenia i też odpowiednie mi zakreślił.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ania1701
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2013 08:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: ania1701 »

sztani, małe sprostowanie chodziło mi o lekarza balneologa z NFZ oceniającego wnioski , ale dzięki za odp. :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Myślę ,że jest to zwykła pomyłka lub rutyna lekarza w NFZ myślę ,że wszystko będzie dobrze pozdrawiam
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Witam Aniu1701. Niestety w rozmowach z innymi, którzy składają poszpitalne wnioski często słychać, że lek. balneolog
zmienia kwalifikację... ja też miałem tak dwukrotnie. Nie pomogły dodatkowe pisma z uzupełniającą dokumentacją.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ