Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Chmurka07 pisze:Po otrzymaniu skierowania JEST możliwy wyjazd ze zwrotów. Dwa razy już tak korzystałam.
NIE! Jestem z lubelskiego i nie jest to możliwe Chyba, że masz ważny powód np. choroba i skierowanie zwracasz. W przypadku gdy zwrot jest nieuzasadniony np. miejsce nie pasuje, termin nie można korzystać ze zwrotów, tylko trzeba ponownie ustawić w kolejkę. Po otrzymaniu skierowania nie ma odwetu, chyba że ktoś ma znajomości w NFZ Ja nie mogłam w tym przypadku jechać ze zwrotów i niestety nie mogłam z tego skorzystać
Napisałam , ze wyjazd jest możliwy i to jest prawda. Gdy ujrzałam w przeglądarce że mam już skierowanie, zadzwoniłam do NFZ i grzecznie poprosiłam, że w tym terminie nie mogę wyjechać i będę zmuszona zrezygnować z wyjazdu a bardzo mi na nim zależy. Mogę za to wyjechać już , jutro , pojutrze i każdego dnia wykorzystując jakiś zwrot. Bardzo miła Pani w NFZ odpowiedziała mi , że jeżeli pojawi się jakiś zwrot w najbliższych dniach to mi go da. Następnego dnia pojawił się w przeglądarce inny termin , wyjazd za tydzień który mi pasował. Tyle w temacie.
Również potwierdzam,dostałam przydział (papierowy) w 2015 roku do Ciechocinka,pojechałam do NFZ i zgłosiłam chęć wyjazdu ze zwrotów i otrzymałam na miejscu Kołobrzeg z terminem wyjazdu za tydzień.
No to wszystko wiadome w tym temacie.Tylko od dobroduszności pań w NFZ zależy czy można dostać zwrot po otrzymaniu skierowania Za jakieś trzy miesiące przekonam się jak to jest naprawdę i jakie panie pracują w naszym NFZ
Czasami aby załatwic sprawę wystarczy dobra wola (oraz możliwości) kogoś tam. Kiedy wydzwaniałam po zwroty pani w NFZ sama zachęcała mnie do telefonowania dwa razy dziennie. Zwrotu nie dostałam bo go nie było ale za to NFZ przesunął mi wyjazd o miesiąc tak aby wypadł w dogodnym terminie. Choc na oficjalnie skierowane pismo z prośbą odpowiedź zawsze była asekuracyjna ... może się uda ale obowiązku nie ma.
Pozdrawiam
Bogutka