Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Atina pisze:Mam do Was takie zapytanie.....z jakim wyprzedzeniem NFZ oznajmia o wyjeździe do sanatorium(jestem osoba czynną zawodowo,to dla mnie ważna informacja..... o urlop trzeba prosić)...
Atina ...bywa różnie...od czego to zależy trudno zgadnąć. W moim przypadku było tak , z wyprzedzeniem trzy miesięczny , dwu tygodniowym i ostatnio otrzymałam zawiadomienie sześć miesięcy przed turnusem. z perspektywy czasu za udany pobyt uważam ten w ostatniej chwili (okres letni)
Mam numer 3500. Termin oczekiwania miał być ok 15 miesięcy czyli listopad. W NFZ powiedzieli mi, że już w tym roku się nie załapię. Czy ktoś wie skąd takie opóźnienie? Jestem z lubelskiego NFZ.
Pozdrawiam
Wniosek do sanatorium składałam w czerwcu 2010 z numerem wyjściowym ponad 22 tys. Przewidywany czas oczekiwania na realizację skierowania prognozowany był na 15 miesięcy. W okresie wakacyjnym 2011 numerki przesuwały się bardzo ślamazarnie, niekiedy zamiast maleć rosły. W drugiej połowie września mając numer ok 960 otrzymałam skierowanie do sanatorium do Krynicy na listopad.
Jestem z lubelskiego NFZ. Pozdrawiam wszystkich oczekujących
to gratuluję miejsca super. Ja jestem z mazowieckiego ja składałam w 2010 we wrześniu i mam jeszcze numer 39 tys. A koleżanka składała w czerwcu 2010 roku i ma jeszcze numer 20 tys. pozdrawiam
Jadę do sanatorium "Nad Kryniczanką" od 10 listopada do 1 grudnia. Termin niezbyt atrakcyjny, ale zobaczymy jak będzie. Jestem dobrej myśli. Pozdrawiam.
No i nadszedł ten wspaniały dzień:)dostałam pismo z NFZ że, jadę do sanatorium....za około 15 miesięcy a przede mną 17866 osób:)
To jak wszystko pójdzie zgodnie z ich planem to koniec października/listopad .....2012 będę w sanatorium.Jestem z pomorskiego.