sanatorium na świadczeniu rehabilitacyjnym, a podjęcie pracy

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
mfilip
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2013 12:55

sanatorium na świadczeniu rehabilitacyjnym, a podjęcie pracy

Post autor: mfilip »

Może się orientujecie jak to jest:

Otóż to obecnie przebywam na świadczeniu rehabilitacyjnym <do końca listopada>, Zus wysyła mnie do sanatorium we wrześniu. Umowa niestety wygasła z zakładem pracy i powoli szukam pracy. Jak się ma sprawa z sanatorium gdyby się podjęło pracę? Czy w związku z tym, że rezygnuję ze świadczenia to i sanatorium mi 'przepada'?

Pytam z czystej ciekawości, zastanawiam się w ogóle nad możliwością pójścia do roboty, bo i tak przede mną zabiegi ortopedyczne głównie, ale i tak w przyszłym roku, kiedy świadczenie się skończy:/...

Miał ktoś taką sytuację albo wie?:)
Ostatnio zmieniony 16 paź 2016 14:01 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 cze 2013 17:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Re: sanatorium na św.reh a podjęcie pracy

Post autor: krecik »

Ależ skąd! ZUS wysyła do sanatorium po.. no właśnie po co??
Nie! Nie po to aby się tam bawić i zawierać znajomości lecz po to aby uniknąć płacenia renty wysyłanemu delikwentowi.
Masz tam nabrać sił i ochoty do pracy. No może również odrobinkę zdrowie poprawić :lol: :lol:
mfilip
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2013 12:55

Post autor: mfilip »

no czyli skoro sama wybrałabym pojscie do roboty to przepada chyba...choć ludzie pracujący tez jezdza...zagatwane to, musze chyba przedzwonić do zus i się dowiedzieć.
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 cze 2013 17:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: krecik »

Chyba źle mnie zrozumiałeś. Nie przepada. Z ZUSu to przede wszystkim dla pracujących, żebyś nabrał pełni sił do dalszej pracy.
ODPOWIEDZ