Szczawnica-Zdrój od 17 lipca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 138 razy

Re: Szczawnica-Zdrój od 17 lipca

Post autor: GIENIA »

Marku , zapewne Ktoś z forum tam się pojawi , tylko czy się ujawni :?: :roll:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Gieniu - z tego co mi wiadomo w Szczawnicy ktoś z Forum się pojawi w terminie wcześniejszym i późniejszym.
W moim wakacyjnym terminie nie ma chętnych na wyjazd w Pieniny, lecz może coś się zmieni?
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

GIENIA pisze:Marku ... Szczawnica nie cieszy się juz popularnością , chyba nie tylko na forum :(
To prawda, że Szczawnica straciła na popularności jako uzdrowisko. Teraz modne są nowe uzdrowiska takie jak np. Pustkowo, Poddębice, Koleczkowo, Olecko czy małopolskie Stróże. Może tam powinno się wyjeżdżać na turnusy?
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

Nie zgadzam się, że Szczawnica straciła jako uzdrowisko, zyskała dzięki rewitalizacji jako miejscowość turystyczno-wypoczynkowa i może konkurować z królową Tatr Zakopanem. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Maarek36 pisze:
GIENIA pisze:Marku ... Szczawnica nie cieszy się juz popularnością , chyba nie tylko na forum :(
To prawda, że Szczawnica straciła na popularności jako uzdrowisko. Teraz modne są nowe uzdrowiska takie jak np. Pustkowo, Poddębice, Koleczkowo, Olecko czy małopolskie Stróże. Może tam powinno się wyjeżdżać na turnusy?
Jeszcze jest Wysowa , Horyniec i inne ciekawe uzdrowiska ;)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

GIENIA pisze:Jeszcze jest Wysowa , Horyniec i inne ciekawe uzdrowiska ;)
Znam Wysową gdyż 3 lata temu byłem tam latem na turnusie i moim zdaniem to miejsce zsyłek i samotności, więc nie wrócę tam i nie polecam. Można się też zachwycać a niedawno na Forum była prawdziwa fotorelacja w tego kurortu.
viewtopic.php?f=4&t=16107
Na zdjęciach jednak nie widać ludzi tylko obiekty chociaż był maj i piękny ośrodek, więc takie są uroki "nowoczesnych" małych i niezbyt popularnych uzdrowisk. Inna sprawa, że jak dostaje się tam bilet to nie można marudzić.
Napisałem nie na temat, więc można by założyć nowy wątek to takich kurortach, które są ostoją ciszy i bliskości natury.
Wracając do tematu to ... wciąż czekam na bieżące informacje o Szczawnicy i Dzwonkówce w pełni sezonu...
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wymieniając Wysową i Horyniec jako ciekawe uzdrowiska , było to nieco z przymrużeniem oka ;)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Nieprawda że w Szczawnicy w okresie wakacyjnym nie ma ludzi.Sanatoria nie mają przerw zwłaszcza latem.Tylko tutaj wieje pustką nt .Szczawnicy.Będę tam w sierpniu.Byłam kiedyś w kwietniu.Lecz zmienna pogoda nie pozwoliła na wiele.Pozdrawiam kuracjuszy szczawnickich :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Byłam tam w maju . Ludzi było sporo . Cudownie wspominam ten wyjazd , jednak wolałabym , aby NFZ już mnie tam nie kierował ;)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Gieniu ! jestem zadowolona z przydziału.Byłam poprzednio w Nauczycielu--oj trzeba było się nadreptać pod górkę.Tym razem zamieszkam prawie w centrum.I to mnie cieszy-choć od hałasu i gwaru uciekam.To mnie nie przeraża.Oby nie padało .Bo siedzieć w pokoju nie mam zamiaru.
ODPOWIEDZ