UWAGA na kleszcze
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: UWAGA na kleszcze
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Wracając do tematu ..KLESZCZE.
Ostatni czasy pojawiło się kolejne zagrożenie ;KLESZCZE przenoszone przez ..Gołębie.
Tak wg uzyskanych informacji w Sanepidzie w tej chwili na śląsku panuje początek epidemii.
otóż my kochamy ptaszki dokarmiamy jej Nasi milusińscy ..lgną do ..ptaszków i To właśnie Gołębie najczęściej w miastach przenoszą ..odmianę KLESZCZY.
Własnie taką przyjemność miał spotkać się z nim miał Mój wnuk ..podczas zabawy na dworze
Dzięki Bogu na placu zabawa wśród rodziców była Pani ...która zauważyła dziwne drapanie się Janka i podjęła reakcję
Kleszcza usunęła ..Rodzice pojechali do Szpitala i okazało się ,że został usunięty ..Fachowo.
Teraz syn PROWADZI ..krucjatę o NIE DOKARMIANIE Gołębi na ..osiedlu oraz wyprowadzeniu ich
Oczywiście ..polegnie bo odezwą się OBRONCY ..Żwierząt
a kleszcze w gołębiach bedą roznosić ..Boleriozę wśród Milusińskich ..też
- Fionka
- Przyjaciel forum

Felice , powiem że mnie zmartwiłaś.Nie wiem jak ta cała procedura ma wyglądać nie zdawałam sobie sprawy że mogę nie mieć tej szansy.Nikt mi wcześniej nie zaproponował odczulania , ani po pierwszym ani po drugim razie mimo że jak wiesz kończyło się zawsze na szpitalu .Dopiero teraz po pazdzierniku mój lekarz POZ skierował mnie do poradni ale wiadomo jakie terminy.20 lipca idę do szpitala .Nie mam pojęcia jak to będzie wyglądałoFelice pisze:Ela dobrze, że możesz się odczulać.Ja nie wytwarzam przeciwciał,więc o odczulaniu nie ma mowy.Właśnie odebrałam kolejny wynik IGE poniżej 0,1.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Bo to Folklor.
Tak powiedział mi Mój radny
Górnicy mieli i mieć będą gołębie.
( Mnie chodzi o te tzw dzikie )
Sanepid bez zlecenia Nic nie wykona
Administracja również bo to kosztuje
Nawet na tablicach OGŁOSZEŃ nie wywiesza ogłoszeń bo odezwią się OBROŃCY PRAW ZWIERZĄT.
Wniosek jest taki ,że na kolejny spacer będę musiał nasmarować tak sobie jak i wnukowi okolice ..karku ...świeżym czosnkiem ew nosić korale z liści ..szałwii
- Fionka
- Przyjaciel forum

-
forumowicz
To ludzie dokarmiają gołębie- nie służby , nie spółdzielnie ale ludzie i jeśli ci "dobrzy ludkowie " tego nie zrozumieją ,że one nie potrzebują dokarmiania to gołębie będą się rozmnażać , brudzić , roznosić obrzeżki... i inne .
- Fionka
- Przyjaciel forum