Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Fionka »

W łódzkim można się starać o zwroty po 18 miesiącach od ostatniego pobytu.Trzeba dzwonić 2 razy dziennie bo tak wpływają do nich zwroty.Nie ma możliwości osobistego kontaktu z urzędniczkami zajmującymi się zwrotami , tylko droga telefoniczna.Zwroty załatwiałam w tym roku i po 19 miesiącach od poprzedniego pobytu wyjechałam do Ciechocinka .
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Czytając wasze wpisy dochodzę do wniosku, że każdy NFZ rządzi się swoimi prawami, każdy sobie je inaczej interpretuje, a tak naprawdę wiele zależy od tego człowieka z drugiej strony biurka. Od jego dobrego (lub nie) humoru i jego widzimisię. :( Sama jestem tego przykładem. Dzwoniąc po raz kolejny po zwroty, słyszę w słuchawce panią, która prawie krzycząc informuje mnie że cyt. ''niema żadnych zwrotów :!: , a tak w ogóle to my (kuracjusze) nie będziemy sobie wybierać dokąd i kiedy chcemy jechać '' Nie prosiłam ani o konkretne miejsce, ani o konkretny termin. Byłam już po weryfikacji, a jedyna moja prośba to przyspieszenie, lub opóźnienie mojego wyjazdu o 2 miesiące. Po zakończeniu rozmowy z ta panią, dosłownie po 2 minutach dzwoni telefon i inna już pani informuje mnie, że jest zwrot i pyta, czy jestem zainteresowana wyjazdem. :shock:
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

serendipity pisze:Było to pod koniec marca br.
Serendipity widocznie teraz się zmieniło , albo zmienili się pracownicy na zdecydowanie mniej uprzejmych :( Udany był chociaż ten wyjazd ze zwrotu ? bo nic się nie chwaliłaś .
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz