Szczawnica-Zdrój od 17 lipca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Re: Szczawnica-Zdrój od 17 lipca

Post autor: Niania »

Stokrotka popieram Twoja wypowiedz. W nawiasie mowiac na sali mam 3 mlode dziewczyny i kazda wpaczona w telefon no i wiadomo ja tez. Ciekawe ile gafula wytrzyma mam namysli siebie. :roll:
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Mili Państwo, proszę się nie denerwujcie. W przekroju społeczeństwo tak właśnie wygląda 1% pomaga, reszta korzysta. Nie ma co się obrażać, to jest po prostu fakt i z góry należy założyć, że tak właśnie będzie. Nie dotyczy to tylko tematów poruszanych na NS ale praktycznie wszystkich w naszym życiu. M.in. dlatego mamy w kraju tak niską frekwencję wyborczą.
Zatem proszę się nie zrażać lecz jak to się mówi robić swoje. Perełki w postaci ciekawych osobowości zdarzają się jednak i każdy z nas może trafić na kogoś naprawdę fajnego.
Bardzo już proszę o powrót do tematu tego wątku, bo odbiegliście Państwo mimo wszystko.
Pozdrawiam
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

administrator pisze:Mili Państwo, proszę się nie denerwujcie. W przekroju społeczeństwo tak właśnie wygląda 1% pomaga, reszta korzysta. Nie ma co się obrażać, to jest po prostu fakt i z góry należy założyć, że tak właśnie będzie. Nie dotyczy to tylko tematów poruszanych na NS ale praktycznie wszystkich w naszym życiu. M.in. dlatego mamy w kraju tak niską frekwencję wyborczą.
Zatem proszę się nie zrażać lecz jak to się mówi robić swoje. Perełki w postaci ciekawych osobowości zdarzają się jednak i każdy z nas może trafić na kogoś naprawdę fajnego.
Bardzo już proszę o powrót do tematu tego wątku, bo odbiegliście Państwo mimo wszystko.
Pozdrawiam
Dorze dostosujemy wypowiedzi do tytulu tematu. Milego wieczoru
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Ania52 »

Maarek 36, na początku czerwca byłam w Szczawnicy trochę wyżej od Dzwonkówki w Nauczycielu. Okolice bardzo ciekawe.Ja trafiłam na piękną pogodę i na tą soczystą zieleń.Widoki z gór zapierały dech w piersiach.Maszerowałam piękna trasą pod Bereśnik(wchodzi się pod górkę za sklepem na placu dietla,a kończy przy Dzwonkówce). Na trzy korony wchodziłam od strony Sromowców. Trasa trochę stroma,dużo schodów,ale jak dochodzi się do niebieskiego szlaku jest ok.Co do zabiegów to nie bierz borowiny,bo to plastry.W Dzwonkówce byłam tyko na kiermaszu, wnętrze ładne i czyste.Pozdrawiam
Stokrotko,masz rację,że wiele osób tu zagląda,a nie piszą.Takim podglądaczem byłam ja :D.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Aniu - dzięki Tobie wreszcie się doczekałem rzeczowego opisu pobytu w Szczawnicy. Podałaś konkretne informacje i z pierwszej ręki, które mogą się przydać innym i również mnie. Też jestem miłośnikiem spacerów po szlakach, więc jeśli ktoś chciałby dołączyć to polecam.
Stokrotko - masz całkowitą rację i można by założyć tu osobny temat: "Jak Forum N-S zmieniło pobyt w sanatorium?". Ciekawe jakie byłyby wypowiedzi Forumowiczów? Na razie jest dużo więcej czytających niż chętnych pisać.
Zauważyłem że ten "mój" temat ma już 3000 wyświetleń, są ciekawe wpisy a nawet Szanowny Admin dołączył do dyskusji...
Ten temat dotyczy wyjazdu w konkretne miejsce w określonym czasie, więc miłośników Szczawnicy raczej nie brakuje?
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam.
Ja rownierz tu zagladam bo na moim Szczawnica od 28 sierpnia nikt nic nie pisze.
Milo sie czyta jak kuracjusze podpowiadaja gdzie i ktoredy mozna pospacerowac albo co warto zobaczyc.
Moze i znajdzie sie i ktos jeszcze co ciekawego napisze.
A co do tej borowiny w plastrach to ja sobie chwale miala za kazdym razem jak bylam w sanatorium. Pozdrawiam i milej slonecznej niedzieli
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Koleżanki Forumowiczki - żadna borowina mnie nie interesuje ani inne podobne zabiegi. Dla mnie najlepszym "zabiegiem" jest aktywna turystyka piesza, czyli chodzenie po szlakach. Akurat w Szczawnicy jest tego mnóstwo, więc mogę tylko zachęcić do przyjazdu w Pieniny i do zwiedzenia pięknych miejsc. Na naszym Forum można się dowiedzieć gdzie warto się wybrać w samej Szczawnicy i jak zaplanować wyprawę w góry.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Szczawnica atrakcje.jpg
Szczawnica atrakcje.jpg (121.19 KiB) Przejrzano 280 razy
Doskonałym źródłem wiedzy o atrakcjach turystycznych Szczawnicy i okolic są duże plakaty z tzw. infografiką. Można je zobaczyć nawet w ośrodkach wypoczynkowych czy noclegowych i w biurach turystycznych. Szczegółowe opisy szlaków i ciekawych miejsc bez problemu znajdziemy na oficjalnej stronie www tego uzdrowiska. W Szczawnicy nie można się nudzić, gdyż atrakcji jest bardzo dużo i zwiedzanie można sobie rozplanować na każdy dzień pobytu...
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Maarku 36 -ładnie wszystko brzmi.Tylko nie zawsze nasze plany idą w zgodzie z ...rzeczywistością.Oby pogoda dopisała,plan zabiegów nie kolidował z naszymi planami,a także ,by towarzystwo się "znalazło" do wspólnych "spacerów- wędrówek".
Jako takie plany już mam.Aby nie zapeszyć ,zostawię je tylko dla siebie :lol:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Niania pisze:Witam.
Ja rownierz tu zagladam bo na moim Szczawnica od 28 sierpnia nikt nic nie pisze.
Milo sie czyta jak kuracjusze podpowiadaja gdzie i ktoredy mozna pospacerowac albo co warto zobaczyc.
Moze i znajdzie sie i ktos jeszcze co ciekawego napisze.
A co do tej borowiny w plastrach to ja sobie chwale miala za kazdym razem jak bylam w sanatorium. Pozdrawiam i milej slonecznej niedzieli
Nianiu! Na pewno zrealizujesz swoje plany związane z wędrówkami .Wspominasz o plastrach borowinowych. Miałam takie zabiegi ,ale powiem szczerze że nie jestem przekonana do nich.Co innego "kąpiel" w borowinie (tego nie miałam) ,ale te całe plastry :? Może się mylę i efekty są .
Tobie życzę abyś dostała to co pomoże.Ja liczę przede wszystkim na wyciszenie po całym roku pracy.Zabiegi na pewno będą pomocne ,lecz przy okazji wyjazdu ,człowiek wykorzysta wolne chwile na oderwanie się od codziennego życia.
Na mój wyjazd jeszcze poczekam,i za bardzo nie liczę by Ktoś odezwał się tam gdzie prosiłam o info ws. sanatorium do którego jadę.
Mija miesiąc -jest cisza ,to pewnie drugi miesiąc będzie taki sam. :(
ODPOWIEDZ