Zacisze Kudowa Zdrój - od 24 sierpnia do 14 września 2017
-
Ania 60
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 15 lip 2016 23:09
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Zacisze Kudowa Zdrój - od 24 sierpnia do 14 września 2017
Byłam w sanatorium Zacisze na przełomie pażdziernika i listopada 2012r.Byłam bardzo zadowolona mimo iż przeczytałam dużo negatywnych opinii.Pokoje są różnej wielkości ja dostałam 4 os z balkonem mieszkałyśmy we trzy wszystkie ze świętokrzyskiego.Pokoje są z przedpokojem i dużą łazienką.w pokoju są wygodne łóżka duża szafa, czajnik, talerzyki, szklanki,radio.Za TV trzeba zapłacić jak w każdym sanatorium ale szkoda czasu na oglądanie lepiej ten czas przeznaczyć na spacery po pięknym parku zdrojowym i uroczej Kudowie.Rejestrację zaczynają o 14-ej więc lepiej wcześniej nie przyjeżdżać aby uniknąć czekania, chyba że można zakwaterować się dzień wcześniej,można zadzwonić i się dopytać.To że małżeństwa są rozdzielane to prawda ale nie celowo,na moim turnusie było połowę małżeństw i za mało pokoi 2 os.Posiłki są z kateringu ale bardzo smaczne i w wystarczającej ilości,kelnerki bardzo miłe .Z zabiegów byłam zadowolona choć trzeba chodzić do zakładu przyrodoleczniczego niezbyt daleko co zupełnie mi nie przeszkadzało mimo takiej pory roku ,a po tygodniu wchodziłam już po schodkach bez zadyszki.Tak więc warunki są dobre jak będzie dobre towarzystwo jak u nas to będziecie zadowoleni .Nie wiem jacy ludzie piszą tak negatywne opinie i czego oczekują przecież to nie wczasy w Gołębiewskim.Dla mnie to był najlepszy pobyt w sanatorium a byłam już czterokrotnie, 24 sierpnia jadę do Polanicy Zdroju a więc będziemy niedaleko w tym samym czasie może nawet nasze drogi i spojrzenia gdzieś się spotkają może pojedziemy na tą samą wycieczkę.Życzę wam udanego pobytu w Kudowie.
Pele, dziękuję bardzo za te dodatkowe informacje. Cieszę się, że Wasza interwencja odniosła skutek i mieliście możliwość pojechać w inne miejsce:). Jeśli do tego byliście zadowoleni to już naprawdę fajnie. A gdzie byliście? (jeśli mogę zadać takie pytanie)Pele pisze:Jestem już po innym sanatorium, które dostałem od swojego NFZ zamiast sławnego Zacisza w ramach skargi.ewacz pisze:Pele, bardzo dziękuję za odpowiedź. Jadę z mężem. Troszkę poczytałam, ale w sumie nie ma wielu informacji. Powiem szczerze, że jestem przerażona po lekturze. Nie piszesz dlaczego tylko 30 minut...
Pozdrawiam
Myślę że masz już pogląd po przeczytaniu forum i zdania kuracjuszy którzy tam przebywali. Nie wiem czy skargi na Zacisze przyniosły jakiś efekt, bardzo mnie to ciekawi, ale z jednych z odpowiedzi NFZ Dolnośląskiego wynika, że nie mają wpływu na personel i ich kulturę osobistą , a w ogóle "to wężykiem..wężykiem panie Majster.." jak w kabarecie.Tak to w tym całym rejonie jest. Ja już nie dam się w tamte rejony wysłać. Chyba tylko prywatnie, w sprawdzone miejsca. Pseudo sanatoria należy omijać. Mimo wszystko trzymam kciuki i nie dawać się szczególnie tym "przełożonym".
Te 30 minut to wynik spotkania z kulturalną przełożoną i ich podejścia. Wróciliśmy z powrotem do domu. Skarga była rozpatrzona w parę dni , nowe skierowanie, a odpowiedzi z dolnośląskiego trwały ze 2 miesiące.
Pozdrowienia.
Ja, po swoim pobycie, napiszę do Ciebie o odczuciach.
Pozdrawiam:)
Cieszę się, że to Kudowa i termin jeszcze fajny. I mam nadzieję, że będzie ok. Choć wiele potrafię znieść to nieuprzejmości i cwaniactwa nie toleruję. Właśnie tego obawiam się najbardziej...
Może faktycznie uda nam się spotkać. Na pewno odwiedzimy Polanicę.
Pozdrawiam Cię cieplutko:)
-
Agata Gdynia
- Na forum od: 25 lip 2017 20:55
- Oddział NFZ: Pomorski
-
Pele
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 04 kwie 2017 15:25
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
Dostaliśmy sanatorium w Polańczyku w Bieszczadach. Fantastyczny ośrodek Solinka , z pięknymi widokami i wszystkimi zabiegami na miejscu.ewacz pisze:
Pele, dziękuję bardzo za te dodatkowe informacje. Cieszę się, że Wasza interwencja odniosła skutek i mieliście możliwość pojechać w inne miejsce:). Jeśli do tego byliście zadowoleni to już naprawdę fajnie. A gdzie byliście? (jeśli mogę zadać takie pytanie)
Ja, po swoim pobycie, napiszę do Ciebie o odczuciach.
Pozdrawiam:)
A do Kudowy to pewnie wybierzemy się, ale tylko prywatnie do sprawdzonego ośrodka, by nie być "popychadłem" jak w Zaciszu.
Mam nadzieje, że tamtejsza obsługa wzięła sobie skargi do serca i będziesz miała lepiej.
pozdrowienia
Tak Polańczyk to cudowne miejsce. Napiszę, jak było u nas:) Pozdrawiam
-
Ania 60
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 15 lip 2016 23:09
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 3
Bardzo dziękuję, że zechciałaś podzielić się ze mną wszystkimi informacjami na temat Zacisza. Tym bardziej, że Twój brat wrócił zadowolony, a to napawa optymizmem. Jestem pozytywnie nastawiona i wierzę że będzie fajnie. Najbardziej zależy mi na zabiegach, a reszta jest dodatkiem. Pozdrawiam Cię cieplutko:)
-
Stanislaw1
- Na forum od: 29 gru 2017 21:05
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 0