Dolnośląski Oddział NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
bozena117
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2017 08:53
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Dolnośląski Oddział NFZ

Post autor: bozena117 »

andrzejm1954 pisze:
bozena117 pisze:W środę moja koleżanka poszła do NFZ zapytać o zwroty, niestety powiedzieli jej, że nie ma nic. Kazali napisać pismo i oni powiadomią jak coś będzie.
Wracam z DO NFZ. Byłem spytać o zwroty. Dzisiaj były dwa: Świnoujście i Szczawnica. Na pytanie czy mogę napisać "pismo" aby mnie powiadamiali o zwrotach to Pani powiedziała, że trzeba przyjeżdżać osobiście i pytać.
Mam więc prośbę proszę spytać Koleżanki czy faktycznie do niej dzwonią i powiadamiają o zwrotach. Z góry dziękuję. :kwiat:
Dzień dobry, zapytałam koleżankę, ona mieszka w Sycowie i rzeczywiście jak była w środę pani kazała jej napisać pismo, podać dane kontaktowe. Koleżanka w piątek wysłała pismo pocztą i jak tylko coś będę wiecej wiedziała to tu napiszę. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bozena117
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Jakiś zastój jest w naszym NFZ, w piątek zeszło bardzo mało numerów a dzisiaj od ran widzę, że tylko 3 spadły.
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2012 18:35
Staż sanatoryjny: 11
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: andrzejm1954 »

bozena117 pisze:
andrzejm1954 pisze:
Wracam z DO NFZ. Byłem spytać o zwroty. Dzisiaj były dwa: Świnoujście i Szczawnica. Na pytanie czy mogę napisać "pismo" aby mnie powiadamiali o zwrotach to Pani powiedziała, że trzeba przyjeżdżać osobiście i pytać.
Mam więc prośbę proszę spytać Koleżanki czy faktycznie do niej dzwonią i powiadamiają o zwrotach. Z góry dziękuję. :kwiat:
Dzień dobry, zapytałam koleżankę, ona mieszka w Sycowie i rzeczywiście jak była w środę pani kazała jej napisać pismo, podać dane kontaktowe. Koleżanka w piątek wysłała pismo pocztą i jak tylko coś będę wiecej wiedziała to tu napiszę. Pozdrawiam
Dzień dobry. Bardzo dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Anuschek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 maja 2017 14:33
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Anuschek »

andrzejm1954 pisze: Wracam z DO NFZ. Byłem spytać o zwroty. Dzisiaj były dwa: Świnoujście i Szczawnica. Na pytanie czy mogę napisać "pismo" aby mnie powiadamiali o zwrotach to Pani powiedziała, że trzeba przyjeżdżać osobiście i pytać.
CHOLERA! Idealne zwroty dla mnie :serce: :kwiat: :P
Szkoda, że akurat do końca tego tygodnia w godzinach 8-16 nie mogę podjechać do Wrocławia :evil:
Awatar użytkownika
bozena117
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzisiaj się chyba przeglądarka w naszym NFZ zepsuła. Zaczynałam od rana z numerem 7770 i do tej pory stoi na 7768, dwa numerki od rana. W tym tempie to nie wiem czy w tym roku pojade do sanatorium.
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2012 18:35
Staż sanatoryjny: 11
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: andrzejm1954 »

Anuschek pisze:
andrzejm1954 pisze: Wracam z DO NFZ. Byłem spytać o zwroty. Dzisiaj były dwa: Świnoujście i Szczawnica. Na pytanie czy mogę napisać "pismo" aby mnie powiadamiali o zwrotach to Pani powiedziała, że trzeba przyjeżdżać osobiście i pytać.
CHOLERA! Idealne zwroty dla mnie :serce: :kwiat: :P
Szkoda, że akurat do końca tego tygodnia w godzinach 8-16 nie mogę podjechać do Wrocławia :evil:
Ale wyjazd (tylko nie pamiętam gdzie) już jutro a drugi chyba pojutrze. Nie byłem zainteresowany więc nie słuchałem uważnie. Za kilka dni pojadę ponownie to napiszę co było lub, że nic nie było.

I jeszcze prośba do tych co pytają o zwroty. Piszcie jakie były i kiedy to będziemy wiedzieć więcej. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ulka395
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 sty 2015 10:44

Post autor: Ulka395 »

No u mnie to dzisiaj 5 do góry! Aktualnie 278 i przydziału nie widać :roll:
Danuska0803
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 22:58

Post autor: Danuska0803 »

Witam,
przyszłych kuracjuszy!
Nie ukrywam,że jestem dzisiaj wkurzona.......ha........ha........
To jakaś paranoja z tym naszym NFZ!
Od piątku mój numer wzrósł o 3......a to ciekawe......jakieś czary....ha...ha......!
Danuska0803
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 22:58

Post autor: Danuska0803 »

Mam takie przemyślenia:

Co my, ludzie PRACY mamy zrobić w sytuacji kiedy odpowiedz z NFZ brzmi:średni czas oczekiwania na sanatorium ok.25 m-cy.
Przychodzi ten czas i nic ,25 m-cy minęło, 26 się toczy a do końca jeszcze ok.2000 numerów czyli wyjdzie gdzies z 28 m-cy.
Ja rozumiem,ze moze sie troche przedłużyć ale nie aż tyle!

Przecież w zakładach pracy jest tzw.planowanie urlopów!!!
NFZ tego nie bierze pod uwagę,że nie tylko do sanatorium jeżdża osoby niepracujące, emeryci........?!

I co mamy zrobić?
Zrezygnować z sanatorium?

Przecież jak wykorzystam zaplanowany urlop/ a naciski sa,ze trzeba /,to nie będe mieć na sanatorium............
A przecież w zyciu jest mnóstwo rzeczy ktore też ma sie gdzies zaplanowane np.kursy, szkolenia,imprezy rodzinne......nie wspomnę już o jakiś komisjach lekarskich ........itp.itd.

Dlaczego NFZ podaje błedne informacje i nie wywiązuje się z tego co pisze ?!
Czuję sie oszukana przez NFZ!!!

A przecież nie mogę liczyc na to,ze pojadę z tzw.zwrotów,bo nikt mi nie da urlopu z dnia na dzien,a siedzieć na urlopie w domu i czekac na cud
tzn.dzwonic lub jedzic do NFZ/ 70 km.....ha.......ha......./ i albo coś jest albo nie ma.......to jest OBURZAJĄCE!!!

Podobnych ludzi PRACY wspieram i czekam na podpowiedzi!
Co robić, co robić...........
Awatar użytkownika
RoboPol
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 21:19

Post autor: RoboPol »

RoboPol pisze:kolejny tydzień w pociągu minął, tygodniowo u mnie wysiada około 600 kuracjuszy :lol:
w poprzedni poniedziałek było nas w moim przedziale 2085,
w dziś jest nas już tylko 1478 :D
jak tak dalej pójdzie to według uzyskanych informacji i moich przewidywań to za 2-3 tygodnie dostanę przydział :o
witam wszystkich,
mój pociąg zwolnił bardzo, tak jak piszecie, coś z tym naszym D.NFZ się popsuło :?
po tygodniu mam numer 1252 :(
czyli 200 z hakiem :cry: :cry:
ODPOWIEDZ