Goczałkowice-Zdrój, pawilon Limba - 6-27.09.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
szarotka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 lis 2016 18:14

Re: Goczałkowice-Zdrój, pawilon Limba - 6-27.09.2017

Post autor: szarotka »

Witaj nieznajomy ! głowa do góry ,piękne miejsce ,byłam w listopadzie i mieszkałam w Limbie, dużo straciłam przez tą porę roku, ale ty masz wrzesień ! Maleńka miejscowość ,piękne jeziorko ,park,zapora i niezapomniane ogrody Kapias, to wszystko zobaczysz albo pieszo , albo rowerkiem - ok 5 km.Wieczorem w Uzdrowiskowej potańczysz ile sił, teraz w sezonie jest podłoga z desek na zewnątrz- zagościłam tam w maju....pokoje ok , tylko 2ki z łazienką. Jeden minus to że trzeba na posiłki chodzić do innego budynku- ok 200m., a na zabiegi 250m. Zabiegi bardzo dobre , pełno Ślązaków , bo oni czują sie tam jak u siebie. Opłaty gdyby ktoś chciał wyjechać wcześniej , to prawda ok 70 zł. za noc , ale z wyjazdem weekendowym to nie wiem , znajomi jeżdzili , ale wracali w tym samym dniu. Turnusy zmieniają się co tydzień . Nie ma żadnych wycieczek wyjazdowych. Tylko się cieszyć z tego miejsca ,udanego pobytu i podziel się wrażeniami jak wrócisz ...jeśli jeszcze jakieś pytania , to śmiało - odpowiem .
eva
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 31 lip 2017 18:28

Post autor: eva »

:) :) :) Oj, ogromnie dziękuję za zachęcającą wypowiedź. Najważniejsze, że zabiegi wszyscy zachwalają. Nie oczekuję cudów, oby tylko było czysto i tak... normalnie. Chętnie pozwiedzam okolicę - mimo, że to blisko, nigdy tam nie byłam.
Wiele moich znajomych było w różnych ośrodkach. Wszyscy dobrze trafili, jeśli chodzi o współlokatorów. Myślę, że to raczej reguła. Każdy w nowym otoczeniu chce się pokazać z dobrej strony.
Jeszcze raz dziękuję i serdecznie pozdrawiam. :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Byłam wczoraj w Goczałkowicach ponieważ chciałam zobaczyć to tak bardzo krytykowane miejsce.O warunkach lokalowych wypowiadać się nie będę bo nie miałam okazji oglądać.Teren przepiękny. Park rozległy jest gdzie pospacerować jak również pojeździć rowerem.Widziałam wypożyczalnię z bardzo dobrej jakości miejskimi rowerami.Na plaży nad wodą ludziska spędzali czas.Są miejsca do rekreacji i wypoczynku.Zaimponowała mi pięknie rozbudowana baza zabiegowa.Piękne ogrody Kapias w zasięgu spaceru.
Fakt miejsce nie jest dancingowo-rozrywkowym kurortem,ale dla kogoś kto chce wypocząć,podładować akumulatory i polepszyć nadwyrężone zdrowie jest ok.Budynki wyglądają co prawda jak bloki mieszkalne,ale są miejsca do posiedzenia i wypoczynku.
Żałowałam,że mam za mało czasu na dokładniejsze oględziny.
krys1krys2
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2017 18:47

Post autor: krys1krys2 »

Szarotka ,dzięki za informacje. Ucieszyła mnie zwłaszcza ta o możliwości potańczenia. Mam jeszcze pytanie.....Czy tańce są tylko w Uzdrowiskowej i czy codziennie...fajfy też ? Pozdrawiam i czekam na info.
szarotka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

szarotka pisze:Witaj nieznajomy ! głowa do góry ,piękne miejsce ,byłam w listopadzie i mieszkałam w Limbie, dużo straciłam przez tą porę roku, ale ty masz wrzesień ! Maleńka miejscowość ,piękne jeziorko ,park,zapora i niezapomniane ogrody Kapias, to wszystko zobaczysz albo pieszo , albo rowerkiem - ok 5 km.Wieczorem w Uzdrowiskowej potańczysz ile sił, teraz w sezonie jest podłoga z desek na zewnątrz- zagościłam tam w maju....pokoje ok , tylko 2ki z łazienką. Jeden minus to że trzeba na posiłki chodzić do innego budynku- ok 200m., a na zabiegi 250m. Zabiegi bardzo dobre , pełno Ślązaków , bo oni czują sie tam jak u siebie. Opłaty gdyby ktoś chciał wyjechać wcześniej , to prawda ok 70 zł. za noc , ale z wyjazdem weekendowym to nie wiem , znajomi jeżdzili , ale wracali w tym samym dniu. Turnusy zmieniają się co tydzień . Nie ma żadnych wycieczek wyjazdowych. Tylko się cieszyć z tego miejsca ,udanego pobytu i podziel się wrażeniami jak wrócisz ...jeśli jeszcze jakieś pytania , to śmiało - odpowiem .
szarotka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

krys1krys2 pisze:Witam.......W dn. 06.09.17r.---- 27.09.17r. będę przebywał w sanatorium w Goczałkowicach -Zdrój.....pawilon Limba.
Jeśli ktoś też tam jedzie w tym terminie - proszę ,napiszcie.
Z góry dziękuje też ,za ewentualne wiadomości o tym sanatorium,od osób znających ten kurort.
Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy.

Tance są tylko w Uzdrowiskowej , fajfów nie ma , jak ja byłam , to były jeszcze w kawiarni pod jadalnią , ale po bójce na Andrzejkach - zamknęli , nie wiem jak teraz .Dużo siły na parkiecie....
krys1krys2
Kuracjusz
Kuracjusz

Czy naprawdę nie ma nikogo,kto w terminie 06---27.09.17r. wyjeżdża do Goczałkowic-Zdrój ,pawilon Limba?
krys1krys2
Kuracjusz
Kuracjusz

Wygląda na to,ze będę tam....sam,...
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

krys1krys2 pisze:Wygląda na to,ze będę tam....sam,...

Ale nie w jedynce...
krys1krys2
Kuracjusz
Kuracjusz

Jacky 6....czyżbyś dobrze znał to sanatorium...?
ODPOWIEDZ