Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Fionka »

Dzwońcie bo ostatnio podczas rozmowy , pani w NFZ powiedziała aby sie nie sugerować numerkami , tylko okresem oczekiwania .Reumatologia 20 - 21 miesięcy a kardiologia od 23 do 24 miesięcy.Teściowa składała 01. 12 .2015 r i są już przydziały na przełom listopad .O zwroty mogę dzwonić dopiero po otrzymaniu skierowania- Kardiologia
anka1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 22:10

Post autor: anka1 »

Mąż ma profil - reumatologia, a czeka już 26 miesięcy. Jego obecny numer to 1643. Może to zależy od województwa...
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie piszesz jakie województwo , więc trudno coś odpowiedzieć .Łódzkie na reumatologie to 20- 21 miesięcy a kardiologia od 23 - do 24 miesięcy.Dotyczy to wniosków złożonych w 2015 i 2016 roku .Obecnie do każdego profilu leczenia dodają po 2 lub 3 miesiące.
anka1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 22:10

Post autor: anka1 »

Województwo kujawsko-pomorskie.
Awatar użytkownika
Yaga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2015 14:59
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Yaga »

Witajcie . :) Ja po 2 tygodniach się dodzwoniłam i wzięłam zwrot do Ustroń :) tylko nazwa mi nic nie mówi bo jest napisane VITALMED GROUP oddział sanatoryjny ;) .Z miejscowosci jestem bardzo zadowolona a reszta to czas pokaze ;) . pozdrawiam i życzę udanych zwrotów :)
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

To będzie Daniel lub Orlik, adres wskazuje na ten pierwszy. To jedna z ustrońskich piramidek - opinie różne - jest trochę osób na forum, które się tam wybierają lub już tam były.
Awatar użytkownika
VVENUS
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2016 19:56
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: VVENUS »

wiesniaczkaela pisze:Dzwońcie bo ostatnio podczas rozmowy , pani w NFZ powiedziała aby sie nie sugerować numerkami , tylko okresem oczekiwania .Reumatologia 20 - 21 miesięcy a kardiologia od 23 do 24 miesięcy.Teściowa składała 01. 12 .2015 r i są już przydziały na przełom listopad .O zwroty mogę dzwonić dopiero po otrzymaniu skierowania- Kardiologia
Elu czyżby się zmieniły zasady w naszym funduszu, bo do tej pory podobno po zwroty można było dzwonić 18 miesięcy od ostatniego pobytu, a terez napisałaś , że dopiero po otrzymaniu skierowania :o Jestem zaskoczona , bo znów przypadnie zimaaaaaa :?
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

violet58 pisze:No co Ty? 3800 na liczniku i grudzień??? Ja mam 4500 i wg wyliczeń NFZ wychodzi ponoć listopad :evil: A z uwagi, że ja taki mało asertywny jestem to się obawiam o swoją wątrobę ;) :D :lol:
No tak mi wychodzi, że zanim dadzą skierowanie to miną dwa miesiące, a później co najmniej miesiąc do wyjazdu... czyli połowa listopada najwcześniej :roll: :roll: ...tak więc uważaj na swoja wątrobę, bo może tego ciśnienia rzeczywiście nie wytrzymać :shock: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Yaga super że Ustroń,napisz coś więcej kiedy wyjeżdżasz :kwiat:
Biedroneczko...dzwoń będziemy Tobie kibicować :) :lol: z całego :serce:
Ja za rok będę w tym temacie częściej bywać ;)
Życzę wytrwałości,kiedyś wydzwoniłam Polanicę :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Sorki ale poszłam na skróty.Oczywiście po 18 miesiącach .Tylko że grudniowe wnioski z 2015 r są już z przydziałami ale jeszcze nie są w systemie i teraz trzeba czekać na pisemną decyzje,dopiero wtedy można wymienić na zwroty. Tak jak zrobiła to Smakija.
ODPOWIEDZ