Wysowa Zdrój "Biawena"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Wysowa Zdrój "Biawena"

Post autor: andrzej1955 »

Pajaczek38 pisze:Witam mam pytanie czy ktoś wybiera się do Biweny zaczynam turnus 11 08 i nie za bardzo wiem jak tam dojechać z Bielska Białej,
Witam,masz bezpośrednie połączenie z Krakowa do Wysowej-firma Voyager obsługuje tą trasę-podejrzewam że do terminu twojego wyjazdu ktoś się jeszcze odezwie-ale według mnie to najlepsze połączenie,Pozdrawiam i Miłego Pobytu Życzę :)
Awatar użytkownika
antenetka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 20:29
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: antenetka »

Biawena the best :serce: W sanatorium byłam już kolejny raz,ale właśnie to uważam za najlepsze na jakie do tej pory trafiłam.Warunki lokalowe bardzo dobre-czysto i schludnie,pokoje zamykane kartą magnetyczną.W pokoju czajnik,lodówka tv za dodatkową opłatą.Wszystkie pokoje z balkonami na słoneczną stronę,na balkonie fotel i suszarka na pranie.3 razy w tygodniu pokoje są sprzątane i tyle razy panie pokojowe dostarczają kuracjuszom wodę wysowiankę do pokoju.Ręczniki zmieniane co tydzień,pościel w połowie turnusu.Jedzenie przyzwoite,nikt nie chodził głodny..Zabiegi wszystkie na miejscu,łącznie z basenem W czasie turnusu wizyta lekarska 4 razy.Rehabilitanci przemili i bardzo pomocni.Jak powiedział kolega z turnusu-nas tu po prostu chcąMinusy? Są,ale malutkie:brak sklepiku na miejscu,słaby internet i ciągle zawieszające się windy :( Ale za to widoki....cudne i za darmo :D
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: danusia57 »

Jestem w sanatorium z NFZ żeby wymienić ręczniki na nowe trzeba zejść do recepcji i zapłacić za mały 2 zeta a za duży 3 zeta.Pościel można wymienić za opłatą.

Słyszałam że ZUS ma za darmo wymianę ręczników i pościeli na nowa
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Danusia ... nie smutaj się :D to tylko parę zeta .... szkoda zdrowia na pierdółki :D
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: danusia57 »

Gienia,ja mam swoje reczniki,więc nie muszę korzystać z sanatoryjnych,pozdrawiam :kwiat:
gosiulek2002
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2010 12:52
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: gosiulek2002 »

danusia57 pisze:Jestem w sanatorium z NFZ żeby wymienić ręczniki na nowe trzeba zejść do recepcji i zapłacić za mały 2 zeta a za duży 3 zeta.Pościel można wymienić za opłatą.

Słyszałam że ZUS ma za darmo wymianę ręczników i pościeli na nowa
Ja byłam ze Zusu i za wymianę ręczników i pościeli nic nie placilam
eap
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2015 17:49
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: eap »

krzysiek23 pisze: 12 sty 2013 18:44 Byłem tam 2 lata wstecz jest spokojnie ale to koniec swiata drugi raz nie pojechał bym dziura zabita dechami !!!!!!!!!!!!!! Do sklepu daleko i wszyscy nie mili dwie knajpy i drogo dziura w samym obiekcie dno nie ma co robić !!!!
Toż się postarał z tą opinią. Ty sam byłeś zapewne taki miły. Jak sie bawić to do Las Vegas a nie do sanatorium. Pomyliłeś cel pobytu...
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

A może coś więcej o zabiegach, opiece medycznej a nie ręcznikach bo to chyba mniej ważne w sanatorium.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

antenetka pisze: 12 maja 2017 19:17 Biawena the best :serce: W sanatorium byłam już kolejny raz,ale właśnie to uważam za najlepsze na jakie do tej pory trafiłam.Warunki lokalowe bardzo dobre-czysto i schludnie,pokoje zamykane kartą magnetyczną.W pokoju czajnik,lodówka tv za dodatkową opłatą.Wszystkie pokoje z balkonami na słoneczną stronę,na balkonie fotel i suszarka na pranie.3 razy w tygodniu pokoje są sprzątane i tyle razy panie pokojowe dostarczają kuracjuszom wodę wysowiankę do pokoju.Ręczniki zmieniane co tydzień,pościel w połowie turnusu.Jedzenie przyzwoite,nikt nie chodził głodny..Zabiegi wszystkie na miejscu,łącznie z basenem W czasie turnusu wizyta lekarska 4 razy.Rehabilitanci przemili i bardzo pomocni.Jak powiedział kolega z turnusu-nas tu po prostu chcąMinusy? Są,ale malutkie:brak sklepiku na miejscu,słaby internet i ciągle zawieszające się windy :( Ale za to widoki....cudne i za darmo :D
Całkowicie się zgadzam i Biawenę polecam. Fakt, że Wysowa to prawie koniec świata, ale powietrze och i ach :-)
hubsa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 sie 2017 10:58
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: hubsa »

ale wi-fi jest kiepskie czy z kabla też słabo chodzi?.. ja byłam w Wysowej jest pieknier. Zima zapewne też jest pięknie, tylko mozliwości spędzania wolnego czasu chyba tak krótkie jak zimowe dni...
ODPOWIEDZ