Zmiana miejsca zaznaczonego przez lekarza kierujacego na inny region
Zmiana miejsca zaznaczonego przez lekarza kierujacego na inny region
Witam oczekuje ponad dwa lata na turnus ,lekarz zaznaczyl mi miejsce nad morzem ,o dziwo przegladajac skierowania stwierdzilem miejscowosc Busko Zdr. Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem ewentualnie jak powrocic do wczesniejszego planu Za info serdecznie dziekuje
- gracha
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 21 gru 2011 18:43
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Zmiana miejsca zaznaczonego przez lekarza kierujacego na inny region
Ja nad morzem byłam w Jedlinie i Szczawnicy
inhalacje jodem miałam w zabiegowym. Mam wrażenie, że patrzą na schorzenie i profil leczenia w danym uzdrowisku (w moim przypadku górne drogi oddechowe), a już nie koniecznie na to, że wskazany byłby pobyt nad morzem. Nie podejmowałam żadnych kroków w celu zmiany. Przy kolejnym skierowaniu nie pamiętam czy też miałam wskazanie do pobytu nad morzem (skoro i tak nie miałam pobytu nad morzem nie widziałam sensu takiej adnotacji) otrzymałam Ustroń- odesłałam ze względu na termin i zmiana na Kołobrzeg 
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
Venom 17 witaj
To co zasugeruje lekarz ,a to co masz napisane/ przypuszczam,że podczas weryfikacji po 18 miesiacazch/ ,że Busko a to co dostaniesz to jeszcze co innego.I tak do końca nie wiemy gdzie nas fundusz wyśle,my na to wpływu nie mamy.
Wiele osób miało wpisane góry,dostało morze i odwrotnie.Ważne,ąby profil leczenia był w danym sanatorium.Bywa,że biorą pod uwagę sugestie lekarza kierującego,a potem balneolog to zmieni.Jest to loteria
Zawsze po przydziale można się odwołać z odpowiednim uzasadnieniem,bywa,że pomaga.
To co zasugeruje lekarz ,a to co masz napisane/ przypuszczam,że podczas weryfikacji po 18 miesiacazch/ ,że Busko a to co dostaniesz to jeszcze co innego.I tak do końca nie wiemy gdzie nas fundusz wyśle,my na to wpływu nie mamy.
Wiele osób miało wpisane góry,dostało morze i odwrotnie.Ważne,ąby profil leczenia był w danym sanatorium.Bywa,że biorą pod uwagę sugestie lekarza kierującego,a potem balneolog to zmieni.Jest to loteria
Zawsze po przydziale można się odwołać z odpowiednim uzasadnieniem,bywa,że pomaga.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
We wniosku jest tylko sugestia lekarza kierującego,decyzja należy do balneologia w NFZ.