Dzisiaj mam dopiero półmetek, więc gdybyś potrzebowała konkretnych informacji to pytaj...
Polanica Zdrój -Zdrowie
-
jaro5090
- Kuracjusz

- Na forum od: 04 cze 2013 03:10
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: Polanica Zdrój -Zdrowie
Dzisiaj mam dopiero półmetek, więc gdybyś potrzebowała konkretnych informacji to pytaj...
-
jaro5090
- Kuracjusz

Ty chyba jesteś już na półmetku turnusu, więc dużo wiesz o pobycie
dzięki i Pozdr. ja za dwa miesiące tam się zjawie!
-
jaro5090
- Kuracjusz

Mam mieszane wrażenia z pobytu w Polanicy. Przed wyjazdem straszono moją żonę jakimiś romansami, zdradami itp.. A tu kobiet jak na lekarstwo...
Polecam jednak dancing Merlin. Przychodzi tam znacznie więcj osób niż do Zdrojowej. Z opowieści mojego sąsiada wynika, że czasem jest aż za ciasno.
Odnośnie pobytu, warto na początku popytać się komu, nie chce się chodzić na basen. Mi koledzy przynoszą swoje karty do podpisu, więc kąpię się trzy razy dziennie nie ponosząc żadnych kosztów. W ramach zajęć jest "obowiązkowa" gimnastyka, ale wystarczy iść na drugą nieckę, żeby sobie spokojnie popływać. Ratownik raczej się interesuje obecnością na gimnastyce.
Pozostał jeszcze temat jednego urządzenia. Nazywa się stepper. Chodzenie na nim przypomina włażenie na drabinę. Jak ktoś nie ma mocnych nóg to zalecam porozmawiać o tym z lekarzem / na pierwszej wizycie /, by wpisał do karty rowerek. Ja mam niezłą kondycję, a jednak dostaję wycisk...
Nie wiem czy napisałem, że wyjazdy do domu na weekend są zabronione. Żeby dostać przepustkę należy złożyć podanie wraz ze zdjęciem i przekonywującą historią. Zwykle i tak to za mało. Kolega, który miał uroczystość rodzinną musiał dostarczyć oficjalne zaproszenie.
Nieoficjalnie sytuacja jest troszkę lepsza. Ja jestem w pokoju dwuosobowym. Zostawiłem więc koledze numer telefonu i pojechałem do domu / ok 50km /. Wróciłem dopiero w poniedziałek na śniadanie i nikt się nie zoorientował
co z tym telefonem do tego gościa z parkingu za 65zł? napiszesz?
pozdrawiam!