Iwonicz Zdrój - Biały Orzeł - od 7.10

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Aneta1974
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 kwie 2017 11:01

Re: Iwonicz Zdrój - Biały Orzeł - od 7.10

Post autor: Aneta1974 »

witam, tez jade do BO od 31.10 jade z Rybnika
Stylista 77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 paź 2017 18:14

Post autor: Stylista 77 »

Witam
Ja też jadę do Iwonicza do BO tylko,że od 24.11.Jestem z okolic Rybnika tak jak Ty Aneta.Szkoda. ...Myślę, że jak tam dotrzesz to wrzucisz jakieś informacje 😀
Luk__25
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2017 15:32

Post autor: Luk__25 »

Ja będę w Iwoniczu od 4.11 :)
Stylista 77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Luk liczę na jakieś informacje 😊
zuza-zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2017 13:08
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuza-zuza »

Biały Orzeł - jestem od ponad dwóch tygodni na miejscu - co chcecie wiedzieć?
Część informacji tu na forum ....się przeterminowała :roll:
Aneta1974
Kuracjusz
Kuracjusz

zuza-zuza. Ogolnie napisz co nas tam będzie czekac. Jak pokoje i atmosfera i czy jesteś zadowolona z pobytu. Ja tam zawitam we wtorek, nie mogę się doczekać.
Stylista 77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam 😊
Zuza-zuza ,proszę więc o jak dokładniejszą aktualizację informacji :lol:
zuza-zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2017 13:08
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuza-zuza »

Pobyt z ZUS
zakwaterowanie: pokoje 2 osobowe, od frontu te z balkonami zimne, bez balkonów OK, od tyłu bez balkonów ale znacznie cieplejsze, za to ciemne. Pokoje na parterze głośne, zwłaszcza te blisko recepcji - hałasy z korytarza budzą wcześnie i nie pozwalają spać do późna. Wszystkie pokoje z łazienkami. Wyposażenie biedne w stylu "późny Gierek", mały telewizor za dopłatą, 2 szklanki w pokoju (radzę zabrać własny kubek i nóż do krojenia), czajnik na korytarzu, żelazko do wypożyczenia na recepcji, deska do prasowania w korytarzu, duża lodówka dla kuracjuszy. Łóżka i materace OK. Wydaje się, że skład pokoi jest kompletowany pod kątem wieku - o ile się da. jedynki tylko dla "znajomych królika" - czyli odgórnie przydzielone przez zus. Nie jest prawdą, że osoby, które chcą jedynki są kwaterowane Pod Jodlą - tam jest już tylko NFZ. Są tam tez ogólnodostępne pralki - 30 min prania =5zł
Jedzenie - ile osób tyle opinii, niektórzy muszą dojadać "na mieście" - Bar na Górce bije rekordy popularności, bo jedzenie dobre i ceny w miarę OK. Jedzenie gotowane w jednym kotle w Exelsiorze i rozwożone do budynków, które należą pod "uzdrowisko - Iwonicz" - obawiałam się, że obiady będą zimne, ale jest OK, czasem jedynie kawy nie dowiozą...:))
Zabiegi na miejscu, tylko basen i relaksacja w grocie solnej w CLU (jakieś 300 metrów trzeba dojść). Rozpisane na cały dzień, ale udaje się je komasować, obsługa idzie w miarę na rękę, basen też można o innej godzinie zaliczyć. Woda w basenie w miarę ciepła, zaplecze prysznicowo-szatniowe - słabe, ale nie trzeba się spieszyć, bo są dwie oddzielne szatnie i grupy wchodzą naprzemiennie.
Atmosfera Ok, wszyscy tu mówią, że zusowskie turnusy są dużo bardziej zgrane...??? :idea:
Aneta1974
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzieki zuza :D
Stylista 77
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Zuza dziękuję. Mam jeszcze pytanko czy jechałaś dzień prędzej? Pokój mogłaś sobie wybrać czy z góry są przydzielane?
Pozdrawiam 😊
ODPOWIEDZ