Gdańsk Sobieszewo od 02.11.2017 z Warszawy

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
halinka11964
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2017 19:49

Re: Gdańsk Sobieszewo od 02.11.2017 z Warszawy

Post autor: halinka11964 »

Ja również jadę pedolino o 6.20 rano ..może się jeszcze spiszemy
kaasiek
Na forum od: 10 paź 2017 09:24
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: kaasiek »

Witam, jestem z wwl od 2.11. zostałam również skierowana do Almy, lecz po zapoznaniu się z 'wrażeniami' Eli po pobycie w naszym przyszłym kurorcie jestem mocno przerażona :o i liczę, że chociaż towarzystwo niedoli będzie niezłe ;) Kasia
halinka11964
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Cieszyłam się ze jadę s teraz jestem przerażona..chętnie bym zrezygnowała ale za daleko już wszystko zaszlo.
Również zaczynam od 2 listopada

Halia.. pozdrawiam
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Kasiu na wyjazdach z ZUS i przy 250 osobach towarzystwo na pewno się znajdzie takie jak lubimy.Dobra rada , to egzekwować od Właścicielki to co przysługuje , dotyczy to samo lekarzy . Pokoje radzę wyegzekwować w głównym budynku , mimo że mniejsze , to cieplejsze i kilometrów mniej do pokonywania . Te po za łącznikiem mimo że nie które po remoncie to w czasie deszczu darmowy prysznic w pokoju . Przyzwoity pok 319 , nie brać 320 - grzyb na ścianie i smród w pokoju . Po zakupy radzę udać sie do Pzejazdowa samochodem (zawsze ktoś jedzie ) lub autobusem 112 . W Sobieszewie Groszek , bo Globi to starzyzna i drożyzna .Dobra rybka w karczmie przy wejściu na plaże.Uwaga na Karczmę ( Chyba pod Delfinem ) wiz a wiz Globi , miły właściciel ale po kilku pobytach zaczyna podnosić ceny.Wieczorki tzw. taneczne odbywają się 2 razy w tygodniu ale bardzo ciasno i akustycznie koszmar . Jest na bocznej ulicy za Domem Kultury fajna dyskoteka . Można wracać nawet sporo po 22 ale trzeba poinformować dziewczyny w recepcji - bardzo fajne . Ogólnie jak już wiesz jak to wygląda to zamknąć oczy , wynegocjować zabiegi , dokupić żarełko co by szkorbutu nie dostać , uważać co by nóg nie połamać i idzie przeżyć przy dobrym humorze i towarzystwie . Zmykać ile sie da do Gdańska , Gdyni , Sopot też zaliczyć i koniecznie wpaść na nie drogie naleśniki do Naleśnikarni na początku Monciaka - pyszota :roll: :| Warto się załapać do grona szczęśliwców i jechać 2 razy w tygodniu na basen - wożą obecnie do Hotelu Almond .Proponuję dla zmiany widoków wpaść oddalonego o parę metrów Bursztynu i za niewielką oplata pomoczyć dupsko w jacuzzi .Dacie radę . Tylko cały czas sie zastanawiam jakim cudem ZUS pompuje kasę w takie CUŚ , gdzie za te same pieniądze ludzie maja godne warunki , jedzenie dla ludzi , a co najważniejsze dobrą rehabilitacje . Czas by było skończyć ładowanie czyjeś sakwy naszą :!: :!: kasą.
Awatar użytkownika
Genowefa59
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 lip 2017 23:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Genowefa59 »

Mało jakoś was jadących w tym terminie.
A pewno nie zaglądają tu :shock: ??
Ciekawie byłoby żeby pojawiły sie inne opinie.
No ciekawe co przydatne jest ze sobą zabrać. Wiadomo że suszarke, może żelazko turystyczne. Jakiś czajniczek 0,5l elektryczny? i co jeszcze ?
Gienia
halinka11964
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Czajniki podobno są na miejscu
Halins
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Fionka »

Czajniki są ale w okrojonej
rene69
Na forum od: 27 paź 2017 13:37
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: rene69 »

witam.
a kto jedzie z wielkopolski ?
:arrow:
rene69
Na forum od: 27 paź 2017 13:37
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: rene69 »

właśnie dzwoniłem do Sobieszewa................ należy się wstawić do godz. 16.00 :arrow: :geek:
Add
Na forum od: 30 paź 2017 16:18

Post autor: Add »

Ja jade z wielkopolski i chętnie bym sie z kimś zabrała :)
ODPOWIEDZ