Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Otrzymałam skierowanie z ZUS do Stegny do "Fali". Problem, że pobyt przypada od 2 stycznia 2018 r. Już się martwię, co można robić w wolnym czasie w takiej "dziurze". Przejrzałam strony internetowe, wg mnie tam nic się nie dzieje, marazm. Owszem jadę podreperować swoje zdrowie, ale chciałabym coś jeszcze zwiedzić, poznać. Może ktoś był w podobnym czasie w Fali i może mi podpowiedzieć, co poza zabiegami mnie czeka.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2017 06:21 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:uściślono tytuł
Nie widzę powodu do zmartwienia. Dwa lata temu zaczynałam turnus w Stegnie od 2 stycznia i nie było czasu na nudy. Po pierwsze dwa razy dziennie spacery nad morze, zbieranie bursztynów. Nawet nie przypuszczałam, że morze zimą jest tak piękne. Były tańce, wykupiłam karnet na basen, pojechałam do Gdańska, Sopotu, Malborka, Krynicy Morskiej plus okolice Stegny. Sanatorium organizowało wycieczki, ale nie korzystałam. W razie pytań chętnie odpowiem.
Witaj na forum , A ja podpowiem ,że w prawym górnym rogu jest wyszukiwarka (lupka ) tam wpisz nazwę sanatorium i miejscowość a jest tego sporo . miłej lektury . Z pobytu co prawda w innym terminie ( wiosennym) bylem bardzo zadowolony . O tej porze mieścinka spokojna i cicha można wypocząć i rehabilitować . Zachęcam do lektury.
Link; https://www.forum.nasze-sanatorium.pl/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=Fala+Stegna
Bodana masz rację w Stegnie nie można się nudzić .
Moderator uściśli w tytuł dopisując datę .
bodana2 pisze: 12 lis 2017 22:49
Nie widzę powodu do zmartwienia. Dwa lata temu zaczynałam turnus w Stegnie od 2 stycznia i nie było czasu na nudy. Po pierwsze dwa razy dziennie spacery nad morze, zbieranie bursztynów. Nawet nie przypuszczałam, że morze zimą jest tak piękne. Były tańce, wykupiłam karnet na basen, pojechałam do Gdańska, Sopotu, Malborka, Krynicy Morskiej plus okolice Stegny. Sanatorium organizowało wycieczki, ale nie korzystałam. W razie pytań chętnie odpowiem.
Dzięki za info i słowa otuchy. Gdyby nie stanowiło to problemu, proszę napisz mi jak organizowałaś sobie owe wypady do Gdańska itp.
Pozdrawiam
Prosta sprawa. Znajomi mieli samochód, ale nie znali terenu. Ja miałam pomysł i wiedziałam co zwiedzać, jak dojechać, gdzie dobrze zjeść itp. Z ludźmi warto rozmawiać, bo to procentuje w dobrych relacjach i gwarantuję, że może być super.
Dzięki bardzo, mam nadzieję, że też uda mi się coś zobaczyć oprócz Stegny Ciekawi mnie jeszcze stan pokoi, ale to się pewnie cały czas zmienia. Wszystkiego dobrego.Pozdrawiam
Autobusy PKS kursują z Gdańska i do Gdańska krynicy Morskiej , Sztutowa. W kierunku Nowego Dworu i Elbląga również . Zimą jest ich mniej ale patrząc na rozkład da się urządzić eskapadę do Trójmiasta . Wszystko zależy od warunków atmosferycznych jakie będą ,wszak to zima i może zaskoczyć Pokoje są spoko i da się wytrzymać.