Kujawiak Inowrocław od 27 stycznia 2018r z ZUS

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
bozenek123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 wrz 2012 13:58

Re: Kujawiak Inowrocław od 27 stycznia 2018r z ZUS

Post autor: bozenek123 »

Witaj Małgosiu :kwiat: w ten zimny niedzielny wieczór, choć dzionek był ładny. Widzę, że nikt więcej nie chce do naszej nielicznej grupki dołączyć. :shock: Myślę, że mało ludzi tu zagląda , a jak poczytają to nie chcą się ujawniać. Ja czekam też na sanatorium poszpitalne , ale od miesiąca mój numerek się oddala. Już miałam 72 numer, a teraz mam 99. Boję się, że te terminy mi się nałożą i dopiero będę miała problem z którego zrezygnować.Choć może wtedy poprosiłabym o przesunięcie poszpitalnego. :roll: :roll: :roll: Trzymam rękę na pulsie i zaglądam do przeglądarki.
Czekamy na kolejnych kuracjuszy, może ktoś -coś? :D
Smieszek70
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 paź 2015 08:19
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Smieszek70 »

Małgosiu właśnie dostałem odpowiedź na moją prośbę o zmianę sanatorium. Niestety odmowa :( trudno może innym razem ;)
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

Bożenko nawet jeżeli nikt już się nie zgłosi zna forum ,że jedzie do Kujawiaka, to wiem ,że będzie tam super. Dwa lata temu zgłosiła się też tylko jedna dziewczyna na forum i cały turnus "kolesiowałyśmy' się bardzo. A znajomość utrzymujemy do tej pory. :) :) Bożenko myślę,że chyba jednak najpierw pojedziesz do Kujawiaka, a dopiero potem rehabilitować się będziesz poszpitalnie. ;) ;)
Smieszek70 no cóż, trudno. :o Czytam jednak często forum i chyba nie będzie Ci tak w tym Aleksandrowie źle. Przynajmniej opinia Pitera jest baaardzo pozytywna. ;) ;) Jest zadowolony. Czego Tobie bardzo życzę. :lol: :) :)
Pozdrawiam Was serdecznie. :kwiat:
Smieszek70
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Małgosiu napiszę moją opinię ale jestem przekonany że będzie super ;) Jestem wesołym człowiekiem i lubię się dobrze bawić :lol: mam nadzieję że trafię na fajne towarzystwo ;) Pozdrawiam i życzę udanych rehabilitacji :kwiat:
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2015 22:19
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Agnieszkam75kg »

Smieszek70 pisze: 20 lis 2017 14:27 Małgosiu właśnie dostałem odpowiedź na moją prośbę o zmianę sanatorium. Niestety odmowa :( trudno może innym razem ;)
zawsze możesz odwiedzić Inowrocław z Aleksandrowa :roll: :roll: :roll: najlepiej 19lutego, wtedy będę już ja tam :lol: :lol: :lol:
Smieszek70
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Aga jeśli mogę zapytać to ile razy w roku jesteś w sanatorium ;)
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2015 22:19

Post autor: Agnieszkam75kg »

Smieszek70 pisze: 21 lis 2017 09:32 Aga jeśli mogę zapytać to ile razy w roku jesteś w sanatorium ;)
:roll: :roll: :roll: średnio 2x, ale 2018 może być obfitszy :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Piniu
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2013 08:51
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: Piniu »

Hejkum Kejkum przyszli kuracjusze. :D ;)
No to jestem. Od wczorajszego ranka jestem na Spa Zusowskim w "Kujawiaku" w Inowrocławiu i na bieżąco jestem do waszej dyspozycji.
Jeśli są pytania to odpowiem, a sam w miarę możliwości na bieżąco będę zdawał relację tak jak obiecałem. :D
na początek...
Przyjechałem o 7-mej rano. Dla zmotoryzowanych info: Parking wjazdowy do wejścia głównego jest szlabanem zamykany więc jeśli "bagaże chcecie bliżej mieć do wnoszenia to pół godziny wjazd cena 1 zł. Dla kuracjuszy oczywiście pozostawiających samochody parking płatny... ( nie wiem ile, ale się dowiem i napiszę).
Na rejestrację swojego pobytu ( byłem o tej godzinie sam jak palec, ale mówił rezydent że w nocy już przyjeżdżali) czekałem pół godzinki bo akurat w rejestracji przerwa na śniadanie była. ( ale to nie kłopot... wszyscy musimy kiedyś jeść, czyż nie?).
Podczas rejestracji wypisuje się standardowo kartę kilometrową dojazdu z miejsca zamieszkania do sanatorium, Kwota za kilometry będzie wypłacana na tej podstawie, ale cena kilometra jest liczona jak za przejazd publicznym środkiem lokomocji czyli pociąg autobus klasą II. ( nie ma co oszukiwać bo i tak sprawdzają za pomocą "googli" na mapie z funkcji "oblicz trasę", więc wiedzą co do metra ile macie z domku do sanatorium.
Nie wiem ile to jest za kilometr ale po necie krąży jakaś tabelka z cennikiem Zusowskim.
Przyjechałem w piątek a kartę do lekarza dostałem dopiero na sobotę przed południem. Inni przyjeżdżali po południu a lekarza mieli tego samego dnia i w sobotę już zabiegi. Więc nie ma reguły, co do przyjazdu "wcześniej to lepiej".
Posiłki jak do teraz, są wystarczające. Po obiedzie, kolacji i śniadaniu stwierdzam że jest OK. Są różne dietki do wyboru ja piszę o normalnej.
Smaczne i w ilości zadowalającej nawet żarłoków (chyba :lol: ;) ).
Mając szczęście być "urodzonym w niedzielę" zamieszkuję jedynkę. Zdjęcia pokoi w necie pokrywają się z prawdą, więc nie wkładam tutaj ale jak ktoś będzie chciał to zamieszczę.
Część pokoi jak już ludki pisali jest po remoncie niektóre w czasie a inne jeszcze przed. Moja jedynka jest przed.
Nie jestem malkontentem i uważam że jest jak na "przed" całkiem znośnie. Jedynie łóżko skrzypi i materac cienki więc to jedyny mankament.
W wyposażeniu pokoju jest szafa lub dwie łóżko lampy sufitowe i kinkiety 2 ścienne. Telewizor odpłatny 50 zł. Stolik nocny z czajnikiem tacą talerzykiem, filiżanką, łyżeczką i podstawkiem oraz ściereczką do naczyń. Czajnik elektryczny jak nowy nie zakamieniony wow :lol: :D
Jest stół dwa krzesła wieszak na kurtki na ścianie a w szafie kilka wieszaków.
Toaleta to prysznic ( u mnie kabina, ale są też z kotarą)lustro dosyć wysoko z półką na "duperelki :lol: ;) .
Stołek plastikowy prysznicowy do siedzenia , miska duża ręczniki 2 wieszaki na szlafroki i suszarka ścienna rozsuwana na pranie. No i oczywiście "tron" :lol: Nie powala ale hotelowe 2 i pół gwiazdki można dać. Widziałem taki po remoncie i również tyłka nie urywa, bo czym świeżą farbą i nowszymi kaflami? Jest spoko.

Na razie Będę tutaj opisywał te dni i odpowiadał na ewentualne pytania a po turnusie pozbieram wszystko do "kupy" i umieszczę w osobnym wątku z opisu Kujawiaka z tego roku jako nowy wątek.
To narka :D ...dwa dni mija a ja niczyja :lol: :lol: :lol: :roll:

9
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

Witaj Piniu :!: Super , że zdajesz relację co nowego w Kujawiaku. :) Pytania oczywiście mam. A jakże. Czy miałeś wcześniej zarezerwowana jedynkę :?: I na którym piętrze mieszkasz :?: Co prawda zarezerwowałam dwójkę na drugim piętrze,ale nie wiem czy dobrze zrobilam :?: Na których piętrach w ogóle jest ZUS :?: Do której godziny ludziki mają zabiegi :?: Czy nadal do 22.00 :?: Ile średnio jest zabiegów w ciągu dnia? Czy pielęgniarki nadal robią "oblot" wieczorem po pokojach :?: Towarzystwo już się zintegrowało :lol: Oj musisz się pospieszyć, bo Ci wszystkie ładniejsze i fajniejsze dziewczyny sprzątną z przed nosa. ;) ;) Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci udanego weekendowego parkietingu. :lol: :lol: Czekamy na dalsze Twoje relacje. :kwiat:
Awatar użytkownika
Piniu
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2013 08:51
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: Piniu »

Odpowiadam na pytania na które mogę już odpowiedzieć na inne odpowiem kiedy indziej.
1. Czy miałeś wcześniej zarezerwowana jedynkę :?: TAK.
2. I na którym piętrze mieszkasz :?: Na pierwszym.
3. Na których piętrach w ogóle jest ZUS :?: .... odp niebawem
4. Do której godziny ludziki mają zabiegi :?: Nie wiem jak inni bo jeszcze zbyt wcześnie o to pytać ale ja mam jeden raz basen o 19:40 i raz edukację
zdrowotną o 17: 30 inną o 18:30 też tylko raz, a reszta nie później niż 15:15 więc spoko, jest OK.
5. Ile średnio jest zabiegów w ciągu dnia? w soboty po trzy a w tygodniu od 5 do 7-em dziennie
6. Czy pielęgniarki nadal robią "oblot" wieczorem po pokojach :?: Oczywiście.
7. Towarzystwo już się zintegrowało :lol: Powolutku aż do skutku :lol:

Czas po kolacji na iść w :lol: ;) "plener".
ODPOWIEDZ