Sklepy i zakupy internetowe, czy korzystał ktoś?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: AliExpress chiński sklep,czy korzystał ktoś?

Post autor: Hipokryt »

A czy nie lepiej podzielić się opiniami o tym sklepie i pochwalić się się własnymi ciekawymi zakupami? Poleciłem już ten portal i chętnie poznam zdanie innych. Być może lepiej to posłuży wszystkim Forumowiczom niż taka jałowa dyskusja?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Napisze opinie ,jak towar przyleci,wg mnie należy kupować znane dobre! marki sprawdzone w Polsce,ale produkowane w Chinach,np telefon Samsung u nas najtaniej na Allegro 2400zł a w tym sklepie 1400zł,co najważniejsze,towar ubezpieczony
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 8 razy

Post autor: Princi »

Ja niestety nie kupuję na Ali elektroniki i ubrań :? za to wszelkie przydasie do kuchni o których nie wiedziałam, że są i żyć bez nich nie mogę - tak :D i oczywiście wszystko co jest mi niezbędne do mojego handmade :) Niestety czekanie na przesyłkę trwa czasem nawet 2 miesiące ale jeszcze nie zdarzyło mi się żeby coś przyszło uszkodzone 8-) Ostatnio mam zakaz .... małż powiedział, że ten następny statek z Chin to chyba prosto przypłynie na Urokliwe Zadoopie ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Odświeżam temat aby pochwalić się dość szybkim czasem dostawy towaru z Chin w tym sklepie internetowym.
1-go grudnia dokonałem jednego zakupu a już 13-go dotarł towar do mnie pomimo gorącego czasu przed świętami.
Co ciekawe - w tym samym dniu zakupiłem jeszcze inną rzecz, która jeszcze nawet nie dotarła do Polski i gdzieś jest daleko :evil:
Awatar użytkownika
Magdala39
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 paź 2017 19:57
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Magdala39 »

Mnie się też tak zdarzyło już kiedyś.. bo coś było przysłane z magazynu w Holandii bo to drobna elektronika była chyba przez producenta na europejski rynek od razu przeznaczona. A zwykle trwa transport około miesiąca
IwonkaG
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 paź 2017 08:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: IwonkaG »

W połowie listopada zamówiłam ozdoby na choinkę. Przyszły dzisiaj :lol: :lol: :lol:
forumowicz

za rok będą w sam raz,ja zamówiłem sandały w listopadzie do lata powinny dolecieć
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie wiem czy wiecie, ale często opóźnienia w dostawie przesyłki są spowodowane przez WER Warszawa, gdzie nawet miesiąc czeka się na odprawę i dalszą wysyłkę na adres docelowy. Jak ktoś ma blisko do tego WER to może od nich odebrać przesyłkę osobiście.
forumowicz

Okulary korekcyjne sportowe/rower/ już z gotowymi szkłami,u optyka 300zł,przez Allegro 180zł a chiński sklep 60 zł! za późno pomyślałem,zanim przyjdą to upłynie 2 miesiące,a do tego w zamawiając w zimie było by taniej,jestem gapa!
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kolejne zaskoczenie podczas robienia zakupów w tym sklepie :lol:
Przesyłka błyskawicznie dotarła samolotem z Chin do Polski już po dwóch dniach. :D
Zapewne ta przesyłka leży sobie teraz w WER Warszawa i czeka na oclenie i przekazanie kurierowi do doręczenia :lol:
Trwa to już 3 tygodnie, więc jest fizycznie blisko a jednak tak jakby daleko :shock:
ODPOWIEDZ