Posejdon Kolobrzeg
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 267 razy
- Podziękowano: 138 razy
Re: Posejdon Kolobrzeg
Witaj EwoEwa z Wwy pisze: 10 gru 2017 08:32 Witam wszystkich, właśnie wróciłam z Posejdona w Kołobrzegu ........
Kuracjusz, który korzysta z internetu powinien po powrocie napisać jak było, na co warto zwracać uwagę, co było nie tak itp. Naprawdę nawet drobne uwagi mogą być dla kogoś bardzo pomocne.
Pozdrawiam i już teraz życzę dobrych ciepłych (uczuciowo) Świąt i pomyślności w Nowym Roku
- alien
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 maja 2016 09:00
- Staż sanatoryjny: 11
Pozdro all
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 8
wróciłem właśnie z Kołobrzegu więc czas na podsumowanie pobytu w Sanatorium POSEJDON. Z przykrością stwierdzam, że moje odczucia dotyczące pobytu są jakże odległe od tych opisanych powyżej. Jeśli chodzi o zakwaterowanie to jest OK i nie ma się do czego przyczepić. Baza zabiegowa w porządku, rehabilitanci sympatyczni i fachowi. To by było na tyle pochwał. Jeśli chodzi o wyżywienie to istna masakra. Dieta cukrzycowa z takimi elementami jak salceson, kaszanka i dżem, a na deser mandarynka. Nie dają nawet zupy mlecznej na śniadanie. Zycie towarzyskie w obiekcie na poziomie zerowym. Nawet prowadzący Kawiarnię po tygodniu zrezygnował. Odbył się jedynie wieczorek taneczny na początku turnusu i to by było na tyle. Obecnie aktywność Kawiarni prowadzonej przez p. Darka sprowadza się do organizacji sprzedaży przez lokalnych handlowców - bursztyn, ciuchy i akcesoria pseudo medyczne. Może ośrodek pretenduje do miana obiektu dla niepełnosprawnych, bo w tym zakresie spełnia oczekiwania. Gdyby nie życzliwi współlokatorzy, to nie byłoby kompletnie co robić. W dodatku całe miasto rozjechane koparkami i spychaczami a naprzeciw budowa. Cała ulica Spacerowa zamknięta a jak zostawisz samochód przy obiekcie otrzymasz zaproszenie do uiszczenia mandatu w wysokości 200zł. Miejsc parkingowych na terenie obiektu zabrakło już po 2 godz. kwaterowania. Co bardziej sprawni kuracjusze całe dnie spędzają na deptaku a wieczory w Bałtyku. Tam to już zupełnie inny świat. Nie będę już przynudzał, bo opisałem swój pobyt wystarczająco obrazowo. Niestety nie mogę polecić tego miejsca osobom które oczekują czegoś więcej niż tylko zabiegów i spokoju.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie .
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 267 razy
- Podziękowano: 138 razy
" Jeśli chodzi o zakwaterowanie to jest OK i nie ma się do czego przyczepić. Baza zabiegowa w porządku, rehabilitanci sympatyczni i fachowi. " .... tez tak uważam
" Jeśli chodzi o wyżywienie to istna masakra. Dieta cukrzycowa z takimi elementami jak salceson, kaszanka i dżem, a na deser mandarynka. Nie dają nawet zupy mlecznej na śniadanie. " ...... nie znam diety cukrzycowej , ale dieta normalna codziennie miała zupy mleczne , na pozostałe posiłki też nie słyszałam aby ktokolwiek narzekał ....
" Zycie towarzyskie w obiekcie na poziomie zerowym. " .... zgadzam się
" W dodatku całe miasto rozjechane koparkami i spychaczami a naprzeciw budowa. Cała ulica Spacerowa zamknięta .." ....
.. słusznie powiedział jeden z robotników drogowych , narzekającym kobietom ....< pisaliście skargi i zażalenia do Urzędników , że dziury w ulicach , że chodniki uszkodzone , że ktoś zderzak urwał .... miasto wystarało się o spore pieniądze , aby wyjść naprzeciw kuracjuszom i turystom , faktycznie remontując sporo ulic w części zdrojowej . ... >
Dobrze chociaż , ze trafiłeś na życzliwych współlokatorów , z którymi mogłeś spędzać czas w położonym opodal ...innym świecie
-
forumowicz
piszesz Krzysiek , że - Niestety nie mogę polecić tego miejsca osobom które oczekują czegoś więcej niż tylko zabiegów i spokoju.
a czegóż więcej ma oczekiwać schorowana osoba w sanatorium