Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: sztani »

Głęboko zastanawiałem się czy samemu jechać samochodem jest jeszcze sporo czasu do mojego wyjazdu . Po nowym roku otworze temat swojego wyjazdu do Ustronia . Może ktoś się znajdzie i razem pojedziemy (ja z kimś albo ktoś ze mną) Jadąc wcześniej do Lądka podobna odległość jechałem sam ale wcześniej koszty były mniejsze . Wracając miałem tylu chętnych ,że miejsca zabrakło . tak to jest :) teraz koszt to około 600-700 złotych ( parking ,Benzyna , oplata autostrady. ) sporo a pociąg obecnie z Gdyni ze zniżkami do ( moja zniżka + wcześniej kupiony bilet)Katowic 6 godzin jazdy to koszt około 120 złotych w jedną stronę na miejsce . :)
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

Małe pocieszenie w Dziwnowku w sezonie parking 360 zl tak tak.....360
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Ale przy kościele przy Równicy jest tabliczka z napisem o parkowaniu tylko podczas mszy więc to nie wchodzi w rachubę . Ja załatwiam sobie parkowanie u mieszkańca za pól ceny. To czyste zdzierstwo , ja pracuję i dla mnie za drogo a renciści lub na zwolnieniu lekarskim tylko współczuć.
tadeusz53
Na forum od: 02 gru 2017 14:23
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: tadeusz53 »

Złożyłem wniosek o wyjazd do sanatorium/nurologia/w marcu 2016.Od niedawna jestem dializowany otrzewnowo,w listopadzie wysłałem opinie specjalisty nefrologa,wszystkie czynności związane z dializami wykonuje samodzielnie jestem wpisany na krajową listę oczekujących na transplantację.Dziś w przeglądarce internetowej pojawiła się informacja skierowanie niezakwalifikowane przez lekarza balneologa leczenie niewskazane.A nie mógł tak od razu napisać,że jak leczenie niewskazane to i dalsze życie niewskazane.Pamiętam jeszcze hasło emeryci popierajcie partie czynem umierajcie przed terminem.A dziś jakie jest hasło
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Tadeuszu to co piszesz to woła o pomstę do Nieba . Przestraszyli się ewentualnej opieki nad Tobą. Nie mieści się to w głowie . Mogę tylko współczuć. Pozdrawiam życząc zdrowia , zdrowia i zdrowia jeszcze raz jeszcze.
tadeusz53

Pracowałem przez ostanie 11lat na zachodzie pomimo że jest tam się obywatelem drugiej kategorii to jednak jest się człowiekiem.Nie można tego powiedzieć o własnym kraju,pracując tam miałem polską umowę.Pomimo,że zarabiałem tam jakieś pieniądze /pracownik delegowany/to ZUS od najniższej krajowej.No i teraz wszystkie świadczenia od tej kwoty.Pociesza mnie tylko jedno,że syn po jednorazowym kontakcie z tzw wymiarem sprawiedliwości wyjechał z tego kraju i zrzekł się obywatelstwa
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Gorzkie to słowa , przykro :(
tadeusz53

Drogi/a/ bibi przejżałem rozporządzenie ministra dotyczące przeciwwskazań do lecznictwa uzdrowiskowego.Nie ma ani jednej wzmianki,że dializy dyskwalifikują.Jest też art 49 który mówi,że na leczenie uzdrowiskowe kwalifikuje lekarz balneolog.Można się odwoływać,ale w polskich warunkach to jedynie do Pana Boga,a ja jestem ateistą.Jeżeli znasz pamiętnik partyzanta to w tym kraju można liczyć,że znajdzie się jakiś gajowy.
Tojka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2012 19:13

Post autor: Tojka »

ja tylko tak po cichutku powiem, że wpisałeś się tadeuszu do wątku zusowskiego (wyjazdu na turnus z prewencji rentowej), a piszesz chyba o odmowie wyjazdu na leczenie uzdrowiskowe (NFZ)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Sanatorium z ZUS ??

Post autor: jacky6 »

tadeusz53 pisze: 12 gru 2017 20:21 Złożyłem wniosek o wyjazd do sanatorium/nurologia/w marcu 2016. Dziś w przeglądarce internetowej pojawiła się informacja skierowanie niezakwalifikowane przez lekarza balneologa leczenie niewskazane.A nie mógł tak od razu napisać,że jak leczenie niewskazane to i dalsze życie niewskazane.Pamiętam jeszcze hasło emeryci popierajcie partie czynem umierajcie przed terminem.A dziś jakie jest hasło
To nie ten dział ...
:mrgreen: :ugeek:
ODPOWIEDZ