Kujawiak Inowrocław ZUS opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Kujawiak Inowrocław ZUS opinie

Post autor: Fionka »

Może będziesz mogła dopłacić i dostaniesz bezglutenową . Swoją drogą nie rozumie jak masz bezglutenową , to jak mogą Cie wysłać do ośrodka w którym nie prowadzą takiej diety. :roll:
Dertieen
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 maja 2017 22:05
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Dertieen »

Jak dostawałam skierowanie jeszcze nie wiedziałam o diecie...Dietę mam od października, skierowanie we wrześniu :/
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Zadzwoń do ZUS , powinni zmienić ośrodek na taki który prowadzi taką dietę . Tylko musisz mieć to na papierku od specjalisty.Szkoda tylko bo wygląda że ten całkiem fajny.
Dertieen
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Nie sądzę, żeby znaleźli mi coś w tym terminie, a świadczenie mi się kończy kilka dni po turnusie. Najwyżej będę się sama żywić. ;)
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Dertieen, pisałam już raz, ale się powtórzę. W Kujawiaku można być na diecie bezglutenowej. Nie wiem, czy jest to taka 100% bezglutenowa, ale panie się starają eliminować produkty z glutenem. Pieczywo tylko nie wiem, czy jest bezglutenowe jakieś. Zgłoś się do pani dietetyk na początku turnusu. Jak pójdziesz na stołówkę, aby ci wyznaczyli stolik, to zapytaj o nią. Jak byłam, naprawdę byli otwarci na to, żeby pomóc tym, którzy mieli jakieś diety.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jedna z pań nigdy nie miała zabielanych zup, nie jadała kasz, pulpecików. Dawali jej zamienniki.
A jako ciekawostkę dodam, że można być na diecie Dąbrowskiej. Dopłata 30 zł za dobę. Tylko się chodzi do innego budynku.
Dertieen
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzięki, zobaczymy jak będzie. ;)
Najwyżej będę się żywić sama :D
A dieta Dabrowskiej to morderstwo dlla organizmu jest :O
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Piniu zakończył turnus i jakoś pusto się tu zrobiło, i cicho. Piniu, tęsknię za Tobą... :(
Awatar użytkownika
Piniu
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2013 08:51
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Piniu »

Jestem , jestem... tylko pranko, sprzątanko i wszystkie inne ..ko trzeba było zaliczyć.

Dertieen, jeśli chodzi o bezglutenową dietę to pani pielęgniarka oznajmiła, że tą akurat to trzeba uzgodnić bezpośrednio na stołówce, u dietetyczki. Więc jak pisała również emik, może jednak się da.

Na zakończenie powinno być podsumowanie, tylko że dzisiaj mam "śmierdziucha", znaczy lenia strasznego. Więc pozwolę sobie to uczynić np. jutro :lol: :D ;)

Dużych korekt nie będzie, więc nie martwcie się na zapas. :D :P i czekajcie cierpliwie :) :serce:
Awatar użytkownika
Piniu
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2013 08:51
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Piniu »

Wybaczcie... Tak się wk...iłem że odkładam może na jutro to co obiecałem.
Powód?
Pisałem końcową ocenę dosyć długo, na tyle długo że mnie wylogowało z forum i... Cały wpis ... Wiecie co... Wrrrr . Muszę ochłonąć.

Pamiętajcie jak piszecie dłuższy tekst to skopiuj cię go przed wciśnięciem " wyślij" bo będziecie w moim nastroju.
ODPOWIEDZ