Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Post autor: Maryann »

Moje takze Liso :serce: ... Zwykle pytanie o diete...a chetny rozpetales burze w szklance wody... :cry:
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Lisa »

Dobry wieczór, jeszcze raz dziękuję za to wsparcie, nie jestem nienormalna i nie napisałam do tej pory nawet słowa na temat bezmięsnego jedzenia na tym forum poza tym jednym pytaniem, a "wybrzydzanie czy fanaberie"nie mają nic wspólnego z brakiem zgody na podrzynanie gardeł ssakom, napiszę drastycznie dla tych, którzy mnie tu linczują.
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A tymczasem 15 lutego zawitam w Lądku w Jubilacie, będę dzień przed turnusem, już zarezerwowałam pokój, w którym zostane na 3 tygodnie, nadal szukam współlokatorki:)
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40

Post autor: Mask »

Lisa pisze: 05 sty 2018 21:51 Dobry wieczór, wyjeżdżam dopiero 16 lutego, ale mam pytanie. Może ktoś z forum odpowie czy za dietę wegetariańską sanatorium może zażądać dopłatę?
Liso, pominę całą awanturę jaka się tu przetoczyła :shock: :? :roll: i odpowiem na Twoje pytanie.
Kiedyś będąc w Szczawnie spotkałem się z taką sytuacją:
Kuracjusz żądał, nie pamiętam jakiej diety a sanatorium żądało kasy za spełnienie jego żądania.
Kłótnia kuracjusza z sanatorium nic nie przyniosła, ale on był uparty i po dwóch dniach dzwonienia do NFZ-u wygrał i dostał żądaną dietę.
Wygrał dlatego, że we wniosku-skierowaniu do sanatorium było zaznaczone jaką dietę stosuje, a skoro sanatorium przyjęło skierowanie bez zastrzeżeń to musi wywiązać się z zobowiązań.
Dziwnie :shock: to wyglądało, bo dla niego jednego specjalnie coś szykowano :o a inni kuracjusze "zaglądali" :roll: mu do talerza komentując jego posiłki.
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Czyli jednym słowem chodziło o zdrowie . A nie o własne chcenia...
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam, odpuśćmy wreszcie, bo ja nie jestem odmieńcem, bolą mnie tylko pewne rzeczy, tak mam i już, gdybyście mnie poznali, pewnie w ogóle nie zwracając uwagi na mój sposób odżywiania, poszlibyśmy na piwo, na tańce itp.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Lisa,spoko to ja jestem odmiencem :lol: nie toleruję piwa :lol: a na dodatek wszelkich owoców morza a i krolika,kurek z wolnego wybiegu,koniny,rybek z stawiku sasiada też przełknąć nie dam rady.Coś w głowie siedzi ,no i cielecinki.Dodam że podczas terapi też zalecono mi wyeliminowanie wszelkich produktów zwierzęcych,nawet mlesia nie pilam.Ile się nasluchalam
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Powrót do tematu ...czyli poczekalni,tym razem bez skierowania zapragnęłam poznać Kołobrzeg i uczynię to za kilka dni :)
:kwiat:
Wszystkim ze skierowaniem w dłoni życzę udanej i fajnej kuracji :kwiat:
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Lisa pofatygowałem się i zadzwoniłem do tego ośrodka w Lądku do Jubilata i pragnę Ciebie poinformować , że jeśli chcesz zrealizować swoje upodobania w zakresie jedzenia będziesz musiała dopłacić 15 zł za każdy dzień by móc skorzystać z tej opcji.
Mam nadzieję , że Twój wegetarianizm wytrzyma tą dopłatę . Życząc zdrowia myślę , że to wszystko już w tym temacie. :D
Ostatnio zmieniony 07 sty 2018 11:17 przez sergio_1 2 3 4, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

sergio_1 2 3 4 pisze: 07 sty 2018 11:15 Lisa pofatygowałem się i zadzwoniłem do tego ośrodka w Lądku do Jubilata i pragnę Ciebie poinformować , że jeśli chcesz zrealizować swoje upodobania w zakresie jedzenia będziesz musiała dopłacić 15 zł za każdy dzień by móc skorzystać z tej opcji. To wszystko w temacie. :D
miły gest :kwiat:
ODPOWIEDZ