Witam. , ,nazywam się Maksymilian. Od 09.XII.2017 r .do 29.XII. pobierałem rehabilitacje w pensjonacie „Sasanka”. Można przyjechać samochodem , pociągiem lub ze Szczecina Głównego I Szczecin-Dąbia busami, które kursują prawie co godzinę. Bilety na bus i pociąg można kupić przez internet. Nazwa busów zaczyna się na E… (żeby nie było reklamy..) Przyjeżdżający własnymi autami powinni kierować się na przeprawę Karsibór. Przez przeprawę Świnoujście-Warszów ( małe promy) mogą przepływać tylko tubylcy. Turyści wpuszczani są tylko przy wolnych miejscach co jest rzadkością i raczej nie warto czekać na okazję. Oczywiście piesi i rowerzyści mogą bez ograniczeń wpływać do Świnoujścia i z powrotem. Prom płynie przez ok.350 m co zajmuje mu 8 min.
Długość promu to 49,82 m. szer.15,59m. zabiera do 33 aut i do 520 pasażerów. Kursuje średnio co 20 minut.
W dniu przyjazdu okazało się, iż część kuracjuszy wykupiła pokój na dobę dzień wcześniej( nie wiedziałem o takiej możliwości) można wówczas wybrać sobie pokój, turę posiłków, rozeznać się w korytarzach i windach.
Śniadania .Tura I godz.8.00-Tura II godz.9.00
Obiady 13.00 14.00
Kolacje 17.00 18.00
Warto czytać ogłoszenia przy recepcji i w poczekalniach przyzabiegowych. Dotyczą one pogadanek, spotkań ,wieczorków tanecznych, dodatkowych opłat i wycieczek.
Do domu przyjechałem dzisiaj a więc piszę na gorąco.
Jak się ogarnę to opowiem o kosztach ,pobycie , zwiedzaniu itp
Pozdrawiam

.