Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: Fionka »

Dzięki bibi . Teraz idąc na komisję będę wiedziała na czym stoję . Twoje wpisy to było to o czym pisałam na początku . Przetłumaczenie języka urzędowego :) ;) Od 10 lat na szczęście nie mam już z tym do czynienia . Jeszcze raz dzięki . Zdam relacje po komisji . Na razie NFZ nie zakwalifikował mnie do sanatorium , prawie uśmiercił :shock:
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Czyli mój wniosek został rozpatrzony według starych przepisów . Jestem ciekawy jak to będzie się odbywało według nowych przepisów . Nieznane przed nami i czekamy na relacje tych którzy już po nowemu będą składać.:)
Zobaczymy czy śmiać się czy......."(
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Ja zamierzam złożyć wniosek do tomaszowskiego ZUS-u na początku kwietnia. Z wielkim zaangażowaniem czytam posty w tym temacie. Najgorsze jest to niewiadome :(
montenegro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2018 19:49

Post autor: montenegro »

A powinno interesować ZUS. Moze jestem naiwna i nowa tutaj ale obejrzałam informacje internetowe jak to mozna sobie poleszyc zdrowie dzieki ZUS. Po czym spotkałam się z takim traktowaniem , ze do dzis nie mogę sie otrząsnąc. Na moja uwagę, ze jestem pacjententem i nalezy mi się normalne traktowanie pan powiedział, że tu jest ZUS a on jest orzecznikiem! Znaczy nie lekarzem? Poza tym ZUS zabiera kupe kasy z mojej pensji czyli to, ze ten pan tam sobie pozwala to z moich ( naszych pieniędzy). ZUS powinien przeszkolić tych orzeczników w zakresie czym się różni asertywność i profesjonalizm do chamstwa.
melka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 sty 2018 15:13
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: melka »

Byłam u orzecznika dwa tygodnie przed świętami i dostałam skierowanie po starych zasadach.Dostałam przydział do Muszyny -Wiarus od 8 kwietnia bo tak mi w pracy pasowało. Pozdrawiam 😀
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Byłaś jeszcze przed wejściem nowego rozporządzenia czyli jasne , że po staremu jeszcze .A można wiedzieć z jakiego ZUS jeśli to nie tajemnica? :D
melka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 sty 2018 15:13
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: melka »

ZUS Zabrze
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Ewucha »

Witajcie właśnie złoźyłam na rechabilitacje z ZUS czekam na komisje dam znać co i jak u mnie komisja byla do tej pory po ok 2 tygodniach zobaczymy jak to bedzie w tym roku podobno przepisy sie zmieniły z nfz czekam z numerkiem 1662 zachodniopomorski nfz pozdrawiam
Zbych112
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 gru 2017 20:52
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Zbych112 »

Witam Wszystkich :) ...... Piątek komisja w ZUS. Ciekawe co pani orzecznik powie na mój stan z :( drowia
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pani orzecznik to pani orzecznik , ale jestem ciekawy jak to będzie przebiegało już według nowych przepisów . Jeśli można Ciebie prosić abyś nam to zrelacjonował . Jestem ciekawy i myślę , że inni również . Jak to będzie przebiegało po nowemu. Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ