Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Zbych112
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 gru 2017 20:52
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 0

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: Zbych112 »

Oczywiście... jak tylko będę po.... zdam relacje
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Ja zawitam jutro w progi tej instytucji. Napiszę jaki będzie finał wizyty.
Tojka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2012 19:13
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Tojka »

no i jest juz jutro.
co tam Elu
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Elu czekam z niecierpliwością na Twoją relację . Jestem ciekawy jak to się będzie działo według nowych rozporządzeń ZUS tutaj przedstawianych. Myślę , że poznamy odpowiedzi na wiele pytań. Może wiele się wyjaśni ?.
Pozdrawiam trzymając kciuki. :kwiat:
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Witam, Ela nie posiada się z radości/zapewne/ z racji otrzymania super miejsca.Ja nie wiem czy składać w tym roku-
uraz po ubiegłorocznym ,,braku celowości".Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tojka, Sergio, Grzegorz , wieczór zapadł. a ja styrana dniem dzisiejszym donoszę .,,,,, W Łodzi - Orzecznik potwierdza potrzebę rehabilitacji (lub nie) propozycja w systemie stacjonarnym , lub ambulatoryjnym. ( w moim przypadku stacjonarka -. Przy TAK). Ponoć od Nowego roku same ambu. Następnie nie bardzo wiem w jakim celu udajemy się do magicznego pokoiku , w którym kiedyś przed tymi lepszymi zmianami , Pani urzędniczka składała nam propozycję . Obecnie ta sama Pani ( bardzo sympatyczna ) informuje nas że termin i miejsce rehabilitacji ustala DEPARTAMENT. Na moje pytanie dotyczące miejsca ......odpowiedziano że orzecznik decyduje o potrzebie rehabilitacji a Góra (czytaj Departament :?: ) decyduje co :?: , gdzie :?: i kiedy :?: Sumując , komisja , kwalifikacja ambu , stacjonarka , lub 0, Ambu... - znasz termin i najbliżej miejsca zamieszkania . Stacjonarka ,czekasz na miejsce i termin. Zerówka , bo i takie bywają --- :lol: spadaj . Teraz dokładne dane stacjo.... Góra decyduje . Na moje pytanie o możliwym regionie kraju , ...odpowiedz ... Departament decyduje :roll: . Możliwość sugestii lekarz ORZECZNIKA- Departament decyduje :shoTeraz sama wizyta u lekarz orzecznika .... czas badania ok 30 minut. dokładna spowiedz :, co boli , od kiedy , dla czego zrezygnowałam z operacji , co robię , od kiedy , dla czego , taki zawód a nie zdobyte wykształcenie , od kiedy dolegliwości., zawód wyuczony, wykonywany, z jakiego powodu ,nie wykonywany....stek pytań, których nigdy wcześniej nie przerabiałam :roll: Pani Orzecznik , bardzo sympatyczna osoba , sprawiająca wrażenie że nie bardzo wie o co wszystkie te pierdoły mnie pyta . Bardzo profesjonalnie podeszła do badań ambu i fizjio.... :( a cała reszta to wydumana biurokracja .Gdzie i w jakim ośrodku będę rehabilitowana , dowiem się za ok. 21 dni. Jedno wiem ..ze ponoć ZUS nie jest zakładem LECZNICZYM (tak stwierdzono) i podstawą jest rehabilitacja a nie dodatkowe wskazania , o tym również decyduje DEPARTAMENT. Sumując , czekam 3 tygodnie z nadzieją na ośrodek z dobrą rehabilitacją , wszystko mi jedno , kiedy , gdzie , naprawdę jak nigdy zależy mi na tym aby jeszcze ......ot lista długa :lol: ale wsioki silne i nie dadzą się :lol :D Jedno , mnie intryguje, proszę odpowiedzcie :!: :!: :!: Czy mnie demencja starcza dopadła czy , już przez lata , temu wstecz , czekałam na decyzję ... Z GÓRY :?: Cosik Deya vu :shock: Qurde , miało być lepiej :?: ale ja już to p.....e lepiej przerabiałam . Ja poproszę o to gorzej.....plis.... :serce:
jolantad
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lip 2017 11:46

Post autor: jolantad »

Witam.
Jaką dokumentację najlepiej mieć na komisję? Czy wystarczy karta informacyjna ze szpitala (po operacji), leczenia w poradni? Czy trzeba jakieś wyniki badań jeszcze?
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zabierz ze sobą wszystko , co masz . Okazało się , że moja dokumentacja to worek w którym zmieści się ćwiartka kartofli a istotnych badań brak . Dobrze że miałam przy sobie te tzw. ważne . Zabieraj , co masz i podtykaj pod nos .
jolantad
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lip 2017 11:46

Post autor: jolantad »

Dzięki, nie mam tego dużo. Wypis z poprzedniego pobytu sanatorium ZUS też ;)
Awatar użytkownika
okkasia1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2016 14:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: okkasia1 »

Czytam te "doniesienia" i aż się boję. Dzisiaj złożyłam wniosek o prewencje, ale niech oni mnie nie biorą tak z zaskoczenia bo mój szef tego nie zniesie :(
ODPOWIEDZ