Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: Fionka »

Mój szf też woli znać termin mojego urlopu wcześniej , ale tak jak pisałam po 21 dniach dostanę wiadomość . Kiedy i gdzie . . Na dodatek stwierdzono że ....cytuję ... Teraz to nie ma co liczyć na rehabilitację co kilka miesięcy....chyba że się jest na zasiłku. Wniosek ... Chcesz funkcjonować L-4 . :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
okkasia1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2016 14:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: okkasia1 »

no to się porobiło :( Grunt to się nie przejmować, jakoś to będzie hi hi
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Spoko , nikt się nie przejmuje. Relacja zdana , zgodnie z obietnicą . Za około 21 dni C.D.N.
Tojka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2012 19:13
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Tojka »

Elu przypomnij mi kiedy skladalas wniosek.
Hm, teraz to sie troche podlamalam. 3 stycznia otrzymalam info od urzedniczki z Zus, ze mi zaklepala maj i morze. A jak mi departament moje plany zepsuje, to se w lepetyne szczele i będa mnie mieli na sumieniu :lol:
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51

Post autor: aniag »

To może i ja zdam relacje ponieważ też wczoraj byłam na komisji gdzie spotkałam przesympatyczna koleżankę elewiesniaczke(pozdrawiam).Weszlysmy do pokoikow znajdujacych sie obok siebie u mnie zero pytan minimum badan i nawet nie musialam wyciagac dokumentacji przed Pania Orzecznik juz lezala moja teczuszka z jtirej czerpala wiadomosci.Nie miałam nic nowego z badań i może dlatego😊.Reszta potoczyło siectak jak u Eliwiesniaczki.Niewiem gdzie jadę nie wiem kiedy wiem tylko że stacjonarne😊miałam też wybór czy ambulatoryjne czy takie
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: Ewucha »

Witam serdecznie czytam i niewierze co to sie porobiło te zmiany to na gorsze kiedys człowiek wiedział gdzie i kiedy az boje sie pomyslec czekam na wezwanie do zusu aby to wytrzymac pozdrawiam :kwiat:
Zbych112
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 gru 2017 20:52
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Zbych112 »

Witam Wszystkich.... wyszedłem z ZUS (Chrzanów). Pan Lekarz skrupulatny rzeczowy bez zbędnych ceregieli, badanie szczegółowe dokumentacja przeglądnięta i tyle.Orzeczenie : wydadzą na mnie pieniądze w systemie stacjonarnym :D (nie było innego wyboru i dobrze). Prze sympatyczna Pani z pok 105 (pozdrawiam ;)) poinformowała mnie, że resztę informacji czyli co gdzie i kiedy otrzymam pocztą w terminie 14 dni. Nowe przepisy nawet One nie wiedzą jakie rozdanie. Decyduje Centrala. Dało się wyczuć, że tak dla pań obsługujących chyba lepiej (nie muszą słuchać petentów że tam nie albo czy by się nie dało albo albo itd :oops: ).
I tak ode mnie przemyślenie: Dobra zmiana decyzja losowo wybrana :D . Decyduje czy masz szczęście i trafisz na fajna miejscówkę. Różne są opinie o sanatoriach jednym się podoba tu drugim tam a człowiek mając możliwość wyboru wziął by nie koniecznie to dla niego dobre :x . A tak to CENTRALA :lol: :lol: :lol: decyduje gdzie Ci się ma podobać i tyle. Twój problem,tak sobie zorganizuj pobyt żeby Ci się podobało i abyś był zadowolony z rehabilitacji. Pozdrawiam Wszystkich jak przyjdzie liścik z CENTRALI :lol: :lol: :lol: niezwłocznie poinformuje gdzie i kiedy mnie wysłano
Awatar użytkownika
maria 71
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2016 10:41
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: maria 71 »

Podobnie jak z NFZ - niespodzianka ;)
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: ricolo666 »

maria 71 pisze: 12 sty 2018 13:26 Podobnie jak z NFZ - niespodzianka ;)
moze to i nie takie zle ,troche adrenaliny przed otrzymaniem miejsca :lol:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

. Takie działania ZUS podjął w jakimś celu a mianowicie aby po trosze ukrócić wyjazdy na turnusy rehabilitacyjne . Teraz jest wielka niewiadoma czy wpadnie Koleczkowo czy Osieczek a może inny nie polecany ośrodek przez forumowiczów . . Dwa razy do roku wyjazd ( obojętnie na jakie schorzenie) to będzie można miedzy bajki schować . Widzę ,że skrupulatnie orzecznicy sprawdzają kiedy był ostatni wyjazd na turnus. Smutne to. Teraz naprawdę nie można niczego być pewnym . Ale bądźmy dobrej myśli . Może tak być , ( nie chce krakać)że osoby z miast gdzie jest rehabilitacja ambulatoryjna będą na taką uczęszczać .
ODPOWIEDZ