Sanatoria ZUS 2018
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Sanatoria ZUS 2018
- sergio_1 2 3 4
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 sty 2014 19:04
- Staż sanatoryjny: 14
I chcieli jakoś zaoszczędzić , więc zaoszczędzili naszym kosztem . Postaram się to sprawdzić jaki był budżet na prewencję rentową w zeszłym roku a jaki jest teraz ? Stawiam orzechy przeciwko forsie ! Ze został zmniejszony. Wracamy s powrotem do socjalizmu a niech to szlak.
Tylko czyim kosztem ? Ciekawym jak Departament będzie to rozdzielał . Po zapachu czy drogą losowania ? ilość miejsc według preliminarza budżetowego na prewencje , czyli ilość kasy ogółem ilość wniosków w miesiąc dzielimy i wychodzi , ze co 4 na przykład dostaje . Już bez merytoryki . Tylko według budżetu i koniec . Żadne tam potrzeby tylko kasa się liczy takie jest moje przypuszczenie . Nie wiem co wy o tym sądzicie. Normalnie się wkurzyłem . A niech ich gęś kopnie i te ich pomysły ! Elu na szczęście masz stacjonarkę tylko jeszcze losowanie kiedy i gdzie ?
Proszę nie zapomnij nam o tym napisać . Pozdrawiam serdecznie
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Staż sanatoryjny: 2
- biedroneczka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 sty 2012 09:40
- Staż sanatoryjny: 8
Jestem świeżutko po Komisji i tak jak wszyscy moi poprzednicy również dostałam zgodę na rehabilitację stacjonarną
...teraz tylko wypada liczyć na łut szczęścia co do miejsca i terminu...
Pozdrawiam
- ricolo666
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 lip 2017 21:11
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
Tak moze byc jak piszesz ,i sporo tym sposobem zaoszczedzosztani pisze: 12 sty 2018 17:06 . Takie działania ZUS podjął w jakimś celu a mianowicie aby po trosze ukrócić wyjazdy na turnusy rehabilitacyjne . Teraz jest wielka niewiadoma czy wpadnie Koleczkowo czy Osieczek a może inny nie polecany ośrodek przez forumowiczów . . Dwa razy do roku wyjazd ( obojętnie na jakie schorzenie) to będzie można miedzy bajki schować . Widzę ,że skrupulatnie orzecznicy sprawdzają kiedy był ostatni wyjazd na turnus. Smutne to. Teraz naprawdę nie można niczego być pewnym . Ale bądźmy dobrej myśli . Może tak być , ( nie chce krakać)że osoby z miast gdzie jest rehabilitacja ambulatoryjna będą na taką uczęszczać .
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
- kuty
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowano: 9 razy
No i ja właśnie z dużego miasta dostałem ambulatoryjne, bo do ośrodka mam niedaleko.
Pani orzecznik tylko zerknęła w komputer i stwierdziła że niedawno byłem na stacjonarnym - to teraz ambu......!
O tyle dobrze że mogłem sobie wybrać termin.
A pismo przyjdzie pocztą po 14 dniach, bo mamy czas na odwołanie....!!!!
Teraz zarówno z ZUS czy NFZ będzie andrenalinka - kiedy i gdzie !!!!!!
Skargi i wnioski wpływające do Zakładu Ubezpieczeń Społecznych załatwiane są zgodnie z przepisami:
•działu VIII ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2016 r. poz. 23),
•rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 8 stycznia 2002 r. w sprawie organizacji przyjmowania i rozpatrywania skarg i wniosków (Dz. U. Nr 5 z 2002 r. poz. 46).
Co może być przedmiotem wniosku?
Przedmiotem wniosku mogą być w szczególności sprawy ulepszenia organizacji, wzmocnienia praworządności, usprawnienia pracy i zapobiegania nadużyciom oraz ochrony własności, lepszego zaspokojenia potrzeb klientów.
Wymogi formalne skargi i wniosku
Skarga lub wniosek powinny zawierać:
•imię i nazwisko (nazwę) wnoszącego skargę lub wniosek,
•adres (wskazanie miejscowości, ulicy, nr domu i mieszkania) wnoszącego skargę lub wniosek,
•treść skargi lub wniosku (treść może być wyrażona w sposób dowolny, przy czym istotne jest, aby można było na jej podstawie ustalić przedmiot skargi lub wniosku).
UWAGA!
Skargę lub wniosek niezawierające imienia i nazwiska (nazwy) oraz adresu wnoszącego skargę lub wniosek pozostawia się bez rozpoznania.
(adres może być mailowy- to moje słowa)
Jak i gdzie złożyć skargę lub wniosek?
Skargę lub wniosek można złożyć w każdej terenowej jednostce organizacyjnej ZUS oraz Centrali ZUS:
•pisemnie,
•telegraficznie lub za pomocą dalekopisu,
•telefaksu,
•poczty elektronicznej - [email].pl
•ustnie do protokołu (w tym przypadku protokół podpisany zostaje przez wnoszącego skargę lub wniosek oraz osobę przyjmującą zgłoszenie).
Jeżeli będziemy pisać wnioski, to może coś zmienią. Wierzmy w to, że przepisy zmienili po to, aby ludzie mogli się odwołać. Wyszło, jak wyszło.
Zobaczcie proszę, ile to więcej pracy, jakie większe koszty. Takie listy trzeba wysłać, a najczęściej odbieraliśmy je sami.
Na ich stronie jest napisane, że wymagany jest adres zamieszkania.
My tutaj sobie piszemy, a skąd mają wyżej wiedzieć, że my nie jesteśmy z tego zadowoleni?