turnus 7 dniowy w górach

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Oliwka
Na forum od: 12 sty 2018 23:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

turnus 7 dniowy w górach

Post autor: Oliwka »

Witam wszystkich.
Chciałabym w lutym wyjechać na turnus 7 dniowy w góry. Nie chcę być sama w pokoju. Stąd moje pytania:
1. Czy przy turnusach 7 dniowych prywatnych jest gdziekolwiek możliwość płatności za miejsce w pokoju np. 2 osobowym (z dokwaterowaniem drugiej osoby)?
2. Jakie sanatoria polecacie?
Moje priorytety:
1. Zakwaterowanie z inną osobą (na co dzień jestem sama i chciałabym zmienić to chociaż na tydzień;)
2. Dobre zajęcia grupowe rehabilitacyjne, basen.
3. Miejscowość jest nieistotna, ale muszą być góry;)
Dziękuję z góry za odpowiedzi :serce:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Re: turnus 7 dniowy w górach

Post autor: Bozena321 »

Wpisz w wyszukiwarkę turnusy rehabilitacyjne i wybierzesz sobie :-)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Oliwka Krynica Zdroj Continental .Znajomy ktoś był piszesz o rehabilitacji z PFRON?
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2017 21:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: smuga »

ORW Mufon w Ustroniu , dobre warunki , smaczne jedzenie w pakietach zabiegi ( jesieniom na tygodniowym turnusie było 20 zabiegów ), jedynie na basen trzeba dochodzić ;) turnusy rehabilitacyjne z dofinansowaniem ze środków PFRON oraz pełnopłatne . Trzeba pamiętać że w okresie zimowym, w okresie ferii takie turnusy są droższe bo już w marcu ceny spadają przynajmniej o 20% . Jesienny turnus w pokoju dwuosobowym kosztował pełnopłatny 580pln. za osobę z dwoma posiłkami a z trzema 680 :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Smugo witam Ustroń jest piękny bywam tam z przyjemnością dwa razy w roku .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Ja polecam Hyrny Zakopane.Położenie super.Ok. 400 m od Krupówek i ok.500 m od skoczni.Pokoje dwuosobowe z widokiem na góry,basen (mały ale jest) jacuzzi, a organizacja turnusu super.Byłam w 2016 r i w tym również się wybieram.
Oliwka

Dziękuję wszystkim,
Chodzi mi jeszcze o to, gdzie dokwaterowują drugą osobę do pokoju przy pobycie prywatnym.
Czekam na sanatorium z dofinansowania, ale to dopiero za rok;)
Dzwoniłam do kilku ośrodków i odpowiadają mi, że przy pobycie prywatnym muszę sobie wziąć pokój jednoosobowy lub zapłacić za 2-osobowy mieszkając w pojedynkę, no chyba że z kimś przyjadę.
A ja nie chcę mieszkać sama w pokoju;)
Już dzwonię do wskazanych przez Was ośrodków. Dzięki
Oliwka

Niestety, we wskazanych wyżej ośrodkach (Muflon, Continental) też "nie łączą ludzi" w pokojach;)
Może jednak ktoś zna takie ośrodki? ;)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Oliwka pisze: 13 sty 2018 16:31 Niestety, we wskazanych wyżej ośrodkach (Muflon, Continental) też "nie łączą ludzi" w pokojach;)
Może jednak ktoś zna takie ośrodki? ;)
Nie chcę smucić ale przy wyjeżdzie komercyjnym RACZEJ nie słyszy się opcji ,że Łączone są pokoje
Komercyjny ma raczej opcje singiel lub z osoba już dowiezioną
Mogę się Mylić ...ale mogę mieć Rację
Dorisie
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 gru 2017 22:50
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: Dorisie »

Po prostu weź sobie jedynkę w ośrodku gdzie odbywają rehabilitację kuracjusze np z ZUS, a na forum się ogłosisz, że poszukajesz towarzystwa do wyjść dajmy na to na kawę. Myślę że chętni się znajdą i nie będziesz samotna. Może nawet odpoczynek w jedynce będzie strzałem w 10 po wielu wypadach w towarzystwie.
ODPOWIEDZ