Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
W jakimś wątku już rozmawialiśmy o borowinie, jej działanie ma zbawienny wpływ na nasze sfatygowane stawy i kręgosłupy. Każda postać jest dobra ::kąpiele, okłady ale takie prawdziwe zawijania są super .
Kuracjusze którzy mają problemy sercowe, ciśniecie , alergie nie powinni korzystać z tych zabiegów , a są i tacy, którzy źle znoszą borowinę - trzeba o tym powiedzieć przy zaordynowaniu zabiegów. Dodatkową sprawą to po takim "grzaniu" należy po prostu odpocząć - 30 minut na leżaczku lub w łóżeczku . Bardzo podobnie działa solanka lub wody siarczkowe czy rodanowe - po zabiegu odpoczynek wszak mamy czas , oczywiście nie można minimum przez godzinę używać żadnych kosmetyków aby mikroelementy prawidłowo się wchłonęły.
O tym powinni informować rehabilitanci, większość z nas chyba też o tym wie .
Gelek, powinieneś od razu mówić doktorowi : za borowinę dziękuję .
Po wszystkich mokrych zabiegach [oprócz basenu] i po borowinie,bardzo mnie muliło,zawsze musiałam z pół godzinki poleżeć.
Towarzystwo wiedziało,że po tych zabiegach, nie wyciągnie Eli na spacer
Wieczorem to co innego
Wiedziałam, że mogę na Was liczyć. Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi. Chciałabym skorzystać z borowiny ze względu na mocno sfatygowane stawy i kręgosłup ale nie wiem jak zareaguje mój organizm na ten zabieg. Jak nie spróbuję to nie będę wiedziała.
Felice skąd Twoja wiedza, że plastry borowinowe to nie zabieg /NFZ/, stosuje się je w większości sanatoriów i liczy jako zabieg. Pozdrawiam i dobrego dnia.