Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: Fionka »

Dzięki Basiatku :D Rozpiska w ręku już jest , teraz tylko aby do maja.Na majówkę , długą majówkę . Czekamy teraz na inne dobre wieści . Machina ruszyła po nowemu i przyznam że sporo nerw to kosztowało a wcale jak się okazało nie musiało :roll:
Enysz
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2018 15:34
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Enysz »

Elu ja też gratuluję :) . Słyszałam że Jantarze jet bardzo OK. Przyznam, że trochę Ci zazdroszczę ;) . Mnie jak już wcześniej pisałam marzyły się góry, ale z morza też bardzo bym się cieszyła. Dostałam Uniejów i na początku miałam mieszane uczucia. Do tej pory jeździłam tylko w góry. Zabiegi leczyły ciało, góry- duszę, takie dwie pieczenie na jednym ogniu :D , rozumiecie. Poczytałam trochę opinii o Uniejowie i myślę, że powinno być nieźle, a jak będzie to się okaże . Zdam relacje po powrocie , też jadę w maju.
Opiszę teraz jak było z moim skierowaniem, bo temat "dobrej zmiany" szeroko komentowany :D .
Ja jeszcze pracuję, ale kręgosłup w kiepskim stanie, ale na tyle dobrym, że na zwolnienia za dużo nie chodzę. Ratuję się rehabilitacją. Wniosek składałam sama na początku grudnia i już przed świętami dostałam wezwanie na komisję. Byłam na wyjeździe, więc musiałam poprosić o nowy termin komisji. Komisję miałam 5.01. i rzeczywiście dostałam tylko orzeczenie o konieczności rehabilitacji a na skierowanie czekałam dokładnie trzy tygodnie. Dostałam w piątek. Pani Orzecznik była w porządku, Pani która wydawała orzeczenie również ale stwierdziła,że w związku ze zmianą w sposobie przydzielania skierowań , nie może mi nic zaproponować i muszę uzbroić się w cierpliwość. Poprosiłam tylko żeby termin nie był wcześniejszy niż maj bo po prostu nie mogłabym pojechać. Tyle o moim przypadku. Pozdrawiam wszystkich oczekujących na dobre wieści i tylko takich życzę :D
Awatar użytkownika
okkasia1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2016 14:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: okkasia1 »

Ela gratulacje! I taka mała prośba: WEŹ MNIE ZE SOBĄ :D nawet kurierem mnie możesz wysłać :D
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Elu ten Kołobrzeg to ze względu chyba na tłok ? Nie dla Ciebie? A mnie tam 'wsio rawno; może być i tłok znam go prawie jak swoje miasto. A okolice są ładne i rower ma gdzie sobie pohasać:). I jak dobre zabiegi to wszystko razem składa się na udaną rehabilitację . Teraz czekam na Daniela to już od 22 marca Ustroń . Też się cieszę i pozdrawiam wszystkich zadowolonych i pocieszam tych mniej szczęśliwych z wyboru. :D
Dotka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2018 23:48

Post autor: Dotka »

Ja mam od 16 marca "Muszynę nad Popradem" w Muszynie, obecnie jestem zadowolona a jak będzie to się okaże ;) To mój pierwszy wyjazd :)
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Dotka Muszyna jak Muszyna cisza spokój od zgiełku miejskiego . Masz blisko ,odwiedź Krynicę Zdrój . I zakochaj się w niej .
Zdrowia i wspaniałego pobytu. :D
Dotka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2018 23:48

Post autor: Dotka »

Sergio tak zamierzam, pojadę do Krynicy, na Węgry, na Słowację wszędzie gdzie będą wycieczki haha ;) Muszynę sama wybrałam bo zależało mi na cichej i spokojnej miejscowości, jadę się zresetować trochę i oczywiście ponaprawiać ;) Imprezowiczką szczególna nie jestem, bo nie lubię tańczyć, co najwyżej mogę nowym koleżankom popilnowac torebek jak będą na parkiecie :lol: więc mała miejscowość bez zbytnich atrakcji mi nie straszna. Obym tylko miała sensowną osobę w pokoju i zbliżoną wiekiem, niestety 1 już nie ma, ponoć zarezerwowane do lipca :(
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09

Post autor: Fionka »

Sergio trafiłeś w 1
Enysz
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2018 15:34
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Enysz »

Dotka z Muszyny będziesz zadowolona,skoro potrzebujesz resetu to odpowiednie miejsce. Piękne ogrody zmysłów, które koniecznie trzeba zobaczyć.
Sergio masz rację, w Krynicy można się zakochać :) Ja zakochałam się w letniej ,kolorowej, z bajecznymi dywanami kwiatów. Byłam w lipcu tamtego roku i tęsknię do tej pory :D
Dotka życzę bratniej duszy w pokoju i skutecznej rehabilitacji :)
DORO
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2015 08:23
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: DORO »

wiesniaczkaela, wspaniały finał oczekiwania, cieszę się razem z Tobą no i nie da sie ukryć - troszku zazdroszczę ... za każdym razem proszę o morze, dostaję góry. Może tym razem się uda :) :)
ODPOWIEDZ