Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
joannabis
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2014 17:54
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: joannabis »

wiesniaczkaela pisze: 02 sty 2018 15:04 Ponoć od dziś nastąpiły zmiany w kierowaniu na prewencje rentową . Składając samemu wniosek nie mamy wpływu na termin ani miejsce wyjazdu . Na komisji lekarz wstępnie nas kwalifikuje a następnie góra decyduje co dalej . Wiadomość otrzymujemy listownie i jeżeli nas nie odrzucą to wiemy gdzie i kiedy jedziemy. Jeżeli to prawda , to mamy następna dobrą zmianę . Lepszy sort pojedzie do spa a robole ........ :shock: :shock: :shock:
Miałam komisje 16 i od razu wiedziałam ,że dostałam i poszłam uzgodnic miejsce i termin....tez słyszałam ,że się zmieniło,ale jednak było tak samo jak 4 lata temu :D
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Ewucha »

Fajnie ze tak mogłyście sobie wybrać ciekawe jak bedzie u mnie w zachodniopomorskim pozdrawiam i źycze udanych pobytów
Alicja3140
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2017 17:50
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Alicja3140 »

Sylwia166 ja też byłam dzisiaj na komisji w Warszawie :) Złożyłam podanie z miejscem i terminem ale czy to coś da zobaczymy :?: :D
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ewlinka7 »

Alicja 3140 - dziś złożyłam wniosek do ZUS- teraz pozostaje mi czekać na komisję :D powiedz czy jak składałas podanie o termin i miejsce to podalas tylko miejscowość do której chcialabys pojechać czy konkretny obiekt z listy ośrodków z którymi ZUS podpisał umowy no i czy to było miejsce jedno z najbliższych Twojego miejsca zamieszkania ? Pozdrówka dla wszystkich forumowiczów. Tojka i Ela - zazdroszczę Wam tego morza i super terminu....ale bardzo się ciesze ze Wam się tak udalo :P :P :D mnie z ZUS zostają góry :D na morze tylko szansa z NFZ - oczywiście z pomocą musi przyjść przychylność kierujacych- a z tym niestety różnie bywa :lol:
Alicja3140
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2017 17:50
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Alicja3140 »

Ewelinka podałam miejscowość bez wskazania ośrodka i daleko od miejsca zamieszkania :D zobaczymy co z tego wyjdzie ;) jak dostane to się pochwalę :lol:
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ewlinka7 »

Alu - bardzo dziękuję za szybka odpowiedz - a zdradz mi jeszcze, czy jakoś uzasadnilas swoj wybór miejsca? Ja pewnie poczekam ze 2-3 tyg na komisję. ... i mImo że to nie pierwsza moja prewencja to zawsze mam takiego stracha przed szacowana komisją - i choć tłumaczę sobie ze przecież składkami juz dawno zapracowałam sobie na taką formę rehabilitacji to i tak nie potrafię wyzbyć się stresu. No nic - pozostaje mi czekanie na komisję i jej wyrok :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Stres zżera nas wszystkich i nie ma się co dziwićTam panuje taka specyficzna atmosfera której nigdzie indziej się nie wyczuwa.Wymieniając miejsce w ktore chcielibyśmy pojechać ,dobrze by bylo krótko nakreślić powód naszego wyboru.Szczególnie gdy dość mocno przekraczamy to ograniczenie w postaci 200 km.Powodzenia.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

To bardzo przykre, smutne i żenujące, że dorośli ludzie, po przepracowaniu kilkadziesiąt lat idą do ZUS-u z duszą na ramieniu. Traktowani są często jak intruzi, którzy , zdaniem orzecznika chcą naciągnąć tę "szacowną " instytucję. Nie rozumiem tego...... :(
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: andrzej590 »

Ponawiam wczesniejsze pytanie.Na komisji bylem 26stycznia w slaskim ZUS.Mam przydzielone sanatorium stacjonarne.Czy ktos ostatnio dostal przydzial,jezeli tak to na jaki miesiac i gdzie.Za odpowiedzi z gory dziekuje i zycze milego dnia.
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

basiat - Absolutnie masz rację . Czas wstać z kolan z całym szacunkiem dla pracowników ZUS NFZ , ale te instytucje istnieją dzięki naszej ciężkiej pracy bez nas by ich nie było . To one te instytucje są dla nas nie my dla nich . To one powinny o nas dbać nie my o nich odwróćmy ten trend! . Czas wskazać te złe przyzwyczajenia . Mają nam służyć bo to służba przecież. My płacimy im naszymi pieniędzmi zarobionymi w wieloraki sposób. Sam nie zamierzam tego tak zostawić na pewno będę pisał i mówił na spotkaniach z posłami o tej zmianie. Zmianie jak z najgorszych lat socjalizmu. Może i reszcie z nas zechce się zaprotestować przez wysyłanie listów na pocztę elektroniczną posłów. Niech wiedzą ,że jesteśmy podmiotem a nie przedmiotem.
Andrzeju spróbuj przejrzeć poprzednie posty odpowiedź jest w nich wystarczy przeczytać . Pozdrawiam wszystkich którzy czekają na komisję lub decyzję odnośnie miejsca i czasu. :)
ODPOWIEDZ