Co o tym sądzicie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Co o tym sądzicie

Post autor: medi »

Znów natknęłam się na facebooku na prośbę o pomoc finansową :? Tym razem nie dotyczyła ona pieniędzy na leczenie tylko sfinansowania spłaty kredytu na mieszkanie .No i jeden z postów pod prośbą podniósł mi się ciśnienie .
Pani XX pisze cyt: Na razie zebrane 3 000. Dla dzieci człowieka, który miał wszystko w d...e i polazł w góry zebrano ponad pół miliona. Dla rodziny ojca, który nie z własnej woli ( nie wybrał sobie choroby i śmierci) ludzie wpłacają w tempie żółwia...
Mnie krew zalewa ,jak można coś takiego napisać .
Po pierwsze moje pieniądze daję na co chcę ,to jest moja dobra wola .
Po drugie kredyt łatwo jak widać wziąć trudniej spłacić .Co to za moda na branie wieloletnich kredytów na mieszkania .Kiedyś nie było pieniędzy to mieszkało się " na kupie" z rodzicami .Czemu ludzie młodzi są tak optymistycznie nastawieni do życia ,że jakoś się spłaci ? Chorowanie i śmierć nie dotyczy tylko ludzi starych .
Awatar użytkownika
okkasia1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2016 14:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Co o tym sądzicie

Post autor: okkasia1 »

Fakt Pani jest bezczelna. Tyle razy się "naciełam", że nie pomagam w taki sposób, może ktoś powie że jestem zła ale nie pomagam i już.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie "nacięłam" się nigdy ale zaczynam myśleć że to bez sensu .Ktoś kto zbiera na jakieś eksperymentalne leczenie za kupę pieniędzy i tak umiera ,daje mu się tylko nadziej .Spłacanie czyjegoś długu hmmm .Chyba tylko operacje przywracające sprawność zostały no i Owsiak .
Awatar użytkownika
okkasia1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2016 14:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: okkasia1 »

Owsiak jak najbardziej, jestem za!
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,Medi-słusznie że Cię ..zalewa-choć to nie dobre dla Twojego Zdrowia-utarła się forma pomocowa na różne potrzeby-a My powinniśmy decydować czy dawać czy nie dawać i ile dawać,obraźliwe wpisy to też norma,banki,parabanki prześcigają się w reklamach pożyczek na korzystnych warunkach a potem są tragedie tych nieodpowiedzialnych co je biorą-te kwestie zawsze były drażliwe-z wyłączeniem WOŚP Owsiaka-decyzje zawsze zależą od Nas i zasobności Naszego portfela :!:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

wspieram co miesięcznie, cyklicznie Fundację ALIVIA :) Wiem ,że pieniądze choć nie wielkie dobrze trafią do potrzebujących :)
Ciesze się , że choć w ten sposób mogę pomóc.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mam wrażenie ,że powstała nowa forma żebractwa -internetowe. :oops: Mam ochotę zlikwidować konto na Fejsbooku bo czuję się jak Scrooge,samolub,skąpiec .Nie macie takiego wrażenia czasami ?
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Odnosisz dobre wrażenie Medi,co do fejsa to mam konto i nigdy z niego nie korzystałem-wystarcza mi NS,Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Medi popieram Cię w 100 % ,. Czytałam to i też krew się we mnie wzburzyła. Dodam jeszcze że nie licząc Owsiaka wszelkie fundacje to........ . Udzielałam się w jednej znanej fundacji i wiem jak to działa . Szlag mnie trafiał . Ja dawałam z siebie co mogłam oczywiście bezinteresownie a spora grupa ludzi wypychała kiesę . Nadal robię to co robiłam ale z pominięciem fundacji . Ludzie którzy pomagają z potrzeby serca nie potrzebują rozgłosu a co się tyczy finansów , wystarczy pokazać problem a każdy zdecyduje co zrobi i nie nam osądzać jego decyzje :!:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Podziękował: 8 razy

Post autor: Princi »

A mnie się scyzoryk w torebce otwiera .... wyrosło nam pokolenie ( nie wszyscy ) leni i darmozjadów. Takie co to tylko potrafi tylko brać i kombinuje jak się prześlizgać przez życie na cudzy koszt. Sorki poniosło mnie, bo ten problem częściowo mnie dotyka :evil:
To co się dzieje dookoła kojarzy mi się z jednym .....
[ obrazek zewnętrzny ]
ODPOWIEDZ