Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: p-siak »

Witam, pracujesz, na zwolnieniu, który raz dostałaś, jaka przerwa po poprzedniej prewencji?
Bardzo dziękuję za odpowiedz/nie jestem z ZUS/, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Ewucha »

Witaj grzegorz to tak pracuje na zwolnienia chodze choc nieczęsto biorę rechabilitaje na zwolnieniu ostanio miałam w lipcu ambulatoryjną ok 3 lat korzystam z Zus dostałam 4 raz prewencje pierwszy raz mam stacjonarną doskwiera mi kręgoslup odcinki lędzwiowy wypukliny i obniźenie krąźkow piersiowy zwyrodnienia i osteofity jestem przed operacją muszę sie rechabilitowac (opinia neurochirurga) bo inaczej wiadomo co : :o pozdrawiam
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Post autor: xzibi »

Dzisiaj jadę do oddziału ZUS zawieźć wniosek. Jestem strasznie ciekawy co mnie czeka.
Awatar użytkownika
Marysia65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2016 20:28

Post autor: Marysia65 »

Witajcie :kwiat: Również, dzisiaj byłam na komisji ... Przyznana rehabilitacja stacjonarna, ale już tak sympatycznie jak pisze Ewucha nie było, według mnie, było to raczej przesłuchanie, szukanie dziury w całym , aluzje pod kątem lekarza wypisującego skierowanie, itp. Po pół godziny decyzja , później chyba w rekompensacie za orzecznika, do pokoju sympatycznych pań, gdzie wyraziłam swoją sugestię co do terminu jak i poprosiłam o konkretne sanatorium ( podałam 3 miejsca, nawet do 400 km :lol: ) pani zapisała i powiedziała, że zobaczy co da się zrobić, czy w tym terminie są wolne miejsca. Oczywiście odpowiedziała, że decyzja po 14 dniach. Jestem dobrej myśli, a jak będzie to się okaże :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dziękuję Marysiu za dobre wieści,życzę Tobie wymarzonego skierowanka :kwiat: Ja cierpliwie czekam na komisję.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marysia65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2016 20:28

Post autor: Marysia65 »

Może nie taki :twisted: straszny jak go malują.... Oczywiście, samo spotkanie z orzecznikiem do przyjemnych nie należy... Peoniu trzymam kciuki ... musi być dobrze :)
Awatar użytkownika
joannabis
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2014 17:54
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: joannabis »

grzegorz67 pisze: 02 lut 2018 07:40
joannabis pisze: 01 lut 2018 21:50 Chyba nie trzeba być na L4 żeby jechać....drugi raz jadę pracując normalnie :-)
Ale bez częstych zwolnień lekarskich 3-4 raz nie dostaniesz tak łatwo.W pytaniu moim była opcja pracy,
Joanno znam taką możliwość,choć Białoruś bardzo blisko.Pozdrawiam.
Wiesz Grzegorzu... nie byłam teraz na L4 ale rok temu po operacji kolana ....więc to cd tamtej sprawy...Pozdrawiam również :-)
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: andrzej590 »

jakie daja terniny sanatorium zus .jestem pare dni po komisji.przyznane stacjonarne slaskie
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Joannobis gratuluję, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz