Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
andrzej590 pisze: 02 lut 2018 13:39
czy nikt nie jedzie ze slaskiego do sanatorium z zus ?
Halo!Juz pisałam. 04.01.18 spotkanie z orzecznikiem. Potem skierowanie dokładnie na termin który podałam orzecznikowi, że nie moge jechać. Kazali odesłać skierowanie i nadal czekam. Było,że Orlik w Ustroniu. Na choroby układu ruchu. Jestem niestety tez pacjentem centrum onko w Gliwicach. Mówiłam to orzecznikowi. Powiedział,że inne choroby go nie interesują.A szkoda bo trzyma tyłek w tym ZUS za moje pieniądze.
andrzej590 pisze: 02 lut 2018 13:39
czy nikt nie jedzie ze slaskiego do sanatorium z zus ?
Halo!Juz pisałam. 04.01.18 spotkanie z orzecznikiem. Potem skierowanie dokładnie na termin który podałam orzecznikowi, że nie moge jechać. Kazali odesłać skierowanie i nadal czekam. Było,że Orlik w Ustroniu. Na choroby układu ruchu. Jestem niestety tez pacjentem centrum onko w Gliwicach. Mówiłam to orzecznikowi. Powiedział,że inne choroby go nie interesują.A szkoda bo trzyma tyłek w tym ZUS za moje pieniądze.
Montenegro czy takie sytuacje mają miejsce w zabrzańskim ZUS??
andrzej590 - (info od koleżanki) terminy na Ślasku od 3 do 6 m-cy (w zalezności od tego czy pracujesz, czy jestes na rencie, czy na świadczeniu rehabilitacyjnym)
Nie wiem na jak długo masz wystawione to l-4, ale wyjazd zusowski powinien zakończyć sie przed terminem końca L-4, więc sobie łatwo obliczysz ile najdłużej bedziesz czekal na date wyjazdu na turnus
Jeżeli jesteś na l4 to dostaniesz szybciej. Ja miałam jechac w maju ale dostałam od 16 marca wyjazd, bo urzędniczka mi powiedziała, że późniejszy wyjazd nie zmieści się w 180 dniach l4. Na l4 jestem już dość dlugo, bo od zeszłego roku. Myślałam, że te 180 dni to ma być ciągłość zwolnienia, ale wg urzędników z mojego ZUS liczy się każde zwolnienie, na którym w zeszłym roku byłam wystawione na tą samą jednostkę chorobową, powliczano mi pojedyncze dni z września, października i początku listopada, ciągłość mam od 20 listopada i niestety się uzbierało :/
Witam mam konkretne pytanie odnośnie parkowania w Jutrzence rozumiem że przy ośrodku to tam jest płatne , a reszta miejsc przy drodze ? czy to też teren uzdrowiska i jak to wygląda prawnie czy mogą pobierać opłatę za parking . Pozdrawiam