Co o tym sądzicie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 8 razy

Re: Co o tym sądzicie

Post autor: Princi »

Felice pisze: 02 lut 2018 19:01
medi pisze: 01 lut 2018 20:54

Hmm ,no nie chcę żeby się ktoś na mnie patrzał w łazience w chwilach intymnych :roll: Jeszcze tyle par oczu :shock:
Ale same koronowane głowy :?
Ło matko :shock: to i moja też między nimi w kibelku u Medi :o :shock: ;) :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Post autor: medi »

No i jak ja teraz z rana taka rozczochrana na tronie zasiądę i tyle par ócz ( w tym jedna para Princusiowych) będzie się mi przyglądać :( :( Straszne :? :oops:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 8 razy

Post autor: Princi »

Medi :kwiat: obiecuję .... będę zamykać oczy ;)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Tak wracając do tematu . Wczoraj Princusiowy scyzoryk tyż mi się otworzył , jak przeczytałam jak to rodzina potrzebuje mebli , bo mieszkanie dostali . Tylko trzeba im to dostarczyć . Bidulka mamusia po zadanych pytaniach tak się pogubiła że nie wiedziała ile ma dzieci i kto tam w rodzinie niepełnosprawny.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

chetny pisze: 03 lut 2018 15:23 Moje zdanie jak zawsze jest odmienne :lol: :lol: powiem tak ja wolę dać 100 złotych do ręki konkretnej osobie którą znam i jest potrzebująca niż po 1 zł 100 oszustom ogłaszającym się , wydzwaniających z ogromnej ilości ( OSZUKAŃCZYCH FUNDACJI ) nie mylić s ( WOŚP - OWSIAKA ) . Te oszukańcze już w statucie maja że 80 % dochodu idzie na przejedzenie przez rzekomych wolontariuszy :evil: :evil: :evil:
Czy mówiąc o WOLONTARIUSZU ..masz na mysli tego "Wielkiego Cudzoziemca z Sosnowca" ,który w Katowicach w okolicach Rynku zbiera na Dzieci
Co Tydzień jest Wolontariuszem na inne dziecko i inną Irganizację
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

A czy nie lepiej dać nie "do ręki" a jako przelew dla konkretnej potrzebującej osoby na jego subkonto w konkretnej fundacji?
Wtedy jest pewność, że ta pomoc nie będzie przeznaczona na tzw. "cele statutowe" a będzie wydana w całości na ratowanie życia, zdrowia czy pomoc socjalną dla tego podopiecznego.
Jeżeli ktoś ma sprawdzone informacje, że "w oszukańczych fundacjach 80 % dochodu idzie na przejedzenie przez rzekomych wolontariuszy" to powinien fakt ten zgłosić do organów kontrolnych (a jest tego trochę).
A wcześniej zapoznać się z Ustawą z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie aby mieć pojęcie o temacie.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Marku

Kilka razy był poruszany temat owych wolontariuszy w Katowicach.
Mój serdeczny Znajomy Oficjalnie zgłosił PROBLEM do Organów tak za poprzedniej jak i obecnej Władzy ..otrzymał po INTERWENCJI chyba w ostatnich dniach Odpowiedź ..
Jest to mało szkodliwa działalność nie wnoszonca znamion ..przestepstw
Może namieszałem w opisie ,ale taki był Opis
Zresztą ostatnio duży jest wysyp tych NIBY Wolontariuszy ze Zdjęcicami zbierajacymi ..np wczoraj na krakowskim rynku było chyba ze 3 takich Wolontariuszy

Tak Popieram powinny być udostępniane jak wspominasz takie Fundajce a od Wpłat na konto mozliwość odliczeń
Bo dawanie w tzw łapę na mieście to ..hosztaplertwo -oczywiście wg mojej oceny
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ricolo666 »

WITAM,mysle ze TY Chetny masz zmniejszona emeryture przez rzad PIS ,skoro tak rzygasz i plujesz na rzadzacych ,te TWOJE zale sprowadzaja sie tylko do jednego -niech bedzie tak jak bylo ,a tego prawdziwi Polacy niechca ,zostaje CI tylko WYCIE do ksiezyca :lol: .Milej niedzieli.Stajesz sie juz mega upirdliwy pisz o sanatoriach bo to forum do tego sluzy
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kilka dni temu Moja Mama poprosiła mnie czy nie poświęciłbym jej popołudnia.
Chciała odwiedzić koleżankę ,która ostatni czasy zaniemogła -Pani lat około 80 .
Cóż prawda jest taka Mamie raczej się nie odmawia bo wiem ,że już od jakiegoś czasu chciała się spotkać.
Owa koleżanka -znajoma obecnie mieszka kilka km od Katowic
Cóż Panie rozmawiały i była pora programu informacyjnego w którym wspomniano o ustawie dot IPN

Pani nagle przerwała rozmowę z Mamą i ni z gruchy ni z pieruchy zaprosiła do swego towarzystwa mnie i Syna i Synową .

Zaczęła opowiadać :
Pozwolę sobie na skrót ale pozwolę sobie na zaznaczenie wg mnie spraw WAŻNYCH

....Pani mieszkała urodziła się wokresie między wojennym na pograniczu Polsko-Niemieckim gdzieś na wsi w okolicach Wielunia .
Rodzice tej Pani mieli gospodarstwo 2-3 hektara i ajkies..morgi ( nie dochodziłem co to)
Przed wojną wiadomo nie było zbyt wielkiego dostatku ta Pani była z tego co wnioskowałem 3-4 dzieckiem , nastała wojna wiadomo nie było łatwo w tej wsi jak chyba w każdej był Człowiek mający Gospodę w 90% zawiadywali tym Żydzi poczatek 1940 roku włascielem Gospody Stał się Bogaty ..Polak
Żyd z rodziną zniknął .
Jest rok 1941 i w gospodarstwie rodziców pojawiają się Niemcy mocno przeszukując owe gospodarstwo cóż jest nakaz ,informacja ,że przechowują żydów i mają być wysłani do Obozu .
Pech czy szcęście Matka tej Pani miała rodzeństwo -Brat okazuje się jakimś wysokopostawionym w ówczesnym aparacie włady w sąsiedniej gminie czy powiecie udaje sie zamienić ..obóz na roboty gdzieś w niemczech.
Zostają z automatu wysłani .
Wojna się kończy wracają na poczatku 1946 roku a ich gospodartwem zawiaduje człowiek ,który przejął dospodę po nieszczęsnym żydzie
Oczywiście jakieś tam rozmowy owa Pani tzn jej rodzice wracają do swego domu .
Wracają z wojny z TROFEUM jakim jest Para Koni oraz 2 woły ( Sprawa istotna)
W czasie gdy juz próbowali zamieszkać nagle -Zaczynają mieć w nocy odwiedziny ginie 1 wół , kolejny ginie koń
Ojciec Tej Pani jak to powiedziała zorganizował ..Fuzję po kilku dniach odwiedza ich sąsiad i gdy widzi postawiona ostentacyjnie broń twierdzi ,że ,, My wzieli co mieli wziąść
Koń pozostaje .
Natomiast co z ..przechowywanymi ..
Okazuje się ,że rodzina owego żyda została przejeta przez brata matki tej Pani i zaraz po wojnie wyjechali gdzieś

Najdziwniejsze ,że ów człowiek Niemiec jest czy ma swoje drzewko w Yad Waschem -oczywiście Rodzice tej Pani też otrzymali stosowny Medal.

aby jeszcze dodać dramaturgi Człowiek ,który wykorzystywał problemy z Żydami czy ludźmi wysiedlanymi Był po wojnie Głownym Agitatatorem pewnej Parti ..a dzis Wnuk wg Pani Reginy jest ważna osoba pojawiającą się w Tv

Panowie
Pisze tutaj do ..Zibiego Chetny napomknął a Ty Wystrzeliłeś z ARMATY
Wierz Mi czas Twojego Guru minie a kiedyś będziesz musiał spojrzeć w twarz Swym przeciwnikom
To Opecnie Partia stworzyła Tą nienawiść -
Kiedys napisałem
SZUAKCIE winnego kto wysadził Samolot weście Mnie Przyznaję się Zabijcie Mnie rozstzelajcie Mnie Tylko DAJCIE Zyć
Nie blokujcie Warszawy co miesiąc
Nie płaczcie bo cały swiat się z WAS Śmieje
Wszyscy Mają Was juz dość
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Darku.Twoje ostatnie zdanie i nie tylko .Popieram.Tylko jako startego stażem proszę ,dawaj innym dobry przyklad.Większość a i ja do niej należę zdecydowała że tu na forum nie politykujemy.Niech to będzie nasza odskocznia.Ja osobiście mam na co dzień dość tych gadajacych głów,dość tego .
ODPOWIEDZ