Co o tym sądzicie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Co o tym sądzicie

Post autor: Felice »

Mądra kobieta wie co mówi.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

NIE musi być Nawet ten przysłowiowy "maluch" soczek czy inny wynalazek.
Tak Masz RACJE Słoneczko .
Forum od pewnego czasu wieje CHŁODEM
skończyły się czasy przekomarzania -Nastały czasy WALKI czy też Ingwilizacji narzucaniu ideologii.

Na Forum snuto wspomnienia i nie tylko
Organizowano jakieś spontaniczne Spotkania Busko , Ciechocinek ,Wrocław, Kraków Krynica czy inne spotykały się Osoby i ..........
Było Fajnie
Ludzie ,którzy Znali się wirtualnie stawali się .. Niejednokrotnie Ludźmi sobie bliższymi do dziś wystarczy telefon o rzucamy bo komuś TRZEBA POMÓC
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Coś jest chyba na rzeczy... :roll:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Cóż od kilku lat niestety ale sanatoria stały się Funduszem Wczasów Rodzinnych.
Masz rację Chętny ,aby w ciagu turnusu kawiarnia sławnego Mariana w Sanie świeciła prawie pustkami -
Oczywiście obłożenie na pozimie 60-70% to jeszcze kilka lat temu było nie do pomyślenia i dodatkowo wstęp w tygodniu za darmoche
Lata temu gdy Więcej było SINGLI to znalezienie Miejsca dla Pary w Sanie czy w Weglu sory ...Verano graniczyło z cudem w środy /czwartki bilety na piątek/sobotę /niedzielę były wyprzedane :!:
A dzis lajcik no chyba że jest wieczorek rozpoznawczy bo na pożegnalnym ostanio było chyba tylko z 15 ludków
ok
Społeczeństwo bardziej pobożne
Panie nie zadawają się z Obcymi Panami na tańcach :)
Panowie nie spogladają na Panie ;)
i wszyscy spęcaja czas w pokoju na medytacjach :(
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,żony nie żony-wydaje mi się że społeczeństwo tak zubożało że nie stać ich nawet na takie wyjścia jak tańce i zafundowanie sobie jakiś drinków,co do spotkań to wygląda to podobnie-każdy jest tak zapracowany,albo zajęty codziennymi kłopotami że nie ma ochoty na wspólne imprezy-przykre ale chyba prawdziwe :!: Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 139 razy

Post autor: GIENIA »

Gro osób , zamiast wyjść wieczorem rozruszać kości przy " zielonych oczach " ;) spędza czas w pokoju , szerząc kulturę i sztukę .... przy dźwiękach Poloneza mozna w towarzystwie Białej damy , powspominać Sobieskiego , Soplice , poczytać Pana Tadeusza , a moze i coś Wisłockiej ;)
Można popolitykować .. o Prezydencie ;) ... a potem szybko spać , bo rano na zabiegi wypada iść ;)

:x

Oczywiście są osoby , które nie moga lub nie lubią przebywać wśród innych i np w samotności sobie czytaja , lub oglądają telewizję ...

Dopóki nasze zachowanie nie utrudnia życia innym , żyjmy jak lubimy .... a po powrocie z sanatorium zaśpiewajmy ... " żyłem , jak chciałem "... :D
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Post autor: medi »

No proszę jak się temacik ślicznie rozwinął :roll: Można powiedzieć ...wielowątkowo 8-) A wracając do głównego nurtu.Tym razem wyczytałam prośbę o wsparcie matki 5 letniego dziecka z glejakiem .Gdzieś tam aż w Meksyku obiecali jej pomoc dla dziecka.W Polsce lekarze rozkładają ręce ....czy to ma sens ? Czy to nie jest wyłudzanie pieniędzy od rodziny ? Czy ma sens taka zbiórka ?
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

chetny pisze: 07 lut 2018 10:48

Zgadza się ale nawet tu na forum nie jedna osoba wypisywała jak to będzie aktywnie spędzać czas na kuracji , przykład autentyczny z Kołobrzegu dwie panie siostry po tygodniu pobytu w Perle Bałtyku stwierdziły musiały byśmy się przejść nad morze a do morza 50 metrów . Staliśmy się totalnymi leniami mamy 100 metrów do sklepu odpalamy auto bo kto by taki kawał szedł pieszo po chleb ;)
To prawda co piszesz . Też mam autentyczny przykład z ostatniego pobytu w Kołobrzegu .... koleżanka z pokoju , zawsze prosiła mnie i drugą kolezanka , gdy wychodziłyśmy o drobne zakupy . Dla mnie nie stanowiło to najmniejszego problemu , rozbrajała mnie tylko Jej motywacja " Wy i tak wychodzicie , a ja musiałabym sie ubierać i iść specjalnie "....

Jesli chodzi o lenistwo ;) .. ja mam do sąsiadki 30 m , a żeby pogadać łatwiej mi do Niej zadzwonić niz podejść :lol: :oops:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

medi pisze: 07 lut 2018 12:31 No proszę jak się temacik ślicznie rozwinął :roll: Można powiedzieć ...wielowątkowo 8-) A wracając do głównego nurtu.Tym razem wyczytałam prośbę o wsparcie matki 5 letniego dziecka z glejakiem .Gdzieś tam aż w Meksyku obiecali jej pomoc dla dziecka.W Polsce lekarze rozkładają ręce ....czy to ma sens ? Czy to nie jest wyłudzanie pieniędzy od rodziny ? Czy ma sens taka zbiórka ?
Wg mnie , ma sens ... tonący brzytwy sie chwyta , a póki życia , póty nadziei ...
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Zgadzam sie z Toba Gieniu... nadzieja umiera ostatnia...Tez wplacilam ostatnio na potwornie drogi lek dla dziecka ktoremu lekarze daja niewiele szans ...i w tym przypadku facebook jest narzedziem nieocenionym...w ciagu miesiaca zebrano kwote ponad pół miliona...Pozostaje kwestia wlasciwej oceny czy w danym przypadku prosba jest faktycznym wolaniem o pomoc czy tez proba wyludzenia pieniedzy...
ODPOWIEDZ