Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Grzegorz nie ma reguły gdzie dadzą z podkarpackiego czy z pomorskiego. Po pierwsze jak pisała bibi dają jak najbliżej (dawali) teraz skoro nie ma się żadnego wpływu bo okres oczekiwania jest na uprawomocnienie 2 tygodnie . To dają jak chcą .Planowanie gdzie pojadę nic nie da bo teraz to ZUS sam wysyła .W ubieglym roku można było jeszcze wybrać z trzech miejscowości jedną (warunek sam składałem wniosek) i termin . teraz tego nie ma trzeba w razie niesprzyjającego terminu odwołanie pisać . Do momentu otrzymania pisma o przydziale miejsca (poczta)nic nie wiesz . Można podejść do pań przydzielających prosto od orzecznika (po komisji) ale też niewiele mogą . Jedynie miejsce gdzie się pojedzie (a i to na 50%) wiedzą jadący na drogi oddechowe bo jest tylko Ustroń i Wieniec .
Kończąc jest jedna możliwość ale też nie wszyscy orzecznicy przyznają ze względu na choroby towarzyszące miejscowość np. nad morzem lub w górach . Tłumaczą (orzecznicy) się kiedy zapytałem ,ze najważniejsza dla niego jest schorzenie główne na które został wypisany wniosek. I można książkę napisać o tym , ale co to da. Zabiegi są takie z ZUS jakie są i można się do tej instytucji skarżyć lub pisać ale jak widzę nie wiele to daje . Odczucia zawsze są subiektywne . dla jednych to co dobre dla drugich już takie być nie musi.
Byłam dziś na komisji, Pani doktor obejrzała wypisy że szpitali i rezonans. Krótkie badanie sprawności ruchowej i wyrok: rehabilitacja stacjonarna - kiedy i gdzie? czekać na pocztę