Zmiana miała na celu i tu jest uzasadnienie, żadnych zmian ile razy można jechać leczenie w ramach prewencji.
https://legislacja.rcl.gov.pl/docs//3/12301000/12450197/dokument319862.pdf
Sanatorium z ZUS
-
Alicja3140
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2017 17:50
- Oddział NFZ: Mazowiecki
-
forumowicz
Re: Sanatorium z ZUS
no tak. Ale te pisma na komisjach skądś się wzięły. Czyżby chęć odmowy prewencji osobom ,które same wnioski składają i nie są obłożnie chore? tzn. np. nie są po wypadkach albo niedawno przebytych operacjach?
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Re: Sanatorium z ZUS
Pusia zdrowym na pewno już nie będę ale poprawić swoja sprawność i stan zdrowia można
i po to są turnusy. jedni potrzebują ich bardzo inni przeginają z ich częstotliwością . (staraniem się o nie) Ja nie biorę zwolnień (no chyba ,że po operacji ) pracuję i każdy turnus to podreperowanie zdrowia na dłuższy czas . Wyjazd w ramach urlopu. Obłożnie chory to pewnie na komisję nie pojedzie bo musi być na tyle sprawny aby sobie potem na turnusie radził
Nie trzeba być na turnusie po wypadkach ani zabiegach w krótkim czasie . Czasami jest tak , że miało (zabiegów)się ich wcześniej kilka i i jest wskazanie na turnus .. Patrząc z perspektywy kilku ostatnich lat jest na wyjazdy z ZUS jest trudniej z każdym rokiem .
We wcześniejszych (starszych drukach były rubryki i trzeba bylo odpowiednio zaznaczyć czy jestem na świadczeniu ,rencie ,chorobowym czy nie pobi
We wcześniejszych (starszych drukach były rubryki i trzeba bylo odpowiednio zaznaczyć czy jestem na świadczeniu ,rencie ,chorobowym czy nie pobi