Sanatoria ZUS 2018
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Sanatoria ZUS 2018
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
-
forumowicz
Jeśli ja nie dostanę Grand Hotelu to na pewno znajomych tam się wyśle
-
zuza-zuza
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2017 13:08
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
bibi pisze: 14 lut 2018 20:21 I to jest to, czego tygryski nie lubią najbardziej : doszukiwania się we wszystkim przekrętów, znajomości, załatwiania , drugiego dna ....... etc..........
Jeśli ja nie dostanę Grand Hotelu to na pewno znajomych tam się wyśle![]()
![]()
![]()
Póki co to jedynie opieram się na tym, co widziałam w czasie pobytu, który mi przyznano. Tyle.
Wątek w zasadzie do zamknięcia, wszak ponoć wszystko w temacie wiadomo.
-
forumowicz
Myślę , że jeszcze sporo osób napisze lub zapyta o turnusy z ZUS-u na 2018 rok. Cały czas dowiadujemy się czegoś nowego np; tego, że ośrodki "wypadają" z listy , pewnie ktoś będzie próbował odwoływać się od decyzji Orzecznika i podzieli się opinią ....
-
forumowicz
A kto przyznaje prewencję?=Kotek1972 post_id=717885 time=1518602066 user_id=15185]
Dlatego musi być ścisłakontrola przez kontrolerów ZUS dot.zasadności takich wyjazdów .Sprawdzić , dlaczego ubezpieczony zaliczył kilka rehabilitacji i bez braku efektów poprawy zdrowia i jeszcze składa ponownie wniosek, jaki lekarz mu je wystawia i dlaczego ?
To może takiego chorego skierować na Komisję d/s orzekań rentowych jeśli tak ciągle choruje i pracuje.
Kotku wczytaj się dobrze w cytowany fragment swojej wypowiedzi - myślę, że sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie.
słuchanie wesołej muzyki przy kawie to jakaś rozpusta?Kotek1972.
To co zobaczył mój znajomy na turnusie sanatoryjnym NFZ po przejściu na emeryturę ,pierwszy raz w życiu pojechał, zszedł po wodę mineralną do kawiarenki i bardzo się zirytował , o co tutaj chodzi ? pomyślał, ,co to za chorzy ,muzyka gra ,wszystkie stoliki zajęte przez tych młodych ludzi z ZUS, melodie taneczne...
a co,lepiej by się poczuł gdyby zobaczył chromających starców snujących się w rytm II sonaty fortepianowej szopena bliżej znanej pod nazwą marsz pogrzebowy?
Kotku - najlepiej jedź na prewencję, podreperuj zdrowie od razu zobaczysz świat w jaśniejszych barwach.I wyrobisz sobie zdanie na postawie własnych obserwacji.
-
forumowicz
zuza-zuza
Dosypię do ognia... z moich skromnych obserwacji wynika, że w tej grupie znajdują się głównie "znajomi królika", bo dziwnym trafem to oni lądują w "nieistniejących" jedynkach, często z wyposażeniem lux, łóżkiem małżeńskim itp.
No i dosypałaś.
masz prawo do swojej opinii ale nie uogólniaj bo krzywdzisz innych i stawiasz ich w niekorzystnym świetle . Byłam na prewencji dwa razy i dwa razy miała jedynkę. Zawsze są jedynki na prewencji i ktoś je dostaje. Nie jestem żadnym znajomym żadnego królika. Po prostu udało mi się.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Tak gwoli ścisłości II Sonata Fortepianowa Szopena to Marsz Żałobny, a nie pogrzebowy,Pusia pisze: (...)w rytm II sonaty fortepianowej szopena bliżej znanej pod nazwą marsz pogrzebowy?
ale poza tym przyznaję Ci całkowitą rację w pozostałej części Twojego postu.
Dwa turnusy z prewencji i dwie jedynki? No to musiałaś trochę pogłówkować.
Zawsze jest się krewnym albo znajomym królika. Nie koniecznie sanatoryjnego.
-
forumowicz
nie, nie mam zbyt wielu władnych prominentów w rodzinie, krucho z królikami u mnie. Tak , jeśli chodzi o jedynki to raczej wcześniej się dowiaduję o możliwość ich otrzymania. Bez znajomości.