Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
zuza-zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2017 13:08
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: zuza-zuza »

zibi666 pisze: 14 lut 2018 17:41
sztani pisze: 14 lut 2018 10:25

Dlatego moze zostal zaostrzony tryb przyznawania orzeczen na wyjazdy sanatoryjne w celach rehabilitacyjnych a nie wylacznie rozrywkowych
Czyli...,że znajomi królika nie będą obsługiwani "poza trybem"??! Trudno mi w to uwierzyć....
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Zuza ale nikt nikomu na ty forum nie karze w nic wierzyć .Bibi żebyś Ty wiedziała jak mnie rączka świerzbi, tym bardziej że padłam ofiarą tego nakręcania się przez forumowiczów. na szczęście poszłam w odpowiednim momencie po rozum do głowy i posprawdzałam jak to realnie wygląda .
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Zuza nie znam określenia ""znajomi królika"" . Nie wiem o kogo chodzi więc trudno mi sie do tego odnieść . A tak swoją drogą czas zakończyć (przynajmniej z mojej strony) tę jałową dyskusję ,która do niczego nie prowadzi. :) Powodzenia na komisji.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

I to jest to, czego tygryski nie lubią najbardziej : doszukiwania się we wszystkim przekrętów, znajomości, załatwiania , drugiego dna ....... etc..........

Jeśli ja nie dostanę Grand Hotelu to na pewno znajomych tam się wyśle :roll: :evil: :evil:
zuza-zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2017 13:08
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuza-zuza »

bibi pisze: 14 lut 2018 20:21 I to jest to, czego tygryski nie lubią najbardziej : doszukiwania się we wszystkim przekrętów, znajomości, załatwiania , drugiego dna ....... etc..........

Jeśli ja nie dostanę Grand Hotelu to na pewno znajomych tam się wyśle :roll: :evil: :evil:

Póki co to jedynie opieram się na tym, co widziałam w czasie pobytu, który mi przyznano. Tyle.
Wątek w zasadzie do zamknięcia, wszak ponoć wszystko w temacie wiadomo.
forumowicz

Zuza nie ma potrzeby go zamykać , jak wyczerpie się formuła to "spadnie" do dołu i za jakiś czas następny zostanie założony.

Myślę , że jeszcze sporo osób napisze lub zapyta o turnusy z ZUS-u na 2018 rok. Cały czas dowiadujemy się czegoś nowego np; tego, że ośrodki "wypadają" z listy , pewnie ktoś będzie próbował odwoływać się od decyzji Orzecznika i podzieli się opinią ....
forumowicz

=Kotek1972 post_id=717885 time=1518602066 user_id=15185]

Dlatego musi być ścisła ;) kontrola przez kontrolerów ZUS dot.zasadności takich wyjazdów .Sprawdzić , dlaczego ubezpieczony zaliczył kilka rehabilitacji i bez braku efektów poprawy zdrowia i jeszcze składa ponownie wniosek, jaki lekarz mu je wystawia i dlaczego ?

To może takiego chorego skierować na Komisję d/s orzekań rentowych jeśli tak ciągle choruje i pracuje.
A kto przyznaje prewencję?
Kotku wczytaj się dobrze w cytowany fragment swojej wypowiedzi - myślę, że sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie.

Kotek1972.
To co zobaczył mój znajomy na turnusie sanatoryjnym NFZ po przejściu na emeryturę ,pierwszy raz w życiu pojechał, zszedł po wodę mineralną do kawiarenki i bardzo się zirytował , o co tutaj chodzi ? pomyślał, ,co to za chorzy ,muzyka gra ,wszystkie stoliki zajęte przez tych młodych ludzi z ZUS, melodie taneczne :lol: ...
słuchanie wesołej muzyki przy kawie to jakaś rozpusta?
a co,lepiej by się poczuł gdyby zobaczył chromających starców snujących się w rytm II sonaty fortepianowej szopena bliżej znanej pod nazwą marsz pogrzebowy?

Kotku - najlepiej jedź na prewencję, podreperuj zdrowie od razu zobaczysz świat w jaśniejszych barwach.I wyrobisz sobie zdanie na postawie własnych obserwacji.
forumowicz

zuza-zuza
Dosypię do ognia... z moich skromnych obserwacji wynika, że w tej grupie znajdują się głównie "znajomi królika", bo dziwnym trafem to oni lądują w "nieistniejących" jedynkach, często z wyposażeniem lux, łóżkiem małżeńskim itp.

No i dosypałaś.
masz prawo do swojej opinii ale nie uogólniaj bo krzywdzisz innych i stawiasz ich w niekorzystnym świetle . Byłam na prewencji dwa razy i dwa razy miała jedynkę. Zawsze są jedynki na prewencji i ktoś je dostaje. Nie jestem żadnym znajomym żadnego królika. Po prostu udało mi się.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Pusia pisze: (...)w rytm II sonaty fortepianowej szopena bliżej znanej pod nazwą marsz pogrzebowy?
Tak gwoli ścisłości II Sonata Fortepianowa Szopena to Marsz Żałobny, a nie pogrzebowy,
ale poza tym przyznaję Ci całkowitą rację w pozostałej części Twojego postu.
Dwa turnusy z prewencji i dwie jedynki? No to musiałaś trochę pogłówkować. :roll:
Zawsze jest się krewnym albo znajomym królika. Nie koniecznie sanatoryjnego. :lol: :lol:
forumowicz

Ooo witam, Dziadka, jak zwykle czuny :)

nie, nie mam zbyt wielu władnych prominentów w rodzinie, krucho z królikami u mnie. Tak , jeśli chodzi o jedynki to raczej wcześniej się dowiaduję o możliwość ich otrzymania. Bez znajomości.
ODPOWIEDZ