Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: Fionka »

Ło matko , ło córko . Wóde piją , tańczą , na wycieczki chodzą . Nic tylko zamknąć te domy rozpusty. Zbyszku zastanów się jak oceniasz ludzi . Cały czas a to za głosno a to za wysoko , a to balują a to pija . Toż to dyrekcja Równicy powinna ponieść konsekwencje że zamiast leczyć prowadzi dom rozpusty . Tylko jedno małe ale w tym samym czasie co Ty był na wczesno kardiologicznej mój przyjaciel. Dwa tygodnie po pobycie w Łęczyckim szpitalu dowozili ich busem do Równicy .Nie dalej jak dzisiaj jeszcze z nim rozmawiałam o jego pobycie tam . Nic takiego nie mówił . Był bardzo zadowolony . Kilka razy poszedł na wieczorek , zatańczył jak to mówi wolnego , innym razem wieczorem pograli w karty innym razem z opiekunem poszli na dłuższy spacer .Wrócił zadowolony , zrelaksowany , wzmocniony. No cóż z tego, jak dusza chora , to ciało też .
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Proponuję wrócić do meritum.........
Moderator założył temat z pewnością nie po to, żeby pisać o wszystkim i o niczym.
Ja szukam tu konkretnych informacji dotyczących sanatoriów ZUS w 2018 roku, a muszę czytać dywagacje na temat, czy taniec w sanatorium nie jest przypadkiem rozpustą :shock:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ela ludzie łatwo wystawiają oceny...
Swego czasu tuż po wypadku i operacji kolana byłam na rehabilitacji w Busku. Zorganizowała się w szybkim czasie grupa fajnych ludzi...kule,wózki itp sprzęt. Wieczorkiem chodziliśmy do słynnego Sęczka ( my zwaliśmy go Sączkiem) na wieczorne balety. Po kilku dniach była na nas skarga w Dyrekcji oburzonych na koszmarne zachowania ludzi "rzekomo" chorych. Jak na wózku to siedź sobie na nim,a nie do kawiarni łazisz :lol:
Oczywiście myśmy tylko czuli się dobrze,nie nudzili,nie smucili tylko wychodzili do ludzi.Jak tak można :lol: :lol: :lol: Chorzy? Toż to niemoralne ;)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Masz racje Basiu . Ta szermierka i tak nic nie da. Przepraszam ale ..... :lol: :lol: :roll:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Basiu masz rację,sorki za emocje :roll: Temat powinien być merytoryczny.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wiem, wiem Felice, też bym niektórym coś chętnie odpisała, ale to i tak mija się z celem......
forumowicz

Post autor: forumowicz »

basiat- Tutaj temat główny : Sprawy formalne - formalności związane z wyjazdem do sanatorium, - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia,w tym przypadku w kontekście "Sanatorium ZUS " . Informacji od . sanatoriach należy szukać w temacie _" Oceń sanatorium" .Ale to jeszcze za wcześnie, mamy dopiero połowę lutego nowego roku , wiele osób czeka na decyzję do wyjazdu ponoć centrali ZUS .
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ALe ja właśnie szukam dokładnie tego, co Ty wyliczyłeś.
zuza-zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2017 13:08
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuza-zuza »

montenegro pisze: 14 lut 2018 22:24 Dobry wieczór,
Odwołałam sie od przyznanego terminu i dostałam nowy termin na kwiecień i do innego miejsca. Był marzec i Ustroń a teraz Iwonicz-Zdrój.
Wnioskowałaś o zmianę samego terminu czy terminu i miejsca razem?
Jeśli można zapytać - jakoś mocno argumentowałaś?
Np jakieś pismo z kadr (że w danym terminie jesteś niezbędna w pracy) czy coś?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

basiat- " wyliczanki" to już niedługo się zaczną , marsze zagrają :lol: szczególnie "królikom" i będzie łoj,łoj Matko... , Tutaj mało kto ujawnia swój status ubezpieczonego , bo " jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi " .Podawałem przypadki z różnych forum ma których internauci piszą w tematach sanatoriów z ZUS i NFZ oraz z opowiadań podczas komisji ZUS , moich pobytów w klinikach medycznych,szpitalach cywilno-wojskowych.Dużo ludzi ma żal szczególnie chorych o kolejki. Na tym forum dowiedziałem się o co chodzi z tą całą rehabilitacją, z wybieraniem miejscowości i że, ja muszę dostać i pojechać, bo ostatnio byłem/łem pół roku temu ale tam to jeszcze nie byłe/łam, pracuję to nie wiem jak to będzie z przydziałem.Jest duża grupa osób " chorych na wyjazd " jak to określa psycholog od turystyki , od czasu jak ZUS otrzymał takie możliwości wyjazdów reh.Życzę owocnych poszukiwań i dobrego dnia!Kotek1972 :ugeek:
ODPOWIEDZ