Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Ło matko , ło córko . Wóde piją , tańczą , na wycieczki chodzą . Nic tylko zamknąć te domy rozpusty. Zbyszku zastanów się jak oceniasz ludzi . Cały czas a to za głosno a to za wysoko , a to balują a to pija . Toż to dyrekcja Równicy powinna ponieść konsekwencje że zamiast leczyć prowadzi dom rozpusty . Tylko jedno małe ale w tym samym czasie co Ty był na wczesno kardiologicznej mój przyjaciel. Dwa tygodnie po pobycie w Łęczyckim szpitalu dowozili ich busem do Równicy .Nie dalej jak dzisiaj jeszcze z nim rozmawiałam o jego pobycie tam . Nic takiego nie mówił . Był bardzo zadowolony . Kilka razy poszedł na wieczorek , zatańczył jak to mówi wolnego , innym razem wieczorem pograli w karty innym razem z opiekunem poszli na dłuższy spacer .Wrócił zadowolony , zrelaksowany , wzmocniony. No cóż z tego, jak dusza chora , to ciało też .
Proponuję wrócić do meritum.........
Moderator założył temat z pewnością nie po to, żeby pisać o wszystkim i o niczym.
Ja szukam tu konkretnych informacji dotyczących sanatoriów ZUS w 2018 roku, a muszę czytać dywagacje na temat, czy taniec w sanatorium nie jest przypadkiem rozpustą
Ela ludzie łatwo wystawiają oceny...
Swego czasu tuż po wypadku i operacji kolana byłam na rehabilitacji w Busku. Zorganizowała się w szybkim czasie grupa fajnych ludzi...kule,wózki itp sprzęt. Wieczorkiem chodziliśmy do słynnego Sęczka ( my zwaliśmy go Sączkiem) na wieczorne balety. Po kilku dniach była na nas skarga w Dyrekcji oburzonych na koszmarne zachowania ludzi "rzekomo" chorych. Jak na wózku to siedź sobie na nim,a nie do kawiarni łazisz
Oczywiście myśmy tylko czuli się dobrze,nie nudzili,nie smucili tylko wychodzili do ludzi.Jak tak można Chorzy? Toż to niemoralne
basiat- Tutaj temat główny : Sprawy formalne - formalności związane z wyjazdem do sanatorium, - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia,w tym przypadku w kontekście "Sanatorium ZUS " . Informacji od . sanatoriach należy szukać w temacie _" Oceń sanatorium" .Ale to jeszcze za wcześnie, mamy dopiero połowę lutego nowego roku , wiele osób czeka na decyzję do wyjazdu ponoć centrali ZUS .
montenegro pisze: 14 lut 2018 22:24
Dobry wieczór,
Odwołałam sie od przyznanego terminu i dostałam nowy termin na kwiecień i do innego miejsca. Był marzec i Ustroń a teraz Iwonicz-Zdrój.
Wnioskowałaś o zmianę samego terminu czy terminu i miejsca razem?
Jeśli można zapytać - jakoś mocno argumentowałaś?
Np jakieś pismo z kadr (że w danym terminie jesteś niezbędna w pracy) czy coś?
basiat- " wyliczanki" to już niedługo się zaczną , marsze zagrają szczególnie "królikom" i będzie łoj,łoj Matko... , Tutaj mało kto ujawnia swój status ubezpieczonego , bo " jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi " .Podawałem przypadki z różnych forum ma których internauci piszą w tematach sanatoriów z ZUS i NFZ oraz z opowiadań podczas komisji ZUS , moich pobytów w klinikach medycznych,szpitalach cywilno-wojskowych.Dużo ludzi ma żal szczególnie chorych o kolejki. Na tym forum dowiedziałem się o co chodzi z tą całą rehabilitacją, z wybieraniem miejscowości i że, ja muszę dostać i pojechać, bo ostatnio byłem/łem pół roku temu ale tam to jeszcze nie byłe/łam, pracuję to nie wiem jak to będzie z przydziałem.Jest duża grupa osób " chorych na wyjazd " jak to określa psycholog od turystyki , od czasu jak ZUS otrzymał takie możliwości wyjazdów reh.Życzę owocnych poszukiwań i dobrego dnia!Kotek1972