Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: forumowicz »

Nie trzeba bać się prawdy, prawda was wyzwoli.To nie szpicle, to na pewno kontrolerzy ZUS jak w każdej szanującej się firmie.W każdym ustroju byli,są i będą szpicle ,inni na etatach ,są na pewno i tacy za psie grosze , szczególnie w obecnym czasie w naszym kraju przy takim bezrobociu.Są kontrolerzy na poczcie, w gazowni, w autobusach, nie jeden by chciał zostać kontrolerem np w ZUS,co to jakaś ujma? To funkcja bardzo szlachetna, tak jak kontrolują zwolnienia lekarskie,eliminują naciągaczy na zwolnienia. Takie są przepisy w zakresie kontroli.To piszcie o tych terminach. Nie jeden w tematach wpisuje wątki nie mające nijak do danego tematu, można odczytać,zamiast tematu to w danym temacie pogaduchy wolne uskutecznia jeden z drugą, to jest w porządku? My nikogo nie linczujemy, my jesteśmy uczciwi ludzie,ludzie prawdy.Nikt nikomu nie zabrania wrócić do tematu,wręcz przeciwnie,proszę pisać i nie krępować się , chętnie odczytam najświeższe wiadomości co tam słychać Pani, po pierwszych decyzjach . Pozostańcie w nadziei bo on ostatnia umiera!Zdrówka życzę!
sylwia166
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2017 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: sylwia166 »

Alicja3140 pisze: 31 sty 2018 13:55 Sylwia166 ja też byłam dzisiaj na komisji w Warszawie :) Złożyłam podanie z miejscem i terminem ale czy to coś da zobaczymy :?: :D
Witam
I jak coś wiesz odnośnie wyjazdu, bo tak jak pisałam do mnie dziś zadzwonili z propozycją terminu i ośrodka.
forumowicz

A ja nadal czekam. Myślę że w przyszłym tygodniu dostanę info gdzie i kiedy
Alicja3140
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2017 17:50
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Alicja3140 »

Sylwia166 jeszcze nic nie wiem, czekam z cierpliwością myślę, że lada dzień powinnam dostać skierowanie.
Jak tylko dostanę to podzielę się informacją. Mam nadzieje, że też będę zadowolona jak Ty :D
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: woytek »

21 komisja, pewnie zero szans ;) -zobaczymy :mrgreen:
forumowicz

Składając wniosek o rehabilitację trzeba wierzyć że się ją dostanie , tego Ci życzę Woytek :)

_________

Przykłady opisane przez forumowiczów mówią , że nie zawsze traktowani jesteśmy źle , od razu inaczej słońce świeci :D ,

pozdrawiam optymistycznie nastawionych :)
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: andrzej590 »

Ja tez czekam 26 styczen po komisji
Kuracjuszka_08
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2018 19:22

Post autor: Kuracjuszka_08 »

Ja komisję mialam 12 go lutego . Też czekam na info z zusu
forumowicz

Ja miałam 9.02
zuza-zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2017 13:08
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuza-zuza »

A mnie ciekawi czy po zmianach 2018 ktoś ze Śląska dostał skierowanie na rehabilitację stacjonarną (narządy ruchu) gdzieś w Polsce centralnej lub nad morzem? Jeśli tak, to czy na własną prośbę czy w wyniku "losowania"?
ODPOWIEDZ