Kołobrzeg Mesko
Re: Kołobrzeg Mesko
- Narewka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 33
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 16 razy
Mam nadzieję,że po powrocie napiszesz,jak było ,dla wiedzy innych.Acha,ona była na turnusie 28 dniowym,choć nie z Zusu.O ile wiem,choruje na cukrzycę,moze dlatego aż 4 tygodnie.
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
Byłam w Mesko na przełomie luty/ marzec. jestem zachwycona wystrojem wnętrz obsługą, wspaniałym personelem przy zabiegach, cudownym menu dania wyśmienite, pięknie podane. Marzę o tym, aby jeszcze kiedyś trafić do Mesko. Jest niepowtarzalna atmosfera, do dziś wspominam spotkania w patio z koleżankami z turnusu. Cieszę się, że dane mi było poznać tak wiele wspaniałych osób z naszego sanatoryjnego turnusu. To były piękne, niezapomniane chwile. Dziękuję serdecznie wszystkim, którzy przyczynili się do tego, aby kuracjusze byli zadowoleni.
Elżbieta
( elzbi...[email]...zta.fm )
Byłem w Mesko na przełomie stycznia i lutego 2013 r i jestem w pełni zadowolony . Opine o tym sanatorium w 100 % się potwierdzają . Jedzenie, opieka i personel - super . Ćwiczenia i zabiegi zawsze o czasie . Teraz po przyjeździe do domu brakuje tej sanatoryjnej atmosfery . Polecam wszystkim Mesko ! Pozdrawiam cały personel Bazy zabiegowej . Marek z Łodzi
Marek z Łodzi
( mar...[email]...p.pl )
To był nasz najlepszy pobyt w sanatorium. Byliśmy już z mężem cztery raz, ale tutaj było najlepiej pomimo tej pory roku. Zabiegi super, jedzenie wyśmienite, kuchnia na piątkę z plusem, super warunki. Każdemu polecam MESKO.
Teresa Pleszewa
( teresa....[email]...en.pl )
Byłem uczestnikiem turnusu od 26.01-16.02.2013.Przyłączam się do wszystkich pozytywnych opinii o Mesko.Wspaniała atmosferastworzona przez cały personel jest nie przesadzona.Począwszy od Pań recepsjonistek zawsze uśmiechniętą Panią Danielą przez personel medyczny i zabiegowy z przemiłą Panią Basią po bardzo sympatyczne Panie pokojowe z Panią Dorotą na czele.Do tego wspaniała kuchnia z rewelacyjnymi kolacjami przy świecach sprawiło, że pobyt w sanatorium będę wspominał bardzo miło.Dopełnieniem pozytywnej opinii była rewelacyjna grupa tworząca turnus.Całą oprawę podkreślały organizowane przez kawiarnię nastrojowe wieczorki taneczne.Mam nadzieję, że następny pobyt w Mesko będzie tym milszy, że być może bdzie basen, którego brakowało. Z pozdrowieniami wszyskim byłym i obecnym kuracjuszom w Kołobrzegu Bogusław z Wrocławia.
Bogusław
Życzę udanych wakacji, będę śledzić relacje z Nałęczowa
- gorkaa
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 lip 2010 10:57
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 5
-
julinka601
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 sie 2011 22:28
Baza zabiegowa dosyć skromna/basen dopiero w Sanie/ ale personel bez zarzutu.Polecam!
Z zewnątrz to poPRLowski wieżowiec ale we wewnątrz naprawdę dobry standard.
I co ważne pan kierownik był zawsze do dyspozycji kuracjuszy ,sam pytał wielu z nas jak nam się podoba,czy jesteśmy zadowoleni.
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Mesko to moim zdaniem dobry ośrodek z dobrą lokalizacją. Mankament to brak basenu i skromna baza zabiegowa.
Mesko ma podpisaną umowę z Sanem i tam kuracjusze korzystają z basenu solankowego. Trzeba przejść ok 250 m.
Pokoje są 1 i 2 osobowe z pełnym węzłem sanitarnym. W pokojach nie ma lodówek. W przedpokoju jest dość obszerna szafa z małą ilością wieszaków. Proponuję zabrać swoje. Wszystkie pokoje są z balkonami. W pokoju są kubki i talerzyki. Czajniki do gotowani są na korytarzach każdego z pięter. Na parterze jest recepcja, jadalnia, kawiarnia, część bazy zabiegowej ( większa jej cześć jest w piwnicy ) i coś w rodzaju pokoju wypoczynkowego gdzie między innymi jest dostępny komputer (w pokojach nie ma dostępu do internetu) z opłatą 1 PLN za 10 min. Nie ma wi fi. Na 1 piętrze jest dyżurka pielęgniarska i gabinet lekarski. Na tym piętrze nie polecam pokoju bo jest czasami zbyt... hałaśliwe. Są dwie windy co w porze przed i po posiłkach może powodować zatory. Posiłki dla kuracjuszy z pobytem 21 dni 7,45 śniadanie 12,45 obiad 17,45 kolacja. Dla kuracjuszy z pobytem 28 dni odpowiednio 9,00; 14; i 19,00. Wyżywienie jest po prostu świetne, smaczne, urozmaicone i bardzo dużo.Opłata za telewizor 2,50 PLN za dobę od pokoju. Pościel jest wymieniana na życzenie za odpłatnością 18,45 PLN, to samo z ręcznikami (2 szt.) 7,38 PL. Jest również pralka a przyjemność jednego prania to koszt 10 PLN. Przy ośrodku jest również parking strzeżony. Opłata za 1 dzień to 8 PLN.
Anoraf jeżeli lubisz tańczyć to w kawiarni są codziennie wieczorki do 22-ej. W najbliższej okolicy można potańczyć również w SANIE lub VERANO ale do godz. 23-ej należy wrócić ponieważ o tej godzinie są zamykane drzwi. Można wrócić później ale należy ten fakt zgłosić w recepcji.
Jeżeli będziesz mieć pytania to zapraszam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam